تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392      -     تاريخ انتشار اين شماره: جمعه 18 تا یکشنبه 20 تیر 1400 - 9 تا 11 ژوئیه 2021

   اين نشريه دوشنبه ها و جمعه ها به روز می شود                  سردبير: اسماعيل نوری علا  

  Fax: 509-352-9630    iraniansdm.n@gmail.com

 پیوند به سایت انگلیسی جنبش

فرزندان خود را که نمی توانند متون

فارسی را بخوانند با اين سايت آشنا کنيد.

اصول کار سایت    جستجو در سايت

  آرشيو صفحات اول  سايت های ديگر

باور به سکولاردموکراسی يعنی حکومت اسلامی اصلاح پذیر و حتی دگرگونی پذير نیست و باید آن را از بیخ و بن برانداخت

پيوند به سایت مهستان

آرشيو برنامه های يکشنبهء مهستان

لینک پخش زنده برنامه ها

برنامهء مهستان در يکشنبه

20 تیر 1400 - 11 ژوئیه 2021

موضوع نشست:

آن سوی «نه به جمهوری اسلامی!»

بی تعارف با برخی رهبران سیاسی

ماهان ایرانی

اکنون دامنه اعتراضات و اعتصابات در حال گسترش است. کارگران صنعت نفت، کارکنان پتروشیمی، حمل و نقل و بسیاری از بازنشستگان و سایر بخش ها در حال اعتصاب و یا اعتراض هستند. و یکی از معضلات کنونی در بثمر نشستن اعتصابات و اعتراضات، خودخواهی برخی جریان های سیاسی در ایجاد ائتلاف و همبستگی است. بارزترین آن عدم همراهی بسیاری از آنها در کمپین ” نه به جمهوری اسلامی” بود. صرف نظر از برخی گروه های اندک جریان ساز که پشتوانه نسبتا خوبی در داخل و خارج ایران دارند، آیا این دوستان که به تنهایی رهبر یک جریان سیاسی خودخوانده هستند، بهتر نیست با کنار گذاشتن این تک روی و خود محوری، در ائتلاف با سایر گروه ها دست همکاری دراز کنند. واقعا سود این موضوع برای آن ها جز شرکت در برنامه های تلوزیونی، و دریافت «دستمزدهای صد پوندی» برای مصاحبه چه چیز دیگری است. چگونه است که یک جبهه، حزب یا جنبش تنها یک عضو دارد و آن عضو هم خود را دبیر کل آن جریان می داند؟ اگر پرسش بالا اشتباه است، لطفا این احزاب عزیز یک روز را در مقابل سفارت خانه های جمهوری اسلامی یا هر مکان دیگر فراخوان اعلام کنند تا بنده همینجا از همه این احزاب یک نفره و چند نفره عذرخواهی کنم. مردم ایران و بویژه کارگران در حال اعتصاب به انرزی مثبت از خارج از کشور و همچنین رهبری قوی نیاز دارند. اگر امروز اقدام نکنید، فردا بسیار دیر است. تا کنون هیچگاه پس از انقلاب جامعه مستعد خیزش مردمی مانند زمان کنونی نبوده است. پس درنگ نکنید.(+)

خبر خوش!

حمیدرضا رحیمی

از خبرهای خوب این روزها، دومین انتصاب فرخنده در حکومت شکوهمند اسلامی ما، که همانا انتصاب برادر غلام حسین(ع) محسنی اژه‌ای به ریاست قوهء باه (قضائیه- م) توسط اعلیحضرت العظما سید علی(ع) خامنه ای، خلدالله ملکه و سلطنة، است. انتصاب نامبرده لامحاله سبب تقلیل و تخفیف مجازات های مردم ناسپاس ایران سابق خواهد شد. یک ناظر آگاه که نخواست نام اش تا انقلاب بعدی(عج) فاش شود، در تشریح این مطلب به فرستادهء فدوی گفته است که، در زمان تصدی حجت الاعدام رئیسی، حداقل مجازات ملت شل و پل اعدام بوده است در صورتی که در ریاست غلام حسین(ع) محسنی اژه‌ای بر قوهء باه حداقل مجازات پرتاب قندان، و حداکثر آن گاز گرفتن است. تازه بزرگوار برای تلطیف فضای مجازات، سوت بلبلی هم می زند!

کسی که اورنگ سروری مسلمانان را شکست

گفتگو با دکتر محسن بنایی دربارهء بابک خرمدین

بنا بر اعلامیهء «بنیاد ميراث پاساگاد»،  روز 12 تیرماه، (سوم جولای) سالگرد زادروز «بابک خرمدین»، سردار و قهرمان ملی ایرانیان بود که حدود 1200 سال پیش (نزدیک به 140 سال پس از اشغال ایران به وسیله اعراب نومسلمان) رهبر جنبشی بود به نام خرم دینان. این جنبش که به «سرخ جامگان» نیز مشهور است، بیش از بیست سال مقابل خلفای عباسی و اشغالگران ایران ایستادگی کرد.

گفتگوی کنونی با دکتر محسن بنائی (مزدک بامدادان) نویسنده، پژوهشگر، به وسیله بنیاد میراث پاسارگاد و به مناسبت سالگرد زادروز بابک خرمدین با ایشان انجام شده است.

زنان و زنده‌ها غایب، مردان و مرده‌ها حاضر

غزل صدر

تهران شهری است با دیوارهایی آکنده از تصاویر مردان. رهبران حکومت از همان ابتدای انقلاب به عنوان امام و پیشوا به بزرگی در مرکز نقاشی تصویر می‌شده‌اند. دیگر محتوای مورد علاقه‌ی میدان قدرت در زمان جنگ ایران و عراق و پس از آن، ثبت تصویر مردانی بوده است که در جبهه‌ها جنگیده و به مقام «شهادت» رسیده‌اند. اگر شهر عرصه‌ای عمومی است، طبیعی است که زنان بر دیوارهای تهران نقشی متناسب با جامعه‌ی آماری‌شان بر دیوارهای شهر نداشته باشند. چون بنا بر باورهای حکومت، زنان جزئی از مایملک مردان و متعلق به حوزه‌ی خصوصی‌اند.

مصیبت‌ها و موهبت‌های تبعید

محسن یلفانی

زمانی که توّهم موقتی‌بودن جدائی از میان می‌رود و «بی‌وطنی» به واقعیتی چند ده ساله تبدیل می‌شود و تبعیدی درمی‌یابد و می‌پذیرد که باید باقی عمر را دور از وطن سر کند و سر در خاک کشد، پیوند و علاقهٔ او به میهن در برابر آزمایش دشوار و ناگواری قرار می‌گیرد و پرسش‌های دردناکی برمی‌انگیزد: آیا تبعید، که در آغاز از حس هیجان آمیز خطرکردن و فداکاری سرشار بوده، در واقع تدبیری برای بیرون راندن بی سروصدا و کم هزینهٔ عضو مزاحم خانواده نبوده است؟

دویدن در مسیر سنگلاخ‌ها

(تاریخچهء مختصر جنگ و تحریم)

مهران براتی

کارل کلاوزویتس جملهء معروفی دارد: "جنگ یک عمل خشونت آمیز است تا حریف را مجبور به انجام اراده ما کند". او در جائی ديگر از کتاب اش منظورش را با جمله‌ای خلاصه‌تر بیان می کند: "جنگ صرفاً ادامه سیاست است با ابزاری دیگر". کلاوزویتس اما فراموش کرده که این را هم بگوید که تحریم ادامهء سیاست جنگ است با ابزاری دیگر...  تحریم‌های امروزی در کنار ممنوعیت تجارت با کالاهای رایج و مراودات مالی، با تحریم تجارت تسلیحاتی، توقیف دارائی‌های کشوری و فردی شخصیت های کلیدی و ممنوعیت های مسافرتی تعمیم یافته‌اند. با این  همه معلوم نیست که اینگونه تحریم‌ها هم الزاما و در همه موارد کارآمدتر شده باشند.

«توهین به رهبری» چگونه جرمی است؟

در حکمی که برای فعالین سیاسی و مدنی صادر می‌شود اتهامی مشترک به چشم می‌خورد: «توهین به رهبری». این عبارت ۳ کلمه‌ای آزادی انسان‌های بسیاری را در ایران سلب کرده است و برای آن‌ها پرونده‌های سنگینی بوجود آورده است. اما براستی «توهین به رهبری» چیست؟ این حکم چطور و در چه شرایطی صادر می‌شود؟ نخست اینکه عموماً توهین به رهبر، و یا هر کسی که شخص اول یک کشور است، در جغرافیایی شکل می‌گیرد که تحت حکومتی دیکتاتوری اداره می‌شود. در این کشورها فقر، فساد و گرسنگی بی داد می‌کند، و چون زمام امور همه چیز در اختیار شخص اول حکومت است و او به تنهایی تصمیم گیرنده است، در اعتراض‌های گوناگون مردمی، لاجرم همهء نگاه‌ها به سمت او برمی‌گردد و می‌بایست پاسخگوی معترضین مدنی و سیاسی و اجتماعی باشد.

میراث سکولار دموکرات مشروطیت

با نگاهی به سخنان زنده یاد نادر نادرپور

پخش اول، از تلويزیون ايران فردا

هر پنجشنبه ساعت 2.5 بعداز ظهر کالیفرنیا

آرشيوپادکست ها- دوره اول / دوره های دوم وسوم

شتر مرغی بنام «جمهوری اسلامی»

بهروز عرب زاده

مجموعه ای به نام «جمهوری اسلامی» از آن دسته مجموعه هائی ست که در حقیقت می توان نام فستیوال جمع اضداد و یا کارناوال پارادوکسال قرن را بر آن نهاد. یا شتر مرغی است که نه چون شتر بار می برد و نه چون مرغ می پرد؛ اما به خوبی می داند کجا خود را شتر و در چه موقعیت و شرایطی خود را مرغ بنامد... این رویه جای شگفتی ندارد چرا که بنیان این حکومت از ابتدا بر اساس امر مقدس تقیه (دروغ مصلحتی) پایه گذاری شده و یکی از بزرگترین دروغ گویان قرن را، در قالب امامی که گاه تمثال مبارک شان در ماه و، اگر چشم بصیرت تان خاموش بود، در تار موئی لای فلان آیهء قران  جلوه می نمود، به جامعهء ایران تحویل داده است.

خامنه‌ای، سیاست «روسیه‌محوری» محمدعلی شاهی!‏

محمد ارسی

محمدعلی شاه با پشتیبانی نیکُلای تزار روسیه بود که با مشروطه‌طلبی و تجدّدخواهی یا ‏ با هرنوع اندیشه‌ی آزادی به دشمنی برخاست، قانون اساسی را زیر پاگذاشت، مجلس شورای ملی را به توپ بست، وطن‌دوستان آزاده و نویسندگان را کُشت یا زندانی و تبعید کرد، ملایان نادان و مرتجع را بالا کشید ‏و هر فرد مصلحی را به کمترین ظنّی از دایره قدرت بیرون ‏ راند و عاقبتْ پادشاه شمار اندکی از ملاها و درباری های مردرند بله ‌قربان‌ گويی شد که موقع طرد از مملکت و از دست دادن تاج و تخت تنهایش گذاشتند. در واقع آل قاجار با اخراج خفّت‌بار او بود که پایان یافت.

آمارسنجی خامنه‌ای و داستان یک ضرب‌المثل

یوسفی اشکوری

آیت‌الله خامنه‌ای در سخنرانی امروز خود با اعضای دستگاه قضا با اشارتی به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ خرداد ادعا کرد که مردم، به رغم تلاش گسترده تحریمی‌ها، پای صندوق رأی رفته و انصافا حماسه آفریدند. ایشان برای توجیه مشارکت زیر پنجاه درصدی، گفتند که کارشناسان گفته‌اند لااقل ده درصد به خاطر کرونا شرکت نکرده‌اند و بدین ترتیب نتیجه گرفته‌اند که میزان مشارکت ۶۰ درصد بوده و این خیلی خوب است. ایشان درباره آرای باطله نیز گفته‌اند این آرا نه تنها به معنای فاصله گرفتن مردم از حکومت نیست بلکه برعکس به معنای باور به حکومت است.