اين نشريه دوشنبه ها و جمعه ها

      به روز می شود

  سردبير: اسماعيل نوری علا

  Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

  جستجو در اين سايت

  آرشيو صفحات اول اين سايت

  پيوند به سايت های ديگر

 

برنامهء يکشنبهء پیش رو

18 خرداد 1399- 7 ژوئن 2020

 موضوع:

گفتمان و استراتژی برای گذار

سخنران:

فريدون احمدی

دبير کارگروه گفتمان و استراتژی

در شورای مديريت دوران گذار

مدير نشست

پرتو نوری علا

همراه با نظرات حضار

و پيام های رسيده از خارج مهستان

پيامگير جديد مهستان به شماره

004915217872145

   پيوندها:

 

  مهستان جنبش سکولار دموکراسی

  آرشيو برنامه های يکشنبهء مهستان

 

  حزب سکولار دموکرت ايرانيان

  نشريهء «گيتی مداری» حزب

  خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

  ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

  پادکست سکولار دموکرات ها

 

  ◊ کنگرهء سالانهء سکولار دموکراتها

 

  سايت سکولاريسم نو

  شبکه سکولارهای سبز ايران

 

  بيانيهء پويشگری

   اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

  «ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

  پيمان نامهء عصر نو

  بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

 

  ويدئوهای آموزشی

  مفاهيم اصلی

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره: جمعه 16 تا يکشنبه 18 خرداد 1399 -  5 تا 7 ماه ژوئن 2020

به‌زودی: امامزاده جورج فلوید با یک گلدسته و دو گنبد

هادی خرسندی

خواهر ثاريه: بسم‌الله الرحمن الرحیم. پلیس خشونت‌بار آمریکای جهانخوار با عملیات زائدالوصفی برادر شهیدمان جورج فلوید را به‌طور بی‌گناه شهید نموده زیرا نامبرده گناهی نکرده، نه برای اعتراض به قیمت بنزین به خیابان آمده نه در امور محیط زیستی بوده و نه دانشجوی نابغه المپیادی بوده و نه عضو کانون نویسندگان آمریکای جهانخوار بوده، بلکه بی‌گناه بوده... آیا ساختن امامزاده غیابی از نظر شرعی درست می‌باشد یا خیر؟ این سؤال چالشی را با برادر سردار شورالاسلام، معاون عملیاتی سازمان تولید امامزاده، در میان می گذارم...

اغتنام فرصت

حمیدرضا رحیمی

ملاحظه کنید که، با توجه به حوادث و تظاهرات اخیر آمریکا، حال تنور به اندازهء کافی گرم و بلکه داغ شده و هنگام چسباندن است:

* عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، در یک برنامهء تلویزیونی، ضمن دفاع از قطع اینترنت در اعتراضات آبان ماه، به طور ضمنی کشته‌ شدن دست‌ کم 225 نفر از مردم معترض در جریان این اعتراضات را تایید کرد و گفت: «حدود 40 تا 45 نفر، شامل 20 درصد کشته ‌شدگان، را شهید اعلام کردیم! چون اصلاً بی‌گناه و با اسلحه غیر سازمانی کشته شدند که این سلاح را نیروی انتظامی ندارد.» (به نقل از سايت ایران انترنشنال)

با جناب «استالین دوستِ» روانی!

اسماعيل هوشيار

دنیای کنونی کلاً طنزهای سیاسی گوناگونی دارد، ولی تعریف از گذشته به نام استالین و سوسیالیسم و آروزی نابودی ساختارهایی اجتماعی و سیاسی کنونی به نام مبارزه با امپریالیسم جهانی از همه خفن تر است. حالا این را نابود می کنند به جایش چه می گذارند؟ قاعدتاً آدمی که آرزوی نابودی چيزی را می کند می خواهد بهترش را یا آلترناتیوش را بجایش بگذارد. ولی گويا در نزد حضرات از «سیستم بهتر» خبری نیست. حضرات ضد امپریالیسم علاقه دارند که هی از امپریالیسم سرویس بگیرند و هی فحش بدهند، هی به مردم آدرس سوسیالیستی ذهنی بدهند و هی خودشان در سیستم امپریالیستی شنا کنند. اینکه امپریالیسم فعلی چه تاریخی پشت سر دارد و چگونه روی استخوان آدم ها رفته بالا، موضوعی قابل تامل و بحث است ولی اینکه حالا همین را در هم بکوبیم و به جایش میراث جنون آمیز استالین یا سوسیالیسم تجربه شده را بگذاریم یه کمی حاصل ذهنیتی متمایل به جنون است. آخه، جناب استالین دوست روانی! گوشت کوبیده را هم اینطوری نمی کوبند که تو امپریالیسم را می کوبی... برای رفع اشکالات سیستم البته همه باید تلاش کنند. ولی نابود کردن اش طنز خیلی خفنی است! (منبع)

همدستی خانواده و نظام در قتل های ناموسی

سعید صادقی

رومینا اشرافی، دختر سیزده ساله تالشی، هنگامی که خواب بود، به جرم رابطه داشتن با مردی غریبه با ضربات داس پدرش به قتل رسید... طبق آمار رسمی نهادهای مردمی و دولتی نزدیک به یک چهارم از کل قتل‌های ثبت شده کشور را قتل‌های ناموسی تشکیل می‌دهند. چه بسیار زنانی که جان عزیزشان را تنها به خاطر حفظ و بقای «ارزش»‌هایی چون غیرت، ناموس، آبرو و قداست خانواده از دست داده‌اند؛ «ارزش»‌هایی که در این چهل سال از صبح تا شب توسط دستگاه ایدئولوژیک عریض و طویل نظام ولایی تبلیغ و ترویج شده است.

جامعه مدنی و سر در گمی در ميان واژه های سياسی

گفتگو با ميلاد آقائی

معاون دبيرکل حزب سکولار دموکرات ایرانیان

در برنامه ای از تلويزيون ميهن بمديریت سعید بهبهانی

پادکست سکولار دموکرات ها - دورهء دوم - شمارهء 4

تبعيض در حکومت های ايدئولوژيک و سکولار دموکرات

پخش اول از تلويزيون «ايران فردا» - آرشيو

اصلاح طلبان در جستجوی تکه ای استخوان!
سام قندچی

خانم ها و آقايان اصلاح طلب بی آبرو شده! این همه آیت الله خامنه ای را با شاه، و خودتان را با مصدق مقایسه نکنید! شما به مردم دربارهء واقعیت رژیم اسلامی و واقعیت خودتان، بعنوان اصلاح طلب، دروغ گفته اید؛ شما هزار بار بدتر از حزب مردم و ایران نوین عمل کرده اید؛ شما، و نه فقط دار و دستهء فراکسیون امیدتان، بلکه همچنین مهدی کروبی و میرحسین موسوی تان هم در کشتار شصت و هفت شرکت داشته اید؛ شما هنوز هم به مردم دربارهء آن کشتار دروغ می گویید؛ و این ها همه دلیلِ پشت کردنِ مردم به شما است.

موافقت خامنه ای با خمینی در مورد اعدام زندانیان سیاسی

سخن عبدالکریم لاهیجی در اين مورد

عبدالکریم لاهیجی، حقوق‌دان، فعال برجسته حقوق بشر و رئیس افتخاری فدراسیون بین المللی جامعه‌های حقوق بشر، دفاع علی خامنه‌ای از تصمیم‌گیری دربارهء کشتار زندانیان سیاسی در دههء شصت را نشان ‌دهندهء این می‌داند که نهاد «ولایت فقیه» در حکومت اسلامی، چه در زمان خمینی و چه اکنون، مقید به موازین حقوق بشری نبوده و نیست.

تنها پيام خامنه‌ای!

ابوالفضل محققی

سخنرانی و دیدار آقای خامنه‌ای با دانشجویان به اصطلاح "جوانان حزب الهی" جواب بر تمام عملکردهائی بود که در این ماه‌ های پایانی سال گذشته ارگان‌های اجرائی و خود شخص خامنه‌ای با وقاحت تمام انجام دادند بدون آن که پاسخگوی کسی باشند. شاید هیچگاه حکومت اسلامی چنین آشکار، آن گونه که در ماه ‌های اخیر رخت از تن کشیده و در میانه میدان ماهیت خود را به نمایش نهاده است، قبا از تن نکشیده بود. دنبال کردن سلسله حوادث این ماه‌ها و نحوهء برخورد آشکار رهبری و دستگاه ظلمهء او تنها یک پیام دارد: سرکوب و اطاعت از ولی فقیه!

پیوند شوم سرخ و سیاه

مزدک بامدادان

پیوند شوم سرخ و سیاه، به گمان من، بیش از آنکه از سر سود جوئی ‌های سیاسی باشد، ریشه در آن پدیده‌ای دارد که آرامش دوستدار آن را “خویشاوندی پنهان” می‌نامد. نمی‌توان انگاشت کسانی که رفیق چریک خود را، به گناه عشق‌ ورزیدن به یک زن همخانه‌اش، اعدام انقلابی می‌کردند، در ژرفای اندیشهء خود فرق چندانی با کسانی داشته بوده باشند که سزای “زنای محسنه” را سنگسار می‌دانند. همچنین نمی‌توان پنداشت کسانی که تا به امروز آئین‌های “حماسهء سیاهکل” را هر سال پر شکوه ‌تر و گسترده‌ تر برگزار می‌کنند، در نگاه خود به دین و آئین‌های دینی فرق چندانی با شیعیان مولا حسین و آئین‌های سوگواری او داشته باشند.

ضرورت همگرایی و تفاهم مخالفان رژيم اسلامی

حامد شیبانی راد

تفاهم و توافق و همگرایی بر اصولی کلی و مشترک و تاکید بر اصلاح ‌ناپذیر بودن رژيم اسلامی و ضرورت سرنگونی آن می‌تواند این پیام را به همراه داشته باشد که مبارزه با رژیم نه سویه‌ای سیاسی که سویه‌ای نجات‌بخش دارد. تمامیت ارضی، حکومت دموکراتیک، حقوق بشر، سکولاریسم و جدایی دین از حکومت، و روابط بین‌الملل بر اساس منافع ملی از اصولی هستند که تفاهم و توافق گروه‌های سیاسی بر آنها نویدبخش آینده‌ای روشن برای ایران بعد از رژيم اسلامی خواهد بود.

جامعهء بیمار، دولت خمار و بحران گذار

مریم سلطانی

با توجه به تمامی نکات مندرج در تعریف یک «جامعهء سالم» و «سلامت اجتماعی»، به راحتی می توان دید که در حال حاضر جامعهء ایران جامعه ای است بیمار، آن هم در شرایطی حاد. اما، وقتی به این نتیجه دست یافتیم که «جامعهء ما بیمار است» بايد دريابيم که چه باید کرد و، به طور کلی، مسئولیت سلامت جامعه بر عهدهء کیست؟..  حکومت؟ روشنفکران؟ عموم مردم؟

«عدالت اجتماعی» سرِ «عدالت» را می‌بُرد

مجید محمدی

چپ نام توزیع ثروت اشخاص یا ثروت عمومی ‌به نحو غیرعادلانه را گذاشته «عدالت اجتماعی»... در نظام عادلانه همه بطور قانونی برابرند اما تحت عدالت اجتماعی برخی در برابر قانون برابرترند... در نظام عادلانه اگر کسی خلاف کند پرسش این است که «چه کسی این خلاف را انجام داده است» اما در نظام مبتنی بر عدالت اجتماعی پرسش این است که «چرا این کار را کرده است»... در نظام عادلانه این «حقیقت» است که اهمیت دارد اما در نظام تحت عدالت اجتماعی گرفتن تخفیف برای اقشار ضعیف و اقلیت و فقیر.

دانشگاهیان  و توّهم «نفوذ» و هراس  از «غربزدگی»

فرح دوستدار

حکومت، با خلق دشمنی ترسناک می‌تواند افکار عمومی را به نفع خود تحت تأثیر قرار دهد، مخارج تسلیحاتی و رفتار خشونت‌آمیز خود را توجیه کرده و شهروندان را به تمکین و طرفداری از خود بسیج نماید. این الگوی رفتاری در چهل سال گذشته ایران جایگزین سیاست هوشمندانه و هنر مملکت‌داری در مسیر حفظ منافع ملی بوده بدون آنکه طبقه حاکم وظایف و مسئولیت رفتار خود را در قبال شهروندان و یا همسایگان و مجامع بین‌المللی بپذیرد.

«نظام ایران از نابودی محتوم خود آگاه است»

سعید معیدفر

گزارش ناصر اعتمادی

اين جامعه شناس ایرانی در می گويد: "شکاف بزرگ بین مردم و سیستم آنچنان هویدا شده و آنقدر در اعماق جامعه فرو رفته است که دیگر نیازی به پنهانکاری احساس نمی شود." و ادامه می دهد که اینک حتی شکاف و بی اعتمادی "به لایه های درونی حاکمیت" سرایت کرده است. اما، "امروز امکان کنشگری هم از خودی ها و هم از غیرخودی ها سلب شده است؛ یعنی در شرایطی هستیم که عملاً همه به یک سمت پیش می رویم و همه به این سمت کشیده می شویم" و این سمت فروپاشی گریزناپذیر سیستم است».

 

ََََََ