تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ  در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران  -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه 

  خانه   |    آرشيو صفحات اول سايت    |   جستجو در سايت  |  گنجينهء سکولاريسم نو

3  اردیبهشت ماه 1403 - 22 ماه آوریل 2024

آیا برخورد سپاه با مردم مخالف جنگ عملی است؟

گزارش کیهان چاپ لندن

سازمان اطلاعات سپاه (ساس) یکشنبه ۲۶ فروردین‌ماه در اطلاعیه‌ای هشدار داد، هرگونه حمایت از اسرائیل در فضای مجازی جرم تلقی می‌شود و با مجرمین برخورد قاطع صورت می‌گیرد؛ در پی این هشدار شماری از فعالان رسانه‌ای به مراجع قضایی احضار شدند.

با افزایش درگیری‌ها میان رژيم اسلامی و اسرائیل شمار زیادی از مردم که مخالف رژیم هستند در فضای مجازی رژیم ایران و عوامل نیابتی سپاه پاسداران را عامل تشدید درگیری‌ها دانسته و اعلام کردند که مخالفت سیاست‌های جنگ‌طلبانه هستند. برخی دیگر از مردم ضعف عملیات موشکی و پهپادی سپاه و ناتوانی حکومت در پاسخ قاطع به اسرائیل را سوژه کرده‌اند، از جمله آنکه خسارات سقوط موشک‌ها در خاک ایران از جمله در شهر شیراز شدیدتر از خساراتی بود که اسرائیل دیده است.

بخشی از انتقادات مربوط به ناتوانی و ضعف‌های رزمی سپاه است زیرا تعدادی از موشک‌های آنها بجای اسرائیل روی خانه و املاک مردم در شیراز و یا کردستان عراق فرود آمد!

مسئله تنها طرح دیدگاه‌های فردی علیه جنگ‌طلبی‌های حکومت نیست، بلکه همزمان دیدگاه‌های آن دسته از افراد سرشناس و چهره‌های مردمی که از دوستی مردم ایران و اسرائیل می‌نویسند، با استقبال گسترده ایرانیان مواجه شده است. به عنوان مثال هزاران نفر با لایک و کامنت‌های خود از توییت علی کریمی کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال ایران در مورد دوستی مردم ایران و اسرائیل حمایت کردند.

بعید است نهادهای امنیتی حکومتی بتوانند با تک تک کسانی که از توییت کریمی یا سایرین حمایت کرده‌اند، برخورد کند. ضمن اینکه تجربه نشان داده است که برخوردها خاصیت بازدارندگی ندارد و مردم راه خودشان را می‌روند.

با اینهمه سازمان اطلاعات سپاه (ساس) از مردم خواسته است، «در صورت مشاهده هرگونه فعالیت در حمایت از دولت جعلی اسرائیل در فضای مجازی، در اسرع وقت اطلاعات و مشخصات صفحات مذکور و گردانندگان آنها را به سایت گرداب ارسال نمایند

تحلیلگران معتقدند نهادهای امنیتی حکومت با این تهدید درواقع می‌خواهند از گسترش حمایت‌های مردم در شبکه‌های اجتماعی از اسرائیل در برابر حملات سپاه پاسداران و یا اعتراض به پیامدهای احتمالی آن جلوگیری کنند.

در همین ارتباط، منابع داخلی گزارش دادند که دادستانی تهران «در راستای وظیفه قانونی عدلیه برای مقابله با برهم زنندگان امنیت روانی جامعه» علیه روزنامه اصلاح‌طلب «اعتماد» و عباس عبدی از افراد معروف این جناح رژیم «اعلام جرم» کرده است. گفته شد که مدیر روزنامه «اعتماد» به همراه عبدی برای ارائه توضیحات به دادسرای تهران احضار شده‌اند. همچنین گزارش شد قوه قضائیه علیه روزنامه «جهان صنعت» و یک خبرنگار این روزنامه نیز اعلام جرم کرده است.

به جزئیات دلیل احضارها اشاره نشده است اما عباس عبدی در یادداشتی با عنوان «خطرناکی پاسخ دادن و ندادن» که یکشنبه ۲۶ فروردین در روزنامه «اعتماد» چاپ شد خفیف و غیرمستقیم نسبت به پیامدهای حمله به اسرائیل هشدار داده بود. در این یادداشت آمده بود، «بازدارندگی از طریق تسلیحات متعارف با کشوری که موجودیت آن را به رسمیت نمی‌شناسند یا خواهان نابودی آن هستند، بی‌معنا است و قابل اجرا نیست.»

با اینکه چند چهره از جریان اصلاح‌طلب نسبت به تشدید درگیری‌ها هشدار داده و انتقاد کرده‌اند اما شمار زیادی از آنها حتا چهره‌هایی که در ظاهر مخالف بعضی سیاست‌های حکومت هستند به تمجید از حملات موشکی و پهپادی سپاه پاسداران که هیچکدام به هدف نرسید پرداختند!

حسن خمینی نوه روح‌الله خمینی در بیانیه‌ای حمله سپاه به اسرائیل را «عملیات شجاعانه» و «موجب افتخار» دانست و به علی خامنه‌ای تبریک گفت.

ماشالله شمس‌الواعظین از روزنامه‌نگاران قدیمی روزنامه‌های اصلاح‌طلب نیز گفت، «طرح حمله به اسرائیل کاملاً هوشمندانه بود!»

منابع غیررسمی می‌گویند پس از هشدار نهادهای امنیتی به صاحبان روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها حتا اطلاع‌رسانی در مورد پیامدهای جنگ اسرائیل و رژيم اسلامی بسیار محدود شده است. از جمله یکی از خط قرمزها اشاره به افزایش قیمت دلار و گرانی‌هاست! بر اساس گزارش‌های منتشر شده، با عبور قیمت دلار از ۷۰ هزار تومان در پی حمله رژيم به اسرائیل، بازار ارز به شدت امنیتی شده و حتا صرافی‌ها تهدید به بازداشت و پلمب شده‌اند.

دوشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ برابر با ۱۵ آپریل ۲۰۲۴

https://kayhan.london/?p=346623

بازگشت به خانه