اين نشريه دوشنبه ها و جمعه ها

      به روز می شود

  سردبير: اسماعيل نوری علا

  Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

  جستجو در اين سايت

  آرشيو صفحات اول اين سايت

  پيوند به سايت های ديگر

  

  «ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

  پيمان نامهء عصر نو

  بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

 

  سايت سکولاريسم نو

  شبکه سکولارهای سبز ايران

 

  ◊ کنگرهء سالانهء سکولار دموکراتها

 

  مهستان جنبش سکولار دموکراسی

 آرشيو برنامه های يکشنبهء مهستان

 

  حزب سکولار دموکرت ايرانيان

  نشريهء «گيتی مداری» حزب

  خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

 

  پادکست سکولار دموکرات ها

  ويدئوهای آموزشی

  مفاهيم اصلی

 لطفاً به تغيير ساعت در امريکا توجه کنيد

برنامهء يکشنبهء پيش رو ای که گذشت

25 اسفند 1398 - 15 مارس 2020

موضوع:

مردم مقصرند يا حکومت؟

فايل تصويری     فايل صوتی

سخنران

بهزاد مهرانی

عضو شبکه فرشگرد

مدير نشست:

ميلاد آقائی

همراه با نظرات حضار

و پيام های رسيده از خارج مهستان

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره: دوشنبه 26 تا يکشنبه 29 اسفند 1398 -  16 تا 19 مارس 2020

حکومت اسلامی، پس از کرونا!

امیر بیگلری

مروری بر روند طی شده در این سالیان، جایی برای کوچک‌ترین شبهه‌ای باقی نمی‌گذارد که این نظامِ نا‌موفق در همهٔ عرصه‌های ادارهٔ جامعه – از اقتصاد گرفته تا محیط زیست، از فرهنگ گرفته تا بهداشت و درمان – هیچ قابلیتی برای اصلاح خود ندارد و هر روز که بر حیات آن افزوده گردد، ایران و ایرانی را دچار خسران بیشتری می‌نماید. ما مردم ایران، با اندکی همت و همبستگی و هوشیاری، می‌توانیم به کابوس رژيم اسلامی پایان دهیم و نظامی دموکراتیک، مستقل، آزاد و کارآمد را جایگزین آن کنیم. ملتی که کرونا را شکست دهد، نظام ضد ایران و ایرانی را نیز شکست خواهد داد.

گره خوردگی کرونا و طنز

پانته‌آ بهرامی

به چالش گرفتن قدرت همواره مستقیم و جدی صورت نمی‌گیرد. یکی از کارکردهای طنز و لطیفه (نوشتاری یا تصويری يا صوتی)، نقد تابوها، ارزش‌ها و هنجارهایی است که اعتراض به آن به‌طور مستقیم هزینه‌های زیادی در بردارد. این حجم وسیع لطیفه‌ها و طنزهایی که امروز در پیوند با ویروس کرونا در فضای مجازی عرضه می‌شود، از زاویهأ کمّی جالب توجه است. در چند ماهه اخیر جامعه ما به پدیده‌های اجتماعی مختلفی روبرو بوده، از جمله خیزش آبان یا سقوط هواپیمای اکراینی توسط سپاه، اما کمتر چنین موضوعاتی به اندازه ویروس کرونا موجب خیل عظیم و انبوه جوک و طنز و لطیفه شده است. چرا؟

وقتی ساقی کرونا باشد

«آبجوسازی شمس» هم بازگشایی می شود!

ثمانه قدرخان

تلویزیون رسمی رژيم اعلام کرد که، با گسترش کرونا و نیاز مبرم کشور به الکل خالص، کارخانهء آبجوسازی شمس، که با انقلاب ایران دو بار توسط مردم به آتش کشیده شده بود، روز هجدهم اسفند با تولید الکل نود و نه درصد بازگشایی شد. تلویزیون اگرچه از ذکر نام این کارخانه با عنوان "آبجوسازی و مشروب سازی شمس" خودداری کرد ولی اعلام داشت که این کارخانهء "الکل سازی" به عنوان بزرگترین کارخانهء تولید الکل در خاورمیانه پیش از انقلاب ساخته شده است و هنوز هم امکان تولید الکل مورد نیاز خاورمیانه را دارا است.

من توی دهن اين دولت می زنم!

سخنرانی تاریخی «آيت الله کرونا» بعد از ورود به قم

«بنده در همین گام اول، با حمایت شما مردم موفق شدم در این شب عید، پنجاه و چهار هزار زندانی را آزاد کرده و به مرخصی بفرستم. لاکن شما راضی به این مقدار نباشید... مستحضر هستید که بنده به پشتیبانی شما این نظام را وادار به تعطیل کردن مراسم نماز جمعه‌اش نیز نمودم... علاوه بر نماز جمعه، من به یاری شما با این مجلس فرمایشی و بله قربان گو همان کاری را کردم که باید انجام می‌شد. من در این مجلس را که سال هاست عصاره رذائل ملت شده است تخته کردم...» (مردم شعار می ددهند: «کرونای طلائی / تو لياخوف مائی!)

طب المعصومین!

حمیدرضا رحیمی

* سایت برترین‌ها: «بنا بر اخبار واصله، حجت‌الاسلام شهريار شریفی، مدیر طب المعصومین (طب اسلامی - سنتی) در صومعه سرا، بر اثر ابتلا به کرونا دارفانی را وداع گفت. او فعالیت‌های مدیدی در حوزهء طب سنتی و حجامت در شهرهای رشت و صومعه‌سرا داشت».

*فدوی: گفتن ندارد که علت واقعی مرگ حجت‌الاسلام شهريار شریفی آن است که وی، پنبه آغشته به روغن بنفشه را - که آیت الله تبریزیان  برای رفع بیماری "کرونا" تجویز فرموده بود، در مقعد مبارک کار نگذاشته بود!

ليس و دعا، هر دو، دوستان قديم اند!

اسماعيل هوشيار

فرد لیس زن ضریح حضرت را به عنوان یک بیمار روانی دستگیر کرده اند ولی علی خامنه ای، ضمن دوری از شهر تهران و قرنطینه کامل خودشان، برای بقیه بیماران کرونایی نسخه پیچیده که به ائمه اطهار توسل کنند ... این توسل کردن علی خامنه ای و آن لیس زدن بیمار مربوطه هر دو از یک جنس هستند؛ از جنس جهل مطلق ... بعد از چهل سال جنایت و دزدی اسلامی مطابق قانون اساسی شریعت، و عدم توانایی مدیریت جدی برای هر بحرانی، منتظر معجزه و نتیجه ای الهی نباش. کرونا را با سرکوب و گلوله و طناب دار (یعنی تنها هنر حکومت اسلامی در ایران) نمی شود مهار کرد. باید دلسوز و خلاق باشید که نیستید! (منبع)

بی هیچ نشانی

احمد اهتمام

به دالانی تاریک می ماند/ که در قعر سیاهی اش  / روشنایی گمشده دفن است؛ / به قبرستانی دور افتاده می ماند / که در غربت خاکش / زندگی غایب است؛ / و به تیری که قلب را می شکافد / و گلو را می درد. // اما خود هيچ چشم و گوش و قلب ندارد!

اعلام جایزهء خرس طلایی، در میان شادی و اندوه!

گفتگو با محمد رسول‌اف

طی چند هفته اخیر به دلیل بیماری مادرم، به طور مدام به مراکز درمانی رفت و آمد داشتم. سوء مدیریت آشکارا، مردم را به وحشت انداخته است. از سوی دیگر، پرسنل بیمارستانِ محل مراجعه من، با کوششی وصف نشدنی به وظایف خود عمل می‌کردند. اما رنجی عمیق از بی‌پناهی و تنهایی مردم به چشم می‌آمد. اگر به گذشته نه چندان دور رجوع کنیم، یاد و خاطرهء کشتار بی‌رحمانه سرنشینان هواپیمای اکراینی و یا معترضان آبان ماه هنوز پیش چشم ما است. دیدن این احوال، آسان نیست. بر همین اساس حتی لحظه اعلام جایزه خرس طلایی، میان دو قطبی شادی و اندوه در رفت و آمد بودم.

آتنا دائمی و دیگر زندانیان عملاً به مرگ محکوم شده اند

سام قندچی

امروز آقای حسین دائمی پدر زندانی سیاسی خانم آتنا دائمی یادداشت زیر را در توییتر گذاشته است: "نگرانی ما همچنان ادامه دارد،جان دخترم آتنا و دیگر زندانی ها در خطراست، با پیگیری که انجام دادم هیچ نتیجه ای در بر نداشت. جواب یک کلمه «اگر مرخصی به دخترت تعلق بگیرد به شمااطلاع خواهیم داد». یعنی زندانی سیاسی آتنا دائمی و دیگر زندانیان سیاسی در وضعیت شیوع کرونا در کل ایران و مشخصاً در زندان ها، عملاً توسط رژیم محکوم به مرگ شده اند.(منبع)

کنترل خوب است اما اعتماد بسیار بهتر است!

حمید آقایی

جوزف استالین، دیکتاتور اتحاد جماهیر شوروی سابق، جملهء معروفی به این مضمون دارد که “اعتماد خوب است اما کنترل بهتر است”، و این جان کلام همهء نظام های استبدادی و تمامیت خواه می باشد. نظام تمامیت خواه ولایت فقیه و اسلام سیاسی تازه پا گرفته نیز همینگونه می اندیشد: اعتماد خوب است اما “کنترل” بسیار مهمتر است. در جوامع آزاد و سکولار اما، رمز باز و سالم بودن آن جوامع در این حقیقت نهفته است که وزنه “اعتماد” (بر عکس جوامع بسته و کنترل شده) بر وزنهء “کنترل” می چربد و مسئولیت گردش امور جامعه به عهدهء مردم گذاشته شده و به انسان بعنوان یک موجود آزاد و خود مختار اعتماد بیشتری نشان داده می شود؛ و مبنا بر این حقیقت استوار شده است که قرار نیست که یک ایدئولوژی مشخص آدم ها را قالب ریزی نماید.

پزشکان و روحانیون

جواد کاشی

این روزها پزشکان و پرستاران کانون توجه مردم‌اند... ماجرای نسل ما در دهه ‌های چهل و پنجاه همین طور شده بود. اما به جای ویروس کرونا، احساس از هم گسیختگی اخلاقی و معنوی داشتیم... در آن روزگار، به جای پزشکان روحانیون به کانون توجه ما تبدیل شدند. ما حریصانه به سخنان شان گوش می‌سپردیم. به نصایح‌شان جامه عمل می‌پوشیدیم، و قدردان وجودشان بودیم. چهره‌شان قدسیت پیدا کرده بود... اما یک تفاوت بنیادین میان روحانیون و پزشکان هست. نمی‌توان تصور کرد که پزشکان امروز که مورد اقبال مردم واقع شده‌اند یکباره متصدی حکومت هم بشوند!

دربارهء تجاهل و ناآگاهی اکبر گنجی

عبدالستار دوشوکی

خبرنامه گویا مطلبی در مورد گسترش ویروس کرونا در ایران و جهان را از کانال تلگرام اکبر گنجی منتشر کرده است که عمق نهفتهء ناآگاهی این بظاهر متخصص "همه چیز دان" را عیان می کند. گنجی، در نوشتاری تحت عنوان «ما "کارمندان دولت های راست افراطی" از طریق "کرونا هراسی" ایران و ایرانیان را نابود خواهیم کر»، مدعی شده که روشنگری ها و پوشش اخبار کرونا توسط رسانه های فارسی زبان برونمرزی، پروژهء دروغین، اغراق آمیز و سفارشی آمریکا و انگلیس و عربستان و اسرائیل برای نابودی ایران است.

« تنها راه حل سکولاریسم ا‌ست!»

میشائیل اشمیت زالومون

رائف بدوی، وب‌نگار سعودی، که بخاطر فراخوان‌هایش برای «رواداری بیشتر، آزادی گفتار و رعایت حقوق بشر» به هزار ضربه تازیانه محکوم شده، اين جمله را در کنار شعارهای هرزهء بسیار بر دیوار توالتِ کثیفِ زندانی در عربستان سعودی دیده است. او، در «نامه ای از زندان»، احساس خود را به هنگام ديدن این شعار چنین باز‌ می‌گوید: «من در برابر این جمله‌ء کوتاه و زیبا عمیقاً شگفت‌ زده شده بودم. اینکه چنین چیزی میان صدها واژه‌ی بی‌ادبی، و به همه‌ء لهجه‌های قابل تصور عربی، بر دیوار‌های کثیف توالتی نوشته شده باشد نشان از آن داشت که، در جایی در این زندان، دست کم یکی باید باشد که مرا درک کند؛ کسی که می‌فهمد پیکار من برای چیست و چرا در اینجا به بند کشیده شده ام».

تجاوز جنسی سازمان یافته در نهادهای حکومت

مریم سلطانی

در این مقاله قصد دارم به موضوعی عمیق تر و فجیع تر بپردازم که در طول اشتغال در شهرداری تهران با آنها مواجه شده‌ام. اگر چه در گذشته، بازجوها در زندان و بازداشتگاه ‌ها برای عمل متجاوز گرانهء خود، به نوعی استناد به احکام فقها و دین می‌کردند، اما مقامات و مسئولینی که به صورت گسترده از پست و مقام خود سوء استفاده کرده و برای رسیدگی به امور مراجعین زن، از آنها درخواست روابط نامشروع و جنسی داشته‌اند، چه توضیحی و توجیهی دارند؟

دولت بناپارتی ماهيت سکولار دارد!

گفت‌وگو با احمد زیدآبادی

اگر وضع به همین منوال پیش رود و تصمیم عاجلی از سوی سیستم برای تغییر وضعیت گرفته نشود، به نظرم انباشت مشکلات و عدم اجماع نخبگان در حوزه‌های مختلف و بی‌انضباطی و خشم عمومی، شانس گذار به دموکراسی را برای مدتی از ایران خواهد گرفت و در این صورت در بهترین حالت باید منتظر ظهور یک دولت بناپارتی بود... بناپارتیسمی که مد نظر من است، ماهیت سکولار دارد... و تشکیل دولت بناپارتی در ایران متضمن عبور از جمهوری اسلامی است.

یادداشتی برای دوستان آینده نگر داخل و خارج کشور

سام قندچی

چهل سال گذشته اصلاح طلبان اسلامی از آینده نگرهای ایران در عرصه ی سیاست، بعنوان سیاهی لشگر برای اهداف خود سوء استفاده کردند و دیگر کمتر کسی است که به این حقیقت پی نبرده باشد که اصلاح طلبان حتی بیش از سایر رقبای اسلامگرایشان، ضد سکولار هستند و فقط در همهء این سال ها خواسته اند از رأی سکولارها، و از جمله آینده نگرها، در همهء انتخابات ها بهره مند شوند، ولی حتی یک کلمه از فقدان آزادی سکولارها برای انتخاب شدن در مجلس یا برای ریاست جمهوری حرفی نزدند.

00000000000000000000000