تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره: جمعه 31 امرداد تا يکشنبه 2 شهريور 1399 - 21  تا 23 اگوست 2020

شورای مؤمن امنیت!

حميدرضا رحيمی

* يورو نيوز: واشنگتن در نخستین واکنش به رد قطعنامهء پیشنهادی خود که با مخالفت جدی روسیه و چین همراه بود این رأی را «غیرقابل توجیه» خواند و تاکید کرد که برای جبران آنچه رویکرد «اشتباه» شورای امنیت خوانده شده به تلاش‌‌های خود ادامه خواهد داد.

* فدوی در این پیوند " ارز" می کند، همانگونه که ملاحظه کردید و البته تا انقلاب بعدی(عج) نیز ملاحظه خواهید کرد، گویا دوستان در «سازمان دول نیز از مقلدین حضرات آیات عظام و حجج اسلام، به ترتیب ریش و داغ نعل بر پیشانی، بوده اند. فلذا بموجب فتاوی حضرات آیات، دریافته اند که "مخالفت با چین و روسیه" حکم مخالفت با امام زمان(عج) را دارد!

آیا پایان اسلام ‌گرایی در ترکیه نزدیک است؟

ویلیام آرمسترانگ

حزب اسلام‌گرای عدالت و توسعه به رهبری اردوغان از دیرباز مذهب و ملی‌گرایی محافطه‌کارانه را در هم آمیخته تا دنباله‌روی سنتی باشد که در میان راست‌گرایان ترکیه دهه‌ها قدمت داشته است. با این حال، نظرسنجی‌ها و تغییرات اجتماعی نشان از کاهش احساسات مذهبی در ترکیه دارد، جایی که به نظر می‌رسد ملی‌گرایی به نیرویی قدرتمندتر تبدیل شده است.

پانزدهمين پادکست سکولار دموکرات ها در دورهء دوم

چند و چون تشکیل دولت موقت

آرشيو پادکست ها

ماجرای لبنان

گفتگو با میلاد آقائی

در برنامهء تلويزيون ميهن بمديریت سعید بهبهانی

چرا زن‌کشی عادی است؟

فرشاد اسماعیلی

در سال هفتاد و پنح، با فرآیند «اصلاح قوانین و مقررات بر اساس موازین شرعی»، بسیاری از قوانین حاکم بر جرائم و مجازات‌ها «عرفی زدایی!» شدند و به سمت فقه جزایی اسلامی رفتند و در نهایت در حقوق جزا، این امر منجر به تصویب قانون راجع به مجازات اسلامی شد. ماده ششصد و سیِ قانون مجازات اسلامی نیز در همین بازنگری‌های اسلامی از مقررات فقهی اقتباس و در قانون مجازات وارد شد که با وجود اصلاحات متعدد قانون مجازات اسلامی، هنوز حذف یا نسخ نشده، کماکان به قوت خود باقی است و هنوز هم مرد، بر اساس آن، مجوز قتل زن را دارد.

فرهنگ زیبایی زنانه و دولت مدرن

مرضیه حسینی

تصوری که ما از بدن مان داریم، و جایگاهی که برای آن قائل هستیم، مبتنی بر گفتمان‌ها یا ایدئولوژی‌های غالبی است که جایگاه بدن را مشخص می‌کنند. به عبارت دیگر بدن ابعادی کاملا فرهنگی و اجتماعی دارد. نحوهء درک ما از بدن خودمان و دیگران، و شکل ‌گیری ایدئال‌ های مربوط به بدن و زیبایی، بخشی از فرهنگ و برگرفته از جامعه است که در این درک و تصور، امر قدرت مداخله‌ای جدی دارد؛ به ویژه در زمانی که از بدن زنانه و وجوه مختلف آن صحبت می‌کنیم؛ زیرا سامان بدن زنانه و تصوری که از بدن ایدئال زن وجود دارد، به شکلی تاریخی با مفاهیم مدرنیته، هویت ملی و هویت اسلامی در پیوند است.

چرا بیشتر دیکتاتورها به دست خود از بین می روند؟

لئونید برشیدسکی

ترجمهء بيژن آتشين جان

در حالی که حاکمان اقتدارگرا در بسیاری از نقاط جهان در حال بدست آوردن نفوذ و قدرت بیشتری هستند این سوال پیش می آید که مردم چگونه از حکومت های دیکتاتوری رها خواهند شد؟ امثال ولادیمیر پوتین در روسیه، رجب طیب اردوغان در ترکیه و یا شی جین پینگ در چین، پابرجا، با تجربه و  نسبتاً محبوب هستند. پس آیا مخالفان آنها باید تسلیم شده و از مبارزه کنار بکشند؟ به گفتهء دانیل ترایزمن، دانشمند علوم سیاسی دانشگاه کاليفرنيای جنوبی، لزوماً اینگونه نیست.

القاب روحانیت و کارکرد‌های آن

(به روایتِ شریعتی و دیگران)

رحمان لیوانی

یکی‌ از گروه‌های اجتماعی که سخت به القاب بها میدهد و پیوسته برای وصول به اهداف خود از آنها استفاده می‌کند روحانیت است.. القاب روحانیت بر خلاف القاب دیگر گروه‌های اجتماعی همواره کارکردی دوگانه داشته است. بدین ترتیب که این القابِ پر طمطراق به گواهیِ تاریخ و به گواهیِ چهار دهه تجربهء عینیِ استبدادِ دینیِ حاکم بر جامعه ی ما، از یکسو روحانیت را به “نان” و “نام” رسانده و اتوریته دینی و اقتدار سیاسی اش را بر جامعه تحمیل کرده است و از سوی دیگر “نان” و “نام” مردم را به مخاطره افکنده و آنان را از همه ی حقوق انسانی‌ و شهروندی که شایسته یک انسان مختار و آزاد است محروم کرده است.

تاثیر مخرب موضع ‌گیری علیه امارات بر اقتصاد ایران

گزارش راديو صدای آلمان

امارات در سال‌های اخیر به مهم‌ترین پایگاه صادرات و واردات مجدد کالا در منطقه تبدیل شده و بازرگانان ایرانی نیز از این امکان برای صدور کالا به کشورهای دیگر استفاده می‌کنند. افزون بر این امارات متحده عربی در حال حاضر از مهم‌ترین کانون‌های تبادل مالی ایران به شمار می‌رود که با توجه به تشدید تحریم‌های بانکی و مالی حکومت اسلامی چشم ‌پوشی از آن ساده نیست.

ریشه‌های تصمیم ‌امارات

محمود سریع‌القلم

تحول اخير، قبل از هر جيز، ریشه در تصمیمِ اماراتِ متحدۀ عربی دارد زیرا که طی هفتاد و دو سال گذشته، اسراییل پیوسته آماده بوده با همسایگان دور و نزدیک خود به تفاهم و عادی‌سازی دست یابد. از این رو برای فهم این تحولِ منطقه‌ای، ضروری است که به صورت علمی، دستگاهِ تحلیلی حاکمیتِ امارات واکاوی شود. بر خلافِ تقریبا همه کشورهای خاورمیانه، حاکمیتِ امارات نسبت به خود و آیندۀ خود اجماع تئوریک دارد: کشوری که پایۀ حکمرانی را تولید ثروت می‌داند. برای تداومِ سیاستِ تولیدِ ثروت امارات، یک دکترینِ امنیت ملی لازم است و عادی ‌سازی با اسراییل هم در چارچوب آن قابل تفسیر است.

آيا عربستان هم روابط با اسرائيل را عادی خواهد کرد؟

گزارش یورونیوز فارسی

عربستان سعودی تاکنون به عادی سازی روابط اسرائیل با امارات عربی متحده که اولین مورد در روابط تل آویو با یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس محسوب می شود واکنشی نشان نداده است. با این حال بسیاری از تحلیلگران بر این باور هستند که نشانه‌هایی از نزدیکی ریاض با اسرائیل نیز وجود دارد. از نظر آنها عربستان نیز ممکن است در آینده همزمان با اصلاحات اقتصادی در داخل، رابطه خود با اسرائیل را عادی کند.

امريکا در شورای امنيت!

محمود موسوی

کشور ما هم مثل هر کشوری نیاز به توانایی های تسلیحاتی دارد اما خبر اخیر چنان نیست که در جهت منافع ملی ما باشد. خبر اخیر در واقع چنین چیزی‌ست: «دو فروشندهء سلاح های درجه سه و درجه چهار و از رده خارج شده به ایران، طرح ممنوعیت ایران در خرید سلاح را رد کردند تا رژيم اسلامی بتواند همچنان، بواسطهء کارِ کودکانِ کشور و بواسطهء تن فروشیِ سیزده ساله های کشور، تسلیحات را از آن دو کشور خریداری کند تا از طریق اشش هواپیما و ناوچه خودی را بزند، برای مردم شاخ و شانه بکشد و از بیرون هم برای کشور تهدید بخرد». در این میان برخی امریکا ستیزان از روی کاناپه مشغول امریکا ستیزی هستند و گویا بسیار هم راضی بنظر می رسند از اینکه خط مقدم ستیزشان را کودکان خردسال ایرانی با کارِ سخت بر سر چهار راه ها تشکیل می دهند.

(برگرفته از فیس بووک)

دربارهء توافق اسرائیل و امارات
سام قندچی

خبرگزاری های بین المللی از توافق تاریخی اسراییل و امارات خبر داده اند. آقای رضا پهلوی هم در یادداشتی نوشتند: "منطقه در حال برداشتن گام‌های اساسی به سوی صلح و پیشرفت است. به زودی، وقتی که این رژیم از بین برود، ایران دوباره روابطی سازنده با کشورهای سراسر خاورمیانه و فراتر از آن برقرار خواهد کرد..." من نیز نیز آنچه را آقای پهلوی برای ایران گفته اند، آرزو دارم؛ اما واقعیات در مورد توافق اسراییل و امارات چیست؟

سخنی با حجاریانِ مفلوک‌فکر!

الاهه بقراط

عنوان یک ایرانی «خارج‌نشین» که مسبب خارج نشستن‌ام مانند میلیون‌ها ایرانی دیگر، رژیم سرکوبگر و تباهکاری ست که حجاریان از آن دفاع می‌کند، نمی‌توانم به آن واکنش نشان ندهم. حجاریانِ مفلوک‌فکر که مغز متفکر رژیم است، «گاوگندچاله‌دهانِ» خود را گشوده و از ایرانیانی که دل در گرو وطن دارند، سلب تابعیت کرده است!... تو با تابعیت متعفن جمهوری اسلامی‌ات، دست در دست رژیم سرکوبگرت، ایران را بر باد بده! من بدون گذرنامه ننگین جمهوری اسلامی (که هرگز نداشته‌ام!)، با ملیت ایرانی و تابعیت آلمانی‌ام، تا نفس دارم علیه تو و نظام مفلوک‌ترت خواهم نوشت!

«اسلام راستین» وجود ندارد!

آذرخش ایرانی

شاید بتوان و باید از انواع اسلام سخن گفت تا یک اسلام واحد: اسلام عربی، ترکی یا ‏هندو-ایرانی، اسلام آفریقایی یا مالازیایی، اسلام آسیایی یا اروپایی-آمریکایی، اسلام خداسالار یا مردم‌سالار، اسلام ‏شریعت‌محور یا عرفی، اسلام سیاسی یا سکولار، اسلام سنتی یا مدرن، اسلام انقلابی یا محافظه‌کار، اسلام افراطی یا ‏معتدل، اسلام جنگی یا صلح‌طلب، اسلام ظاهری یا باطنی، اسلام فردی یا اجتماعی و بسیاری دیگر از گونه‌های اسلام.

از نظرات کتبی شیخ فضل الله نوری

دربارهء قانون اساسی مشروطه

«ﺁﺯﺍﺩﯼ ﻗﻠﻢ ﻭ ﻟﺴﺎﻥ، ﺍﺯ ﺟﻬﺎﺕ ﮐﺜﯿﺮﻩ، ﻣﻨﺎﻓﯽ ﺑﺎ ﻗﺎﻧﻮﻥ ﺍﻟﻬﯽﺍﺳﺖ. ﺍﮔﺮ ﻧﻪ، ﺗﻮ ﺑﮕﻮ ﻓﺎﯾﺪﻩء ﺍﯾﻦ ﺁﺯﺍﺩﯼ ﭼﯿﺴﺖ ﮐﻪ ﺍﯾﻦ ﮐﻠﻤﻪء ﻗﺒﯿﺤﻪ ﺭﺍ ﻧﺸﺮ ﻣﯽﺩﻫﯽ؟... ﺑﻨﺎﯼ ﻗﺮﺁﻥ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪﺁﺯﺍﺩﯼ ﻧﺒﺎﺷﺪ. ﺍﮔﺮ ﻓﺮﺩﺍ ﯾﻬﻮﺩ ﻭ ﻧﺼﺎﺭﯼ ﻭ ﻣﺠﻮﺱ ﻭ ﺑﺎﺑﯿﻪ ﺁﻣﺪﻧﺪ ﭘﺎﯼ ﻣﻨﺒﺮ ﻭ ﻣﺤﺮﺍﺏ ﻣﺎ، ﺍﻟﻘﺎﯼﺷﯿﻄﻨﺖ ﮐﺮﺩﻧﺪ، ﻧﺸﺮ ﮐﻠﻤﻪء ﮐﻔﺮﯾﻪء ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﮐﺮﺩﻧﺪ، ﺍﯾﺠﺎﺩ ﺷﺒﻬﻪ ﮐﺮﺩﻧﺪ ﻭ ﻗﻠﻮﺏ ﺻﺎﻓﯿﻪء ﻣﻮﻣﻨﯿﻦ ﺭﺍ ﺗﻀﻠﯿﻞ ﮐﺮﺩﻧﺪ، ﺗﻮ ﻣﯽﺧﻮﺍﻫﯽ ﭼﻪ ﮐﻨﯽ؟»

«آبرامز» به جای «هوک»:

از کارگزار فشار حداکثری به کارگزار تغییر رژیم‌؟

برایان هوک،‌ نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران از سمت خود استعفا داد تا به گفته وزیر خارجه این کشور در «بخش خصوصی» به کارش ادامه دهد. استعفای هوک در مقطعی حساس در روابط ایران و ایالات متحده رخ می‌دهد. جانشین موقت او، الیوت آبرامز نماینده ویژه واشنگتن در امور ونزوئلا است.

  اين نشريه دوشنبه ها و جمعه ها

به روز می شود

  سردبير: اسماعيل نوری علا

  Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

  اصول کار اين سایت

  جستجو در اين سايت

  آرشيو صفحات اول اين سايت

  پيوند به سايت های ديگر

برنامهء يکشنبهء پيش رو

2 شهريور 139923 اگوست 2020

  موضوع سخنرانی:

نظری بر اوضاع کنونی ايران

سخنران:

پرويز ضرغامی

عضو مؤسس

در اتحاد عشاير و اقوام جنوب ايران

مدير نشست:

محمود ابطحی

همراه با نظرات حضار

و پيام های رسيده از خارج مهستان

پيامگير جديد مهستان به شماره

004915217872145

   پيوندها:

 

  مهستان جنبش سکولار دموکراسی

  آرشيو برنامه های يکشنبهء مهستان

 

  حزب سکولار دموکرت ايرانيان

  نشريهء «گيتی مداری» حزب

  خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

  ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

  پادکست سکولار دموکرات ها

 

  ◊ کنگرهء سالانهء سکولار دموکراتها

 

  سايت سکولاريسم نو

  شبکه سکولارهای سبز ايران

 

  بيانيهء پويشگری

   اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

  «ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

  پيمان نامهء عصر نو

  بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

 

  ويدئوهای آموزشی

  مفاهيم اصلی

مطالب روزهای  گذشته

آرشيو کامل

نوآوری دشمن تراش است!

گزينه ای از گفتگو با رامین پرهام

گفتگوگر: امیر پریزاد

تبديل چین به تابوی مقدس؟

احمد زيدآبادی

تباهی جوانان ایرانی

سعید پیوندی

جایگاه زنان درفضای شهری
«لئونی ساندرکاک» و «آن فورسیث»

انفجارهای «مرموز» و چشم‌انداز آینده

خطار ابودیاب

نکته ای برایِ تصحیحِ «شیعیگریِ»

م. رضایی تازیک

HHHHHHHHHHHHH