باور به سکولاردموکراسی يعنی حکومت اسلامی اصلاح پذیر وحتی دگرگونی پذير نیست وباید آن را از بیخ وبن برانداخت

تنها راه «نجات ایران» تقویت درک ما از مفهوم «کشور - ملت» است و آنچه که «ملی» (متعلق به  ملت) است!

دردناک تر از فرار مغزها به قدرت رسیدن بی مغزها است!

تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392

آرشيو صفحات اول      جستجو در سايت       اصول کار سایت     سکولاریسم نو      سايت های ديگر

تاريخ انتشار اين شماره: پنحشنبه 21 تا یکشنبه 24 بهمن 1400  -  10 تا 13 فوریه 2022

اين نشريه دوشنبه ها و پنجشنبه ها به روز می شود                  سردبير: اسماعيل نوری علا  

    Fax: 509-352-9630    iraniansdm.n@gmail.com

 «پیوند به سایت انگلیسی جنبش»

آنانی را که نمی توانند متون

فارسی را بخوانند با اين سايت آشنا کنيد.

سایت پرونده های سمعی و بصری سیاسی

https://isdpdirectory.com/

پيوند به سایت مهستان

 

آرشيو برنامه های گذشتهء مهستان

برنامهء مهستان دریکشنبه ای که گذشت

24 بهمن 1400 - 13 فوریه 2022

موضوع نشست:

 انقلاب 57
 در ترازوی سنجش انقلابیون!

سخنرانان:

علی اصغر سلیمی - جمشید اسدی

مدير جلسه: اسماعیل نوری علا

پيوندهای جنبش:

سایت ایرانسکوپ

حزب سکولار دموکرت ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

پادکست های سکولار دموکرات ها

کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

شبکه سکولارهای سبز ايران

بيانيهء پويشگری

اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

«ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

پيمان نامهء عصر نو

بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

ويدئوهای آموزشی

مفاهيم اصلی

منتشر شد:

انتشارات مهری - لندن

https://www.mehripublication.com/

این سه کتاب برای دانلود رايگان

در اینترنت قرار گرفت:

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان

آرشیو تصویری      آرشیو صوتی

آرشیو تلویزیون ایران فردا

پخش اول، از تلويزیون ايران فردا:

 پنجشنبه ساعت 2.5 بعداز ظهر کالیفرنیا

ما باز هم رکورد زدیم!

حمیدرضا رحیمی

* العربیه: در ژانویه 2022 دست‌کم 46 نفر در ایران اعدام شدند.

* فدوی: بدین ترتیب، فرمایش حضرت آقا، دامت تخریباته، مبنی بر اینکه "ما رکورد زدیم"!، بموجب سند منگوله دار پیوست، فرمایش درستی است یعنی، ما دوباره رکورد زدیم و بعون الله، و ظل توجهات حضرت بقیة الله الاعظم امام زمان ارواحنا روحی فداه (عج)، و نایب البته  برحق اش، مقام معظم رهبری، ضاعف الله پرستاته، در ژانویه سال جاری، روز بدون اعدام نداشتیم!..

ترس از بی جا شدن؟

از نوشته های یک آزاد نویس

«شنودها و ردگیری ها» شاید برای این باشد که با روی کار آمدن و بالا آمدن انسان هایی از جنس دیگر، جا برای خیلی ها تنگ و تنگ تر خواهد شد. انسان هایی که بی هیچ چشم داشتی برای رسیدن به فهم و درک ژرف تر و برای ساختن جهانی از نو تلاش می کنند بی شک برای خیلی ها درک نشدنی اند و شاید با آن ها به مانند مهره هایی آسیب زا برخورد شود و چه بسا به روی نام آنها مهر و برچسبی بخورد که همیشه باید کنترل شوند.

چرا انقلاب شد؟

پیوند به متن کتبی پیاده شده این برنامه

بهمن روی دست من مانده است!

فرخ احسانی

هر آنچه داشتم را باخته‌ام / راست / چپ / همه را / در هول و ولای حرام زاده گان و پتیاره ها. // می گویم بمب اتم در شب من پنهان است / و روانکاوم می گوید کاملا معلوم است / که حالت خوب نیست و / یاغی شده ای / اما چرا شعرت را سر دست گرفته / و در خیابان ها می دوی؟

مدیریت هیئتی!

سایت «مشروطه»

دلیل بقای این حکومت بخاطر مهارت و تیزهوشی رهبران آن نیست. استمرار این حکومت دلایلی دارد که هیچیک از آنها مطلقا ربطی به زرنگی رهبران و مسولین حکومت ندارد. اگر واقعا افراد این رژیم باهوش بودند و از عقل خود می توانستند استفاده کنند ما شاهد این همه شلختگی، بی نظمی، ندانم کاری، ورشکستگی، ناکامی، تحقیر و اضمحلال نبودیم. هرگوشه کار اینها را نگاه می کنی اثری از منطق، عقلانیت، مدیریت و کارایی نمی بینید. اینها هیئتی بار آمده اند و همانطور هم زندگی می کنند.

بایست، باید، بادا

لطیفه محبی تابان

امروز در ادامه‌ء کارهای بازسازی دفتر، لایه‌ی چوبی روی یک تیرآهن که در وسط بنا قرار دارد، کنار رفت و شعاری باقی مانده از زمان انقلاب هویدا شد؛ شعاری که با گچ روی تیرآهن طبقه‌ای از میانه‌ء ساختمان نوشته شده است و گویی از فراز چهاردهه، احضار روح خسته‌ء انقلاب است: «زندانی سیاسی آزاد باید گردد!»

گفتمان غالب در انقلاب و نقش شریعتی

حمید آقایی

یک تحلیل همه جانبه از انقلاب ضد سلطنتی سال ۵۷ محتاج به مطالعه بسیار عمیق و گسترده از نقش همه عوامل فرهنگی، تاریخی، اقتصادی و بین المللی است. اما نگارنده نه توان و نه قصد آن را دارد که به این مطالعه همه جانبه  بپردازد؛ بجای آن اما تلاش می شود از فقط یک زاویه خاص به فرایند انقلاب اسلامی پرداخته گردد. این زاویه خاص «گفتمان غالب» در مقطع انقلاب اسلامی و سال های پیش از آن می باشد◄.

انقلاب اسلامي به روايت زنده یاد داريوش همايون

احمد افرادی

آقای همایون، «انقلاب» را نه از «نظرگاه انقلابیون»، بلکه از «نظرگاه رژیم» شاه بررسی می‌کند. از این‌رو ـ به باور او ـ «این ملاها و همدستان شان نبودند که پیروز شدند. [بلکه] دستگاه حاکم بود که شکست خورد و به دست خویش خود را ویران کرد». در واقع، اگر انقلاب، با سرعتی برق‌آسا به پیروزی رسید، علت را باید در کمک‌های رژیم شاه به انقلابیون جستجو کرد.

حکایت آوردن خمینی-  بردن ترامپ  - آوردن طالبان!

مسلم منصوری

لازم است به گوشه ها و به نمونه هایی از رخدادهای انقلاب ۵۷ و تحولات پس از آن، هرچند بطور خلاصه، اشاره کرد؛ چرا که، با نادیده گرفتن ردپای آمریکا در روی کار آوردن خمینی، نه تنها این موش و گربه بازی رژیم و آمریکا واقعی جلوه می کند بلکه علت اصلی ماندگاری رژیم تا به امروز، و علت نابودی ایران و شخم خوردن خاورمیانه، و نیز علل قفل شدن اپوزیسیون در زمین آمریکا و رژیم پنهان می ماند و بر آن سرپوش گذاشته می شود.

انقلاب‌های شوروی و ایران؛ حباب آهنینِ حجاب!

سهیل شریفان

در روزنامۀ خراسان، که تا آن‌موقع بیش از هشتاد سال سابقۀ انتشار داشت، مطلب  مضحکی چاپ شد با عنوان: روی آوردن زنان آذربایجان به استفاده از مانتو. در متن خبر هم این موضوع را نشانۀ استقبال زنان از حجاب اسلامی و نفوذ جمهوری اسلامی در آن خطه و تاثیر صدور انقلاب و خیلی چیزهای دیگر دانسته بود. بدیهی است که با آمدن فصل سرما؛ زنان آذربایجان هم مثل تقریباَ همه جای نیمکرۀ شمالی؛ لباس گرم‌تر و پوشیده‌تر می‌پوشند. نه به‌خاطر رعایت حجاب اسلامی و وارونگی اعتقادات؛ بلکه به‌خاطر اجتناب از سرماخوردگی! با این حساب در کره زمین سالی دوبار اسلام پیروز می شود.

نه‌ گویی به سرکوب آزادی بیان: فضیلت یا ضرورت؟

فرشته مولوی

شاعر و داستان‌نویس ابزاری جز کلمه و کلام ندارد. پس اگر نخواهد زیر چتر بزرگ فریب، سایه‌ی عافیتی بیابد، برای پرهیز از خودفریبی هم که شده، ناگزیر است که پرده‌ی زندگی ریاکارانه را بدرد. به‌بیان دیگر، هرکه با کلمه و کلام سروکار دارد، زودتر و آسان‌تر از دیگران درمی‌یابد که قلمِ نویسنده‌ی نابرخوردار از حق آزادی بیان نه‌تنها نفی و انکار نوشتن بلکه نفی و انکار خودِ اوست. چنین دریافتی سبب می‌شود که نویسنده، چه بسا پیش‌تر و بیشتر از دیگران، به فضیلت «نه‌گویی» در زمانه‌ی سرکوب و نیز به ضرورت آن پی ببرد. باورمندی به بایستگی این نه‌گوییِ آشکار و پیوسته و پیگیر به سانسور و سرکوب آزادی بیان، آن خویشکاریِ ناگزیر نویسنده است...

نقطه جوش جامعه و ریزش نیروهای امنیتی و نظامی

احمد رأفت

سقوط رژیم کمونیستی در شوروی و دیگر کشورهای بلوک شرق با ریزش در صفوف نیروهای امنیتی و اطلاعاتی آغاز شد... از آنجا که نیروهای امنیتی و اطلاعاتی همواره پیش از دیگر بخش‌های یک نظام در جریان نارضایی‌های اجتماعی قرار می‌گیرند، اگر حرکت‌های اعتراضی و رسیدن به نقطه جوش جامعه را قابل بازگشت ندانند، حساب خود را از حکومت جدا می‌کنند... هم اکنون در صفوف ارتش نیز فرماندهان میانی دیگر حاضر به شرکت در سرکوب مردم در جریان اعتراضات و خیز‌ش‌های اجتماعی نیستند... چند صد نفر از رده‌های میانی وزارت اطلاعات دربازداشت هستند و بیش از ۲۰ نفر نیز به اتهام «جاسوسی برای دولت‌های خارجی» به اعدام محکوم شده‌اند.

توجیه جنایات اسلامگرایان با چپ ها آغاز شد

سام قندچی

در مورد اصلاح طلبی اسلامی و ضدیت آن با ترقی خواهی بسیار بحث شده، و در واقع اصلاح طلبی اسلامی مکمل حرکت کوکلاکس کلان های اسلامی بود و این دو جریان به همراه یکدیگر، دوگانهء خشونت و عقب نشینی جامعه را، طی چهار دهه حاکمیت رژیم اسلامی در ایران، شکل دادند! اما حرکت چپ ایران در توجیه جنایات کوکلاکس کلان های اسلامی پیش از جریان اصلاح طلبی آغاز شد.

ستیز با زبان فارسی یا کمک به آموزش زبان مادری؟

شکوه میرزادگی - از سوی بنیاد میراث پاسارگاد

این روزها تلاش مشترک «بی‌بی‌سی»، «ایران‌اینترنشنال»، «العربیه» و چند رسانه ی دیگر برای راه‌اندازی کارزاری ظاهراً «ضد زبان فارسی»، با عنوان «من و فارسی» با واکنش‌های تندی از سوی بسیاری از ایرانیان همراه بوده است. این رسانه ها به یکباره، با هشتگ «من و فارسی»، خواست ایرانیانی که زبان مادری شان غیر از فارسی ست، و می خواهند آموزش زبان مادری شان را نیز داشته باشند را به عنوان «مشکل وجود زبان فارسی» مطرح کرده  اند؛ به طوری که برخی معتقدند که  این رسانه ها -به دلایلی ناروشن - «قصد دارند به نوعی بحران و تفرقه راه بیندازند». روشن است که برای ایرانی ها فارسی فقط یک زبان نیست بلکه هویت و نماد فرهنگ و تمدن آن هاست؛ فرهنگ و تمدنی که قرن هاست برای حفظ آن کوشیده اند، و به ويژه در این روزگاری که حکومت اسلامی با فرهنگ ایرانی آن ها سر ستیز و ناسازگاری دارد؛ چنین برخوردهای بی جایی را نمی توانند تحمل کنند. این رسانه ها باید بدانند که ستیز با زبان فارسی راه حل درستی برای ارج گذاشتن به زبان های دیگر ایرانی نیست؛ زبان هایی که قرن ها در کنار هم به شکلی مسالمت آمیز رشد کرده اند و رنگارنگی زیبای فرهنگ ایرانی را به نمایش گذاشته اند.֎

دستانی که ۴۳ سال، نلرزیده است

در تصویری که در فضای مجازی منتشر شده، فرزند نوجوان مامور نیروی انتظامی، علی اکبر رنجبر که به قتل رسیده، با خشم و بغض رو به فردی که مظنون به قتل است، فریاد می‌زند: «چرا دستت نلرزید؟ چرا موقع کشتن پدرم دستت نلرزید؟» پرسش این نوجوان یادآور دستان خون‌آلود حاکمان رژيم اسلامی‌ست که ۴۳ سال است نلرزیده‌اند و با خود موجی از پرسش به ذهن می آورد....

جامعه شناسی یک بیماری

(جهانی شدن، جامعه ریسک و کرونا)

قربان عباسی

این مقاله قصد دارد توضیح دهد که چگونه صنعتی ‌شدن و جهانی ‌شدن به ریسک‌های جهانی در حال ظهور نظیر تغییرات اقلیمی و انتقال بیماری‌های مسری کمک می‌کند. به علاوه پیوندهای به هم مرتبط این ریسک‌های جهانی، از دید «اولریش بک» و مفهوم جامعه ریسک او، بررسی خواهند شد. این تحقیق یک تحقیق کیفی– توصیفی است و منابع آن از مقالات، ژورنال‌های علمی و کتاب‌های مرتبط استخراج شده‌اند.