----------------------------

enooriala@gmail.com

------------------------------

-----------------------------

https://isdpdirectory.com

                                

بنیاد میراث پاسارگاد  سال 1403 را «سال آناهیتا» نام گذاری کرده است

پيوند به سایت مهستان

 آرشيو برنامه های گذشتهء مهستان

 

----------------------

سخنران:

محمد حیدری

مدیر جلسه: عباس دانشور

پيوندهای جنبش:

سایت حزب سکولار دموکرات ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

مجموعه «برای یک زندگی معمولی...»

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی

مفاهيم اصلی

کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

بيانيهء پويشگری

اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

«ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

پيمان نامهء عصر نو

بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

سایت ایرانسکوپ

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان

روشنفکران ایران در آغاز انقلاب

مهران صولتی

افراد حاضر در قاب تصویر پیوست، نمایندگان جامعهء روشنفکری ایران در طلیعه انقلاب ۵۷ و ماه های آغازین آن محسوب می شوند. همان ایامی که هژمونی چپ گرایی مسیر و مقصد فعالیت های سیاسی و فرهنگی را نمایان می ساخت. آن چه البته در چکیده سخنان ایشان نمایان است شباهت های شگفت انگیز به رغم تفاوت های اندک می باشد. به بیان روشن تر صرفا ادبیات ایشان با یکدیگر متفاوت است. از همین رو شاید بتوانیم اشتراکات روشنفکری ایران در اوان انقلاب را حول عناصر چند صورت بندی کنیم.

فروتنی

حمیدرضا رحیمی

این شکسته نفسی های پی در پی اعلیحضرت العظما علی(ع) خامنه ای، دامت تخریباته، فدوی را شدیداً شرمنده می کند. فی المثل، معظم له به تکرار فرمود که «به قله ها نزدیک شده ایم.(1)» در حالی که چنین نیست و ما دیری ست که از قله ها گذشته و به درکات سفلی رسیده ایم! سند معتبر و منگوله داری هم اگر در این راستا خواسته باشید، بشرح زیر در دسترس است:

* بی.بی.سی: رئیس کمیته حقیقت‌یاب: قتل و تجاوز به معترضان ما را متقاعد کرد که در ایران «جنایت علیه بشریت» اتفاق افتاده است.

قسمت یازدهم ازسری برنامه های حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو ایران فردا   آرشیو  میهن   آرشیو گویا نیوز

روایتِ یک شکست: پرسه‌ای در تاریخ «اتحاد ملی زنان»

چکیده‌ای از کتاب «زنان و انقلاب 1357» نوشتهء هایده مغیثی

عدم‌پشتیبانی جامعه‌ء روشنفکرانِ سکولار از جنبش اعتراضیِ عدالت‌جویانه زنان بر تداوم مبارزه عدالت‌جویانه و استمرار جنبش تأثیر گذاشت. بسیاری از زنان ملی‌گرا و چپ و لیبرال، که راهپیمایی‌های اعتراضی را به راه انداخته بودند، ترسیدند که جنبش ضد-حجابْ اهداف «مهم‌تر» انقلاب ضدامپریالیستی را به‌خطر اندازد، و بنابراین هر روز از جمعیت حاضر در اعتراضات کاسته می‌شد. هرچند، خیلی‌های دیگر صرفاً به این خاطر که عقب‌نشینی حکومت را پیروزیِ نهایی قلمداد می‌کردند، دست از اعتراض کشیدند.

«شب، داخلی، دیوار»:

بازگشت به کنشگری با دست بسته

حسین نوش‌آذر

نسخه غیرقانونی «شب، داخلی، دیوار» سومین ساخته وحید جلیلوند و به تهیه‌کنندگی علی جلیلوند، که جزو فیلم‌های توقیفی بود و پیش از این برای نخستین بار در هفتاد و نهمین جشنواره فیلم ونیز به نمایش درآمده بود، اکنون با کیفیت بالا، چندی پس از برگزاری جشنواره بی‌فروغ فجر در دسترس همگان قرار گرفته است. برادران جلیلوند با انتشار اطلاعیه‌ای خطاب به مسئولان وزارت ارشاد اسلامی اعلام کردند: «این رسوایی و بی‌آبرویی شماست که مردم ما را از ساخته شدن و دیدن فیلم‌هایی که ظلم شما را برنمی‌تابند، محروم کرده‌اید.»

مشکلات سیستان - بلوچستان تمامی ندارد!

گزارش صدای امریکا

همزمانی بروز سیل در مناطق مختلف استان سیستان‌ و بلوچستان و امدادرسانی ضعیف، با برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، موجب بروز اعتراضاتی میان کاربران شبکه‌های اجتماعی شد و بسیاری نوشتند که «امکان بردن صندوق‌های رای بود اما امکان امدادرسانی نبود!» یک کاربر شبکه اجتماعی ایکس در این رابطه نوشت: «مردم [منطقه] دشتیاری منتظر ارسال کمک و دریافت اقلام ضروری از جمله نان هستند!!! گزارش‌ها حاکی از این است صندوق‌های رای به تمامی روستاها رسیده است و رای گیری انجام شده....»

معضل سانسور، در گفتگو با چهار نویسنده

رضیه انصاری

سانسور نه تنها در حوزهء ادبیات داستانی تالیفی و ترجمه‌ای و کتاب و مطبوعات، که در ابعاد‌ گسترده‌تر و با چهره‌های متفاوت عرض اندام می‌کند و به تدریج، با محدود کردن آزادی اندیشه و بیان، ابتکار و خلاقیت را از بین می‌برد و، با اِعمال سلیقه تنگ‌نظرانه، یکسان ‌اندیشی را جایگزین می‌کند؛ شیوه‌ای که در عین سانسورمابانه بودن، سانسور را قبول ندارد و به گفت‌وگو و بحث و بررسی هم باور و اعتقادی ندار.

منشور همبستگی به روایت سعید بشیرتاش

در گفتگو با تلویزیون ایران اینترنشنال

بعد از منشور اصلا نمی خواستیم وارد بشویم. همانطور که گفتم حتی دریا [صفائی] برای جشن تیرگان دعوت بود و نرفت. بعد خود من هم بعد از منشور چندین بار توئیت زدم.  ببیند اصلا صحبتی که با دریا می کردیم این بود که سوار شدن به اتوبوسی که می دانیم که به زودی به دره پرت می‌شود اشتباه محض است.

صحبت های شاهزاده رضا پهلوی

در دیدار با جمعیت جمهوری خواهان حامی شاهزاده

پیشگفتار اسماعیل نوری علا: مطلبی که خواهید خواند مجموع سخنان (از نظر من) مهمی است که شاهزاده رضا پهلوی در نشست اینترنتی خود با «جمعیت جمهوریخواهان حامی شاهزاده» در پاسخ به پرسش های حضار بیان کرده اند. از انجا که پرسش های مطرح شده دارای پیوند و ساختار سلسله واری نبوده اند، شاهزاده در پاسخ به هر پرسش مطالبی را مطرح می کرده اند که بخشی از آن به پرسش های دیگر هم مربوط می شده. من برای درک لازم ساختار و طرز فکر ایشان مطالب مرتبط با هم را از هر پاسخ برداشته و با مطالب مشابه متصل کرده و کل سخنان را (با اندکی حذف تکرارها و افزودن برخی اتصال ها) بصورت یک مانیفست سیاسی در آورده ام. در این کار نهایت کوشش من درک درست سخنان ایشان است ااما اگر اشتباهی در درک و تدوین سخنان شاهزاده پیش آمده باشد و دیگران در این مورد روشنم کنند به جبران مافات خواهم کوشید.

با گعده ها چه می کنید؟

رحیم قمیشی

یکی از دوستان می‌گفت در انتخابات قبل رفتم حسینیه ارشاد تهران، که دیدم کمی شلوغ است، تا رأی بدهم، دیدم صفی ۱۵ تا ۲۰ متری جلوی حسینیه تشکیل شده از جوان‌ها، پیرمردها، افرادی سبیلو، افرادی با ریش بلند، افرادی کراواتی و... رفتم ته صف، ولی برایم عجیب بود که صف جلو نمی‌رفت، پنج دقیقه‌ای همانجا بودم، یک قدم هم جلو نرفتیم!

نگاهی به اصلاحات با یک لنز متفاوت

هادی زمانی

برای کسب نتیجه مطلوب، اصلاحات را باید به چه ترتیبی انجام داد؛ باید با اصلاح سیاسی شروع کرد یا اصلاح اقتصادی؟ اصلاحات باید تدریجی باشد یا یکباره تا سیستم را شوک درمانی کند؟ دامنه و عمق اصلاحات باید به چه میزان باشد؟ … بازنگری تجربه اصلاحات جمهوری اسلامی (ج.ا.) از پشت این عینک خالی از فایده نیست.

نگاهی به نوروز،

اسطورهء آغاز پایان روزگار عسرت

«نوروز» کلمه‌ای در زبان فارسی میانه است و ریشه در زبان اوستایی دارد. در روزگاران کهن نوروز را با نام «ناوا سردا» و به‌معنای سالی نو می‌شناختند. در زمان هخامنشیان نیز نوروز به «نوسارد» و «نوسارجی» مشهور بود. افسانه‌ایرانی می گوید که نوروز در زمان جمشید، پادشاه چهارم پیشدادی ایران، به وجود آمده است. در اوستا چنین یاد شده که وقتی اهریمن خسارات زیادی از جمله قحطی و خشک‌سالی به بار آورده بود حمشید، که از «فره ایزدی» برخوردار بوده، به راهنمائی اهورا مزدا به مصاف اهریمن می‌رود و او را شکست می‌دهد. در پی آن شادی و برکت دیگر باره به سرزمین ایران باز می‌گردد و خشک‌سالی از بین می‌رود. مردم بعد‌ها این روز را، که آغاز فصل بهار بود، به «نوروز» یا «روز نوین» نام‌گذاری کردند. نوروز با عبور خورشید از صفحه استوای زمین و حرکت آن به شمال آسمان شروع می‌شود. این لحظه شروع را لحظه نخست برج حمل می‌گویند. در تقویم خورشیدی، نوروز را با «هرمز روز» یا  روز «اورمزد» در ماه فروردین برابر می‌دانند.((֎

سیاست و القاب

نیما بهرامی

امروزه در اقصی نقاط جهان، نظام های سیاسی گوناگونی را می توان مشاهده نمود. جدای از نحوه و نوع سیستم حکومتی آنها، قصد دارم بررسی نمایم که امروزه «رهبران سیاسی جهان» با چه کلماتی و چگونه نامیده می شوند و آیا این الفاظ دارای معنا، عواید و مضراتی نیز هستند یا خیر؟ این نوشتار کوتاه به واکاوی این القاب پرداخته و جهت سهولت در فهم، آنها را به چند دسته تقسیم می کند.

پیام بمناسبت ماه محنت بار رمضان

سام قندچی

من این مقالهء را، که دربارهء تجربه های این نگارنده در ایران در ماه رمضان است، 16 سال پیش نوشتم! امسال هم ماه رمضان با ایام نوروز مصادف شده است، و شخصاً در هیچ کشور دیگری که مذهب رسمی آن اسلام باشد در ماه رمضان نبوده ام که بتوانم مقایسه ای کنم؛ با این حال شاید مطالعهء مجدد این نوشته و مقایسهء ایران کنونی با آنچه 16 سال پیش نوشته شده، قابل تأمل باشد!

مردمی که چهرهء سیاست را تغییر دادند

امیر امیری

خودآگاهی مردم از قدرت خویش و شناخت از عنصر پیونددهنده هویت ملی، بار دیگر، سرچشمه انسجام افکار پراکنده شد و با کاهش فاصله میان سیاست و جامعه مدنی، گسترده‌ترین نافرمانی مدنی شکل گرفت و شکست سختی به جمهوری اسلامی در سیرک انتخاباتی‌اش وارد کرد که هم سبب بحران‏های عمیق‌تر آتی در دستگاه ولایت فقیه خواهد شد و هم، به حاکمان شیاد و فاسد فهماند که در میان اقیانوسی از خشم‌ها و نفرت‌ها، چه آینده‌ای در انتظار آن‌ها است.

تحلیل گفتمان اصولگرایان در انتخابات

میثم بادامچی

در یک تقسیم‌بندی بسیار کلان جناح‌های سیاسی داخل و خارج ایران را می‌توان به سه گروه اصولگرا، سرنگونی‌طلب و اصلاح‌طلب تقسیم‌بندی کرد، و البته هرکدام از این جریانات را نیز به طیف‌های ریز و درشت دیگر در داخل خودش تفکیک کرد. این نوشته براساس موضع‌گیری‌های افراد شاخص منسوب به اصول‌گرایان، کلید‌واژه‌های این جریان در تشویق مردم به مشارکت در انتخابات ۱۱ اسفند را واکاوی می‌کند.

ارتکاب مقامات جمهوری‌اسلامی به جنایت علیه بشریت

گزارش کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل

جمعه ۱۸ اسفند ۱۴۰۲- گزارش اولیه کمیته حقیقت یاب سازمان ملل متحد دربارهء ابعاد نقض حقوق بشر در ایران از زمان شروع خیزش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» منتشر شد. در این گزارش تاکید شده که بسیاری از موارد جدی نقض حقوق بشر مصداق جنایات جنایت علیه بشریت. هادی قائمی، مدیر کمپین حقوق بشر ایران، با اشاره می کند که در این گزارش «سرکوب خشونت‌آمیز معترضان» و «اعمال تبعیض شدید علیه زنان و دختران» در ایران به عنوان جنایت علیه بشریت تایید شده است.

مارکسیسم فرهنگی

شروان فشندی

سخنرانی امروز ما در مورد مارکسیسم فرهنگی ریشه ها و پیامدهای آن در غرب و همچنین ایران است. در بخش نخست به تاریخچه و ریشه های فلسفی مارکسیسم فرهنگی می پردازیم. بخش دوم مربوط به پیامدهای مارکسیسم فرهنگی در خود غرب است. بخش سوم دربارهء پیامدهای احتمالی مارکسیسم فرهنگی در ایران است، چون در ایران کم و بیش می شود گفت تازه تر هست، نه اینکه هیچ آشنایی با آن وجود ندارد. در دانشکده های علوم انسانی، بی گمان آشنایی وجود دارد ولی در سطح جامعه و تاثیراتش می شود گفت کمتر بوده است.

خشونت جنسی: تجربه‌ای که «ما» را به یکدیگر پیوند می‌دهد