اين نشريه دوشنبه ها و جمعه ها

      به روز می شود

  سردبير: اسماعيل نوری علا

  Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

  جستجو در اين سايت

  آرشيو صفحات اول اين سايت

  پيوند به سايت های ديگر

 

برنامهء يکشنبه ای که گذشت

31 فروردين 1399 - 19 آوريل 2020

موضوع:

 سیاست شوراى مديريت گذار

 در گفتگو با احزاب

فايل تصويری     فايل صوتی

سخنران

یزدان شهدائی

معاون اداری و دبير تشکيلات شورا

مدير نشست:

محمود ابطحی

همراه با نظرات حضار

و پيام های رسيده از خارج مهستان

پيامگير جديد مهستان به شماره

004915217872145

   پيوندها:

 

  «ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

  پيمان نامهء عصر نو

  بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

 

  سايت سکولاريسم نو

  شبکه سکولارهای سبز ايران

 

  ◊ کنگرهء سالانهء سکولار دموکراتها

 

  مهستان جنبش سکولار دموکراسی

آرشيو برنامه های يکشنبهء

 

  حزب سکولار دموکرت ايرانيان

  نشريهء «گيتی مداری» حزب

  خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

 

  پادکست سکولار دموکرات ها

  ويدئوهای آموزشی

  مفاهيم اصلی

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

 

تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره: دوشنبه 1 تا پنجشنبه 4 ارديبهشت 1399 -  20 تا 23 آوريل 2020

تمام جهان وابستۀ داروهای چینی است!

آميت دِيو

هیچکس به موضوع "استقلال" فکر نمی‌کرد. همه تصور می‌کردند که "بازار جهانی" نیازها را برطرف می‌کند. اما ویروس کرونا با بی‌رحمی نشان داد که "بازار جهانی" وجود ندارد. همۀ کشورها مرزهای خود را بستند و هر یک فقط و فقط به رفع نیازهای خود - به هر قیمت - اندیشید... بحران جهانی ناشی از شیوع ویروس کرونا یک‌باره دنیا را متوجه وابستگی خود به چین کرد. حتی پیشرفته ‌ترین کشورهای غربی برای رفع نیازهای دارویی خود تماماً به چین وابسته‌اند. بحران کرونا اینک بسیاری از متخصصان، صاحبان صنایع و مسئولان سیاسی را به این فکر انداخته که باید به هر ترتیب صنایع دارویی را در چارچوب ملی دوباره به راه انداخت و از آن به عنوان یک ابزار استراتژیک پاسداری کرد.

تخلفات جمهوری «خلق» چین در مورد اپیدمی کرونا

م. روغنی

پیامد‌های رویکرد غیرمسئولانه دولت چین در مواجه با شیوع این بیماری در سطح جهان برای همگان آشکار شده است. روزنامه گاردین در یازدهم مارس گزارشی داد که بر مبنای آن شرایط کاملا متفاوتی برای جهان تصور می‌شد: در صورتی که اطلاعات لازم و درست از سوی این دولت به‌موقع در اختیار جهانیان قرار می‌گرفت و اقدامات کشورهای دیگر یک هفته زودتر آغاز می‌گشت، شمار مبتلایان شصت و شش درصد و اگر سه هفته جلوتر انجام می‌شد این تعداد نود و پنج درصد کاهش می‌یافت.

با کمال تأسف از درگذشت پدر گرامی دوست عزيزمان آقای مهندس مهدی حادذق اعظم با خبر شديم. اين فقدان اندوهبار را به ايشان و خانوادهء گرامی شان تسليت گفته و خود را در غم شان شريک می دانيم.

شکوه میرزادگی - اسماعیل نوری علا

کفگير و ته ديگ!

سخنان رئیس سازمان برنامه و بودجه در مجلس

«انتظار داشتیم صادرات نفت یالا باشد که در حال حاضر با توجه به اینکه  قیمت و صادرات به شدت کاهش پیدا کرده  و استخراج و صادرات نفت سودی ندارد. یکی دیگر از منابع درآمدی مالیات است، اما هنگامی که کسب و کار در این شرایط رونق ندارد نمی‌توانیم امید به وصول مالیات داشته باشیم. بنابراین دولت با کاهش شدید منابع درآمدی مواجه است. استقراض از بانک مرکزی فشار تورم را بسیار فزاینده خواهد کرد. معتقدم تنها راهی که باقی مانده آن است که نهادهای دارای منابع مالی به کمک دولت و مردم بیایند و بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و آستان‌ های مختلف دارایی ‌هاشان را در اختیار مردم قرار دهند».

وانمود!

حمیدرضا رحیمی

* گزارشی از برادر (و شايد هم خواهر) بی.بی.سی: محمد خاتمی، رئیس جمهور اسبق و از رهبران اصلی جریان اصلاح ‌طلب در ایران، ضمن ابراز همدلی با "آسیب‌دیدگان" و محکومیت "تخریب‌ها" در اعتراضات اخیر، دربارهء ماهیت این اعتراض‌ها گفته که، بر خلاف خواست واقعی معترضان، "جوری وانمود می‌شود که مسأله، براندازی نظام است". (بر گرفته از بخش «کلمات الحمار!»)

آیا جنون رهبر را درمانی است؟

برگرفته از سايت «مشروطه»

زمانی که لشگر ضریح لیسان در قم و مشهد شیوع کرونا را در ایران کلید زدند، نوشتیم که خامنه ای به اینها گفته است «شما کارتان را انجام بدهید و از مخالفت مسئولان و بازداشت نهراسید، چرا که من پشت شما هستم». اما «برادران عرزشی!» و قراضه نظر دادند که «آقا مخالف است و اینها خوارج هستند». حال این برادران بیایند اين حرف رهبر مشنگ انقلاب را تفسیر کنند: «کرونا مشکل کوچکی است و مشکلات بزرگ بشریت نه به دست علم، بلکه به دست امام معصوم حل می شوند».

14 قرن و 41 سال

ما در طول تاریخ - پس از حملهء وحشیانه اعراب_ دچار دگردیسی شدیم. دورویی و تزویر و دروغگویی که امروز بر ما حاکم شده است، نتیجه چهارده قرن تفتیش عقاید و کشتار و شکنجه ملت ایران است. ما از درون متلاشی شدیم اما تسلیم، هرگز! شاهدش هم ده ها جنبش ضد عربی در طول این تاریخ خونبار بوده است. فکر میکنید فریدون فرخزاد چرا با ساختن جک از توضیح المسائل امام ما را به خنده میانداخت؟ آیا او هدفش خنداندن ما بود یا بیدار شدن ما؟ پشت هر طنز یک نکته ظریف نهفته است. اگر جک های این چهل و يک سال را جمع آوری کنیم، خواهیم دید که بیشتر این جک ها سلاحی بوده اند برای مبارزه با حماقت اسلامیون و قوانین و سبک حکمرانی این ها، البته در این میان نباید فراموش کنیم جک سازی مبارزه نیست و برای عبور از این وحشت بزرگ «باید» اسلحه بر دست گرفت و برای «پس گرفتن ایران» از جان عزیز گذشت.(منبع)

دو چهره که در یک عصر می زیستند

برگرفته از سايت «نگام»

نوری و کوری، یا آشکارتر بگویم: شیخ فضل الله نوری و ماری کوری، در یک عصر می زیستند. یکصد و چندی سال پیش. این در ایران، آن در لهستان. شیخ فضل الله نوری، آن زمان که یقه اش را می درید و عمامه بر سر می کوفت و کف به لب، نعره می کشید که: ایهاالناس مشروطه خواهان می خواهند دختران شما را به مدرسه بفرستند و اسم زن و بچهء شما را روی کاغذ بنویسند.

ویروس کرونا بحرانی سیاسی است نه پزشکی

گفتگو با «یووال نوح هراری»

به گفتهء آقای هراری، شیوع فراگیری ویروس کرونا سئوالاتی را، در چه در سطح سیاسی و چه در سطح علمی، مطرح کرده است اما در حالی که ما بعضی از چالش های علمی را در نظر گرفته و بر آنها تمرکز کرده ایم، کمتر به نحوهء واکنش به سئوالات سیاسی پرداخته ایم. او می افزاید: “بشریت هر آنچه را که برای کنترل و شکست این بیماری لازم است در اختیار دارد. ما در قرون وسطی زندگی نمی کنیم و این بیماری هم طاعون سیاه نیست. شرایط بدانگونه نیست که مردم بمیرند و ما از عامل مرگ و میر آنها و چگونگی برخورد با آن هیچ آگاهی نداشته باشیم.”

پيوند به ويدئوی گفتگوی صادق صبا با اين نويسنده

یادهایی فراموش نشدنی از ماجرایی تلخ و شیرین

شکوه میرزادگی

در کنار همه ی رنج ها و از دست دادن ها، ماجرای آبگیری نابخردانه سد سیوند یک نتیجه مثبت و مهم نیز داشت و آن بوجود آمدن نوعی آگاهی گسترده بود نسبت به میراث فرهنگی و تاریخی سرزمین مان. و به دنبال آن همدلی و همبستگی هوشیارانه یک ملت بود در جریان اولین مبارزه ی مدنی علیه حکومت اسلامی حاکم بر ایران. این مبارزه جنبشی را رقم زد که برخی از جامعه شناسان آن را «اولین جنبش فرهنگی دوران معاصر ایران» نام نهادند.

ازمشکلات تا دستاوردهای اپوزیسیون سکولاردموکرات

منوچهر یزدیان

دبيرکل حزب سکولار دموکرات ايرانيان

در گفتگو با سعيد بهبهانی - تلويزيون ميهن

لينک مطلبی از سام قندچی دربارهء این گفتگو

رویارویی با ویرانی

امین بزرگیان

شرایط به‌گونه‌ای پیش رفته است که به راحتی می‌توان نام آن را فرآیند “ویرانی” گذاشت. ما امروزه با جامعه‌ای ویران روبروییم. شمایل اجزا و کلیت این ویرانی در سطوح مختلف به وجدان عمومی جامعه منتقل شده و به نظر می‌رسد توافقی نانوشته در میان جامعه دربارهء آن وجود دارد. کمتر کسی را می‌توان یافت که این ویرانی را تأیید نکند.

چرا «سرمایهء اجتماعی» مهم است؟

مهدیه گلرو

حکومت‌های توتالیتر فراموش کرده‌اند که بدون سرمایهء اجتماعی، هیچ اجتماعی به هیچ سرمایه‌ای نمی‌رسد، بطوری که بسیاری از گروه‌ها، سازمان‌ها و جوامع انسانی، بدون سرمایهء اقتصادی و صرفاَ با تکیه بر سرمایهء انسانی و اجتماعی توانسته‌اند به موفقیت دست یابند، اما هیچ مجموعهء انسانی بدون سرمایهء اجتماعی نمی‌تواند اقدام‌های مفید و هدفمندی انجام دهد.

چپ ايرانی، کاپیتولاسیون، خمینی  و حکومت روحانیون!

سام قندچی

حقیقت این است که برخورد روشنفکران به دولت عقب افتادهء خودی، در مورد مسألهء کاپیتولاسیون، باید آن باشد که خواستار ارتقاء سطح قوانین کشور خود شوند، نه آنکه پذيرش درخواست های کشورهای پيشرفته را، در راستای حفظ جان و حقوق اتباع خود، پرداختن نوغی «حق توحش» بنامند و بخواهند دیگرانی که از جوامع پیشرفته تری می آیند قوانین عقب ماندهء کشور ميزبان را بپذیرند.

«جهان‌گستری» و «جهانشمول ‌گراییِ» کرونا

محمد رفیع محمودیان

در چند دههء اخیر، «جهانشمول‌گرایی» (يونيورسالیسم) بیش از پیش مورد توجه اندیشمندان قرار گرفته است. جهانشمول‌ گرایی انگاره‌ای مهم در جامعه و تفکر مدرن است و در این نوشته کوتاه تأکیدی خواهم داشت بر آن که «جهان‌گستری» (پاندمیِ) کرونا «جهانشمول ‌گرایی» را موضوعیت بخشیده است. استدلال من آن است که بیماری کرونا رخدادی است که برابری و یکسانی بین انسان ها و همسانی بین فرد و جامعه را به شکلی محسوس مطرح ساخته است. می ‌کوشم نشان دهم که برابری، در بر گیرندگی، فردیت محض و شهروندی مطلق ابعاد گوناگون جهانشمول‌ گرایی کرونا را تشکیل می‌دهند.

نظريه هایی برای بعد از ايام کرونا

اسماعیل نوری علا

اکنون که همهء جهان در اوج «بحران کرونائی» قرار دارند و اکثريت مردمان جهان در خانه مانده اند، فعاليت های اداری و اقتصادی تعطيل است، و همگی نه تنها نگران سلامت خود هستند به آيندهء پس از بحران کرونا نيز می انديشند، حال که از دست ما مهستانيان کاری برای رفع مشکلات ناشی از شيوع کرونا بر نمی آيد، بد نیست که از فرصت استفاده کرده و به آيندهء بعد از کرونا نيز بيانديشيم و سعی کنيم بفهميم که آن آينده آيا با گذشتهء ماقبل کرونا تفاوتی خواهد داشت يا نه؛ یعنی نوعی نگاه به آينده ای که در خم کوچهء تاريخ به انتظار کل جهان و نيز به انتظار ورود به کشورمان نشسته است.

دربارهء چالش دین و دولت در ایران

محمد امینی

بزرگ ترین اشتباه نیروهای سکولار ایران این بود که به جای پشتیبانی از رفتار روحانیون در برکنار ماندن از سیاست، به هواداری از کاشانی و سیاست جویی ماجراجویانه و واپسگرای او برخاستند و کناره گیری روحانیون برجسته را از سیاست، هماهنگی و همکاری ایشان با ارتجاع و استعمار دانستند... فاجعهء نادیده گرفتن ارزش های شهروندی به پایه ای بود که حتی حزب توده نسبت به آزادی قاتل کسروی و ترور هژیر و رزم آرا به دست یکی از افراطی ترین گروه های مذهبی تاریخ ایران بانگ اعتراض بلند نکرد.

ََََََ