باور به سکولاردموکراسی يعنی حکومت اسلامی اصلاح پذیر وحتی دگرگونی پذير نیست وباید آن را از بیخ وبن برانداخت

تنها راه «نجات ایران» تقویت درک ما از مفهوم «کشور - ملت» است و آنچه که «ملی» (متعلق به  ملت) است!

برشی از سخن خامنه ای: «حوزه هاى علميه نمى توانند سكولار باشند.

اينكه ما به مسائل نظام كار نداريم، به مسائل حكومت كار نداريم، اين سكولاريسم است»(+).

تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392

  تاريخ انتشار اين شماره: دوشنبه 9 تا چهارشنبه 11 خرداد 1401 -  30 مه تا 1 جون 2022 

اين نشريه دوشنبه ها و پنجشنبه ها به روز می شود                  سردبير: اسماعيل نوری علا  

iraniansdm.n@gmail.com    Fax: 509-352-9630

آرشيو صفحات اول      جستجو در سايت       اصول کار سایت     سکولاریسم نو      سايت های ديگر

برنامهء مهستان دریکشنبه ای که گذشت

8 خرداد 1401 - 29 ماه مه 2022

موضوع نشست:

سخنران:

هادی زمانی

مدير جلسه: عباس دانشور

پيوندهای جنبش:

سایت ایرانسکوپ

حزب سکولار دموکرت ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

پادکست های سکولار دموکرات ها

کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

شبکه سکولارهای سبز ايران

بيانيهء پويشگری

اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

«ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

پيمان نامهء عصر نو

بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

ويدئوهای آموزشی

مفاهيم اصلی

منتشر شد:

انتشارات مهری - لندن

https://www.mehripublication.com/

این سه کتاب برای دانلود رايگان

در اینترنت قرار گرفت:

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان

اسم اش را شورش بگذارید!

بهروز سورن

قطعا او که از سوی پدر و مادر خود و به هر دلیل آشکار و پنهان تنها و در سطل زباله رها شد و پیراهن اش دو کیسه پلاستیکی بود، تنها نخواهد ماند و روزی به دلایل پیدایش خود در زباله دان پی خواهد برد و علیه تمامی این محرومیت ها و بی عدالتی ها که خود نیز قربانی آن بوده است خواهد شورید. راهی جز شورش و طغیان در برابر ستمگران حاکم برای کارتن خواب ها، قبر خواب ها، مترو خواب ها، کودکان کار، بی آیندگان، بیکاران، گرسنگان و .... نمی ماند.

فدرالیسم را از پلاتفرم خود حذف کنید!

سام قندچی

شعار «رضا شاه روحت شاد» در خیزش آبادان در روز گذشته، نظیر شعاری مشابه یک سال پیش در «ایذه»، نشان داد که در منطقه ی اتنیک خوزستان، مردم برای بازگشت شیخ خزعل فریاد نمی زنند، بلکه برای بازگشت ایران یکپارچه، سکولار و مدرنِ تحت قدرت رضا شاه؛ و این بار، در ایران آینده ی *دموکراتیک*، آرزو می کنند! اکنون وقت آن رسیده که شورای گذار، فدرالیسم را از پلاتفرم خود حذف کند و به این طریق به وحدت همه ی اپوزیسیون ایران حول محور پلاتفرمی سکولار دموکرات و آینده نگر یاری رساند. از پیش برای توجه به این پیشنهاد از شما سپاسگزارم.(+)

آرشیو تصویری      آرشیو صوتی

آرشیو تلویزیون ایران فردا

باز هم آبادان (طنز تلخ) 

حمیدرضا رحیمی

شوربختانه حادثهء دیگری ذائقهء ایرانیان را عموماً، و آبادانیان را خصوصا، به تلخی نشاند:

* العربیه: چندین کشته و ده‌ها مجروح در پی ریزش ساختمان «متروپل» در آبادان.

و اما خبرنگار جنگی ما در گزارش میدانی خود آورده است که در پی این حادثه، ملت شل و پل، در به در بدنبال "فرمانده" (اعلیحضرت العظما سید علی(ع) خامنه ای دامت تخریباته - م) می گشتند که مع الاسف معظم له را نیافتند و بجایش شهردار آبادان را بباد کتک گرفتند!

دیر رسیدم

افشین بابازاده

دیر رسیدم

چند سرب پیش پا افتاده

در سینه ها سرد می شد و

‌‌واژه های سردرگم و تنهایم

نوازشی با خود نداشتند.

هشدار: جنایت تازهء حکومت اسلامی

و سرود انسان ستیز و خطرناک «سلام فرمانده»!

شکوه میرزادگی

دو ویدئو در مورد «توسعه» در ایران:

همایش روز ملی توسعه در روز پنج شنبه ۲۲ اردیبهشت

دکتر مقصود فراستخواه، دکتر مجتبی لشکربلوکی

دکتر محمدعلی اکبری و دکتر محسن رنانی

جمهوری اسلامی با توسعه مخالف است!

سید مجید حسینی، حسن عباسی و سیدعلی خامنه‌ای

(پیوند به متن تایپ شده این ویدئو)

برنامهء «دنیا از نگاه سکولار دموکراسی»

برنامه چهارم : نگاهی به مفهوم اقتصاد آزاد

گفتگوی سعید بهبهانی با محمود ابطحی

دیدار پومپیو از اشرف و دست های پنهان

نوشتهء کافر

بار دیگر درست در میانه اعتراضات در ایران توجه یک ساستمدار امریکائی به مجاهدین جلب می شود و مادام پرزیدنت مهر تابان را چهرهء شاخص مخالفین رژیم معرفی می کنند... این که یک سیاستمدار امریکائی که نقشی در دولت فعلی ندارد پول خوبی، مثلا یک میلیون دلار بگیرد و به بازدید از یک کمپ برود چیز غریبی نیست اما این پولها از کجا می آید و چرا هزینه می شود؟ کدام قدرت مخارج سنگین مجاهدین و تبلیغات آنها را میدهد؟ جواب روشنی نمی توان داد اما می توان با کمی تفکر و استدلال به جواب نزدیک شد.

ایران، بهشت عبدالباقی‌ها

مهدی تدینی

بین «ویرانی متروپلِ» عبدالباقی و «ویرانی اعتماد» مردم ارتباط مستقیمی وجود دارد. وقتی عبدالباقی توانسته است با نفوذ و روابط گسترده «متروپل» غیراستانداری بسازد که با نازک‌نسیم بهاری فرو بریزد، نمی‌تواند کارهای دیگری هم بکند؟! من جوابی برای این سوال ندارم، اما از یک چیز دیگر مطمئنم! چیزهای زیادی بر سر ما ــ دقیقاً ما، من و شما ــ ویران شده که مانند برج متروپل پیدا نیست، اما آوارش را بر سرها و شانه‌هایمان حس می‌کنیم.

تاریخ زدایی از دانشگاه تهران و حذف رضاشاه

شکوه میرزادگی

حکومت اسلامی سال هاست سعی داشته تا دو بخش از تاریخ ایرانزمین (یکی دوران باستان و قبل از اسلام و دیگری دوران پهلوی ها) را پاک کند، به انواع دروغ ها متوسل می شود و انواع اسناد و مدارک قلابی را در موسسات مختلفی که برای این کار تدارک دیده به هم می بافد و در نشریات مختلف منتشر می کند و متاسفانه آن ها را در موسسات آموزشی نیز به مغز بچه ها و جوان ها فرو می کند؛ درست همان کاری را که نیاکان شان پس از حملهء اسلام با گذشته تاریخی ما انجام دادند. یکی از کارهای این موسسات تلاش برای برداشتن نام رضاشاه از لیست برخی از کارهای با ارزشی ست که در دوران او انجام شده، و نسبت دادن آن کارها به قاجاریه و یا حتی به انگلیسی ها و آلمانی ها.

به یارانه چرا محتاج شده‌ایم؟

حسن منصور

می‌گویند «کارشناسان» اجماع دارند بر اینکه اقتصاد کشور به یک «جراحی» نیازمند است و دولت حاذق به انجام آن کمربسته است. در اجرای این «جراحی» ناگزیر، یارانه‌های نقدی قانون «هدفمندی» احمدی‌نژاد و یارانهء «بنزین» روحانی حذف می‌شوند و یارانهء ماهانه ۴۰۰ هزارتومانی برای هر نفر سه دهک فقیرتر جمعیت کشور و ماهانه ۳۰۰ هزارتومانی برای شش دهک میانه جمعیت به مدت دو ماه پرداخت می‌شود و دهک دهم یارانه نمی‌گیرد... همه این سخنان از «توصیف عارضه‌ها» فراتر نمی‌روند و به تبیین علت‌ها نمی‌رسند و ازاین‌رو به عرصه علم راهی ندارند و بدان می‌مانند که کسی عوارض بیماری همچون تب و سرگیجه و دل‌درد را وصف کرده و با برشمردن آن‌ها خود را پزشک بشناساند.

نظام اسلامی: فساد یا «جور دیگری» بودن؟

امیر طاهری

الگوی اسلامی «شاهزادگان سرخ چینی» در ایران امروز «آقازاده‌ها» هستند که در چارچوب کنونی، یعنی تسلط بر کشور به سود یک اقلیت و باهدف حفظ نظام، در رأس هرم «خودی‌ها» قرار دارند. در این هرم، لایه‌های دیگر تشکیل می‌شود از مداحان، آخوندهای دولتی، خانواده‌های شهدا و جانبازان، نظامیان و امنیتی‌های بازنشسته یا هنوز شاغل و بخشی ازآنچه در ایران غالباً به خطا، قشر روشنفکر خوانده می‌شود. شباهت‌های حیرت‌انگیز جمهوری اسلامی با نظام‌های مافیایی کاتولیکی یا مارکسیستی را در کتابی تازه از استفان دودوانیون، پژوهشگر مرکز تحقیقات علمی ملی فرانسه می‌بینیم.

زیر «سقف شیشه‌ای» خامنه‌ای

روشنک آسترکی

رژیم اسلامی، جهت حفظ خود، دست‌کم برای سه بحران باید پاسخ‌های مناسب داشته باشد: مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، فساد ساختاری درون خود، و سیاست منطقه‌ای و بین‌المللی... پس‌لرزه‌های فرایندی که با حذف محسن رضایی و صولت مرتضوی در جریان است، پیش از این در تغییر موضع نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به دولت سیزدهم مشخص شده بود... اما نمی‌توان با سپردن وزارتخانه‌ و فرمانداری و استانداری به فرماندهان سپاه پاسداران و همسو کردن سازمان اطلاعات سپاه (ساس) و وزارت اطلاعات و قوه قضاییه در یک جبهه، از جنبش‌های اجتماعی جلوگیری کرد.

مضحکه ای به نام سازمان ملل و گزارشگر ویژه تحریم ها

عبدالستار دوشوکی

خانم النا دوهان می گوید: "تحریم‌هایی که علیه ایران اعمال شده است از دید شورای حقوق بشر و مجمع عمومی سازمان ملل قابل توجیه نیست". این در حالی است که برخی از این تحریم ها توسط خود سازمان ملل و شورای امنیت سازمان ملل وضع شده اند که بر طبق قوانین بین المللی "قانونی" هستند. حال چطور این خانم که ظاهراً نمایندهء سازمان ملل است، در زیر بنر رژيم اسلامی سازمان ملل را محکوم کرده است، خود از عجایب روزگار می باشد که قابل درک نیست.

اصلاح ‌طلب یا برانداز؟

افشین افشار

گروه های اپوزیسیون خارج‌نشین هر روز کم‌رنگ‌تر و در آینده کم‌ترین وزن را در فضای سیاسی ‏ایران خواهند داشت... ایران در وضعیت خطیری است. شاید بهتر باشد گروه‌ها، اصناف، مردان و زنان حق‌طلبی که در ‏زندان‌ها و خیابان‌ها و میدان‌ها به مبارزه مشغولند در شرایط بحرانی امروز برای گذر از ‏این شب تاریک به رهبری فائزه ‌هاشمی و در کنار او مصطفی تاج‌زاده، که با مطرح ساختن ‏موضوع مهم ضرورت پاسخگویی رهبر و نیاز به تغییر قانون اساسی علنا رودرروی حکومت ‏قرار گرفته‌اند، اعتماد کنند. آنان با پایمردی در دفاع از حقوق مردم ثابت کرده‌اند شایسته اعتماد ‏عمومی هستند.

بنیان‌های رو به تخریب

گفتگو با موسی غنی‌نژاد

دولت مدعی است که اگر در چند ماه گذشته عملکرد قابل قبولی از خود به جای نگذاشته است، این موضوع به دلیل کاستی‌هایی است که از پیشینیان به وی ارث رسیده است. بسیار خوب، ما این توضیح و توجیه را بر فرض پذیرفتیم، حال سوال من این است که در چه چارچوب و قالبی قرار است اوضاع بهبود یابد؟ تئوری دولت برای مبارزه با تورم چیست؟ ما تاکنون از این دولت تئوری ندیده‌ایم. آنچه تاکنون مشاهده شده، صرفا تلاش‌هایی برای بگیروببند و برخوردهای دستوری بوده است.