اين نشريه دوشنبه ها و جمعه ها

      به روز می شود

  سردبير: اسماعيل نوری علا

  Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

  جستجو در اين سايت

  آرشيو صفحات اول اين سايت

  پيوند به سايت های ديگر

 

برنامهء يکشنبه ای که گذشت

25 خرداد 1399- 14 ژوئن 2020

 موضوع:

زنان در صف مقدم

جنبش سکولار دموکرسی در ايران

فايل تصويری   فايل صوتی

سخنران:

الاهه امانی

مدير نشست

پرتو نوری علا

همراه با نظرات حضار

و پيام های رسيده از خارج مهستان

پيامگير جديد مهستان به شماره

004915217872145

   پيوندها:

 

  مهستان جنبش سکولار دموکراسی

  آرشيو برنامه های يکشنبهء مهستان

 

  حزب سکولار دموکرت ايرانيان

  نشريهء «گيتی مداری» حزب

  خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

  ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

  پادکست سکولار دموکرات ها

 

  ◊ کنگرهء سالانهء سکولار دموکراتها

 

  سايت سکولاريسم نو

  شبکه سکولارهای سبز ايران

 

  بيانيهء پويشگری

   اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

  «ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

  پيمان نامهء عصر نو

  بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

 

  ويدئوهای آموزشی

  مفاهيم اصلی

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره: دوشنبه 26 تا پنجشنبه 29 خرداد 1399 -  15 تا 18 ماه ژوئن 2020

‌‌‌‌حکومت اسلامی، بزرگترین تهدید برای خاورمیانه

نقل از ژنرال مکنزی در صدای آلمان (دویچه وله)

ژنرال مکنزی، رئیس ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، در گفت‌وگو با اندیشکده خاورمیانه در واشنگتن، حکومت اسلامی را بزرگ‌ترین تهدید برای امنیت و ثبات خاورمیانه خواند. او با اشاره به گروه‌های نیابتی مورد حمایت حکومت اسلامی و حمله به نفت‌کش‌ها، هدف اين حکومت را تسلط بر خاورمیانه خواند و گفت: «حکومت اسلامی با گروه‌های نیابتی و توسل به خشونت، سایر کشورها را به پیروی از سیاست‌های خود مجبور می‌کند.»

تهدید به ریشه‌کنی، احکام زندان و فشارهای روانی

سايت «اخبار روز»

در بحبوحۀ شیوع روزافزون بیماری همه‌گیر، مقامات ایرانی بر اذیت و آزار بهائیان افزوده‌اند و در هفته‌های اخیر حداقل هفتاد و يک نفر را در اطراف کشور هدف قرار داده‌اند.  چندین گزارش از تهدیدهای جدید به «ریشه‌کن» نمودن جامعه در شیراز، در کنار شمار بی‌سابقه‌ای از احکام جدید زندان، تجدید حبس افراد و کمپین نفرت ‌پراکنی در رسانه‌ها موجب نگرانی برای این اقلیت مذهبی کشور که مدت‌ها مورد اذیت و آزار بوده گردیده است.

ششمين پادکست سکولار دموکرات ها در دورهء دوم

حق گردهمائی

سکولار دموکراسی در برابر حکومت مذهبی - 4

پخش اول از تلويزيون «ايران فردا» - آرشيو

سکولار دموکرسی و مسئلهء تبعيضض

گفتگو با محمود ابطحی

رئيس شورای مرکزی حزب سکولار دموکرات ایرانیان

در برنامه ای از تلويزيون ميهن بمديریت سعید بهبهانی

جایگزین

حميدرضا رحيمی

فدوی نمی داند که خوانندگان محترم ضدانقلاب آیا رفتارهای چشمگير «آتش به اختیاران فرهنگیِ بیت» را به نمود و نمادهای فرهنگی مشاهیر ایران، بویژه فردوسی بزرگ، بخاطر می آورند که واپسین آن تخریب تندیس آن بزرگوار در قزوین بود؟ باری، فدوی همچنان نگران و با این پرسش موذی درگیر بود که مگر فردوسی هم جایگزین پذیر است؟ که اين خبر به او حالی کرد که بله، جایگزین پذیر است و چه جور هم!..

آیا «غدیرسازی» جدیدی در راه است؟

فرزاد صیفی‌کاران

تنها یک روز پس از سی و یکمین سالگرد مرگ روح‌الله خمینی، وب‌سایت پایگاه اطلاع‌رسانی خامنه‌ای گزارشی را حاوی یک فایل صوتی با عنوان «شما رهبر بشوید» منتشر کرد. در این فایل صوتی صدای خود خامنه‌ای را می‌شنویم که خاطراتش را درباره برکناری حسین‌علی منتظری از جانشینی رهبری جمهوری اسلامی و انتخاب خودش را به عنوان جانشین از جانب خمینی بیان می‌کند... این فایل صوتی در شرایطی منتشر می‌شود که بحث جانشینی رهبر، بعد از علی خامنه‌ای، با توجه به یکدست شدن مجلس شورای اسلامی تحت تسلط اصول گرایان بیش از هر زمان دیگری بالا گرفته است.

بهره‌برداری تبلیغاتی ایران و چین از اعتراضات در آمریکا

گزارش سايت صدای آلمان (دويچه وله)

عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه حکومت اسلامی، که روز دوشنبه در نشست خبری‌اش سخن می‌گفت، خطاب به مردم آمریکا به زبان انگلیسی گفت: «دنیا صدای مظلومیت شما را شنیده و کنار شما ایستاده است. رژیم آمریکا خشونت و قلدری را همزمان در داخل و خارج از ایالات متحده دنبال می کند. از صحنه های خشونت باری که این روزها  پلیس آمریکا در پیش انظار مردم جهان خلق می‌کند و بی محابا و با حد اکثر خشونت مردمی را که به صورت مسالمت آمیز خواستار احترام و توقف خشونت هستند سرکوب می‌کند ، بسیار متاسفیم.»

همه‌ء متنفران ایالات متحده به صحنه آمده‌اند

مجيد محمدی

ویژگی مشترک معترضان هفته‌های اخیر تنفر از ایالات متحده و قانون و ایده‌ی این کشور است. اگر جامعه‌ی آمریکا بطور سیستماتیک نژاد‌پرست می‌بود امکان رفع تبعیض‌های گذشته وجود نمی‌داشت... تفاده‌ی اسلامیست‌ها تبدیل شده است. پیوند عمیق اکثر رهبران جنبش‌های آفریقایی ‌تبارها با جریان چپ آنها را به زائده‌ای از این جریان تبدیل کرده و همین امر مانع پیشرفت آنها در حیطه‌های مختلف شده است.

«اسب تروا»ی نواندیشی دینی

ماجرای دو بُن‌مایه مفهومی آشتی‌ناپذیر

حسن منصور

در تاریخ ایران چیستان‌هایی هستند که اگر گشوده نشوند کشور و ملت روی بهروزی نخواهند دید: چه می‌شود که مدنیت تنومندی با میراث جهانی هخامنشی و ساسانی به دست قبایل بیابانگرد سقوط می‌کند؟ چه می‌شود که از چرکابه دویست و اندی ساله پیروزی عربان، دوران نوزایی علمی- فلسفی رازی‌ها، بیرونی‌ها، فارابی‌ها و پورسینا‌ها بر می‌خیزد؟.. چه می‌شود که ایران پس از مشروطه دچار استبداد می‌شود و پس از تجربه مدرنیسم، به قعر تاریخ زبونی خود پرتاب می‌شود؟

موج سياه اسلامگرایی

گفتگو با کیم غطاس، خبرنگار لبنانی- هلندی

گفتگوگر: فیروزه نبوی - از کیهان لایف

خاورمیانه یکی از دشوارترین قلمروهای جهان برای پوشش خبری ژورنالیست‌هاست. فعالیت در این منطقه نه تنها نیازمند آشنایی و درک دقیق مسائل کنونی است بلکه همچنین به شناخت عمیق نسبت به مسائل آن در دهه‌‌های متمادی احتیاج دارد. کیم غطاس خبرنگار لبنانی- هلندی با مسائل خاورمیانه بیگانه نیست. او اخیرا دومین کتاب خود را منتشر کرده که عنوان آن چنین است «موج سیاه: عربستان سعودی، ایران و چهل سال رقابتی که از فرهنگ، مذهب و خاطره جمعی خاورمیانه رونمایی کرد».

مردمی که حکومت اسلامی آن‌ها را خودکشی کرد!

سعید صادقی

این روزها در رسانه‌ها و فضای مجازی، لابه‌لای اخبار همیشگی فساد و سرکوب، خبرهای فراوانی از خودکشی هم به چشم می‌خورد. افرادی از نقاط مختلف کشور، زن و مرد، پیر و جوان و کودک، به شیوه‌های مختلف خودشان را می‌کشند... در جامعه‌ای که هیچ گشایشی در آن امکان ندارد، خودکشی یکی از گشایش‌های ممکن است. وقتی هیچ امیدی به تغییر نظم سرکوب‌گر وجود ندارد و حتی مسیرهای شخصی برای تغییر دادن زندگی به بن‌بست می‌رسد امکان خودکشی برجسته می‌شود. در چنین شرایطی رویکردهای دینی، روانشناسی و آن چیزی که به آن آسیب‌شناسی اجتماعی گفته می‌شود دست به کار می‌شوند تا پدیده خودکشی را همچون پدیده‌های دیگر توضیح دهند.

ایرانیان در سراشیب فقر

فریدون خاوند

مرکز پژوهش‌های مجلس می‌گوید که به رغم افزایش درآمد اسمی خانوارهای ایرانی در فاصله سال‌های نود تا نود و هشت خورشیدی، میانگین قدرت خرید هر ایرانی طی همین دوران حدود یک سوم کاهش یافته است. به بیان دیگر اگر کل درآمد ملی ایران در سال نود و هشت به صورت مساوی میان جمعیت کشور سرشکن شود، قدرت خرید هر ایرانی سی و چهار درصد نسبت به اول دهه نود کمتر می‌شود.

ایران، با سه سال متوالی رشد منفی اقتصادی

بانک جهانی

گزارش بانک جهانی نشان می‌دهد که اقتصاد ایران در سال گذشتهء میلادی بالاترین سقوط تولید ناخالص داخلی را در میان کشورهای جهان تجربه کرده است... بر پایهء این گزارش، در سال گذشته میلادی تنها پانزده کشور جهان شاهد کاهش تولید ناخالص داخلی بوده‌اند که پس از ایران، زیمباوه شاهد بیشترین سقوط نرخ رشد اقتصادی بوده است.

حکومت دشمن خو، دولت بی عرضه و آينده ای مبهم

لیلا زارعی از ايران

حکومت استبدادی کنونی از هم اکنون در حال آماده سازی افکار عمومی برای جهت دهی جامعه به سمت گزینش «دولت انقلابی و بازگشت به همان گزینه هایی است که نتايج شان چیزی جز تباهی برای کشور نبوده است... اما اکنون نسل جدید ایران، اعم از زن و مرد، که اکثریت آنها را افرادی تحصیل کرده و آگاه تشکیل می دهند، از طريق مشاهدهء سایر کشورها و نظام های سیاسی حاکم و نحوه عملکرد آنها، دریافته اند که نتیجهء تلفیق مذهب و حکومت  چیست.

قاليباف را در جهنمی که خود درست کرده قفل کنيم!

كاوه موسوي

هموطنان! قاليباف تبهكاري است كه علناً و صريحاً در يک فايل صوتی ادعا مي كند که حكم تار و مار دانشجويان دانشگاه تهران را گرفته و دستور و هدايت آن جنايت را عهده دار بوده، و امروز رئيس قوهء قانون گذاري ميهن ما شده است... نتيجتاً، تقاضای تعقيب و دستگيري به لحاظ اينگونه اتهام، قبل از اقدام جهت دستگيري، نه نيازي به تصميم ديوان جنائي بين المللي لاهه جهت پذيرش شكايت، نه نيازي به شاكي، و نه نيازي به عضويت ايران در معاهده، و نه نيازي به پيروي از چند قرارداد دست و پا گير ديگر دارد.

مجلس یازدهم، مجلس فساد

سارا سمیعی

این مجلس تفاوت عمده ای با دیگر مجالس در ایران دارد. از جمله تفاوت های مجلس یازدهم با مجالس دیگر این است که محمدباقر قالیباف که تاکنون در هیچ انتخاباتی نتوانسته بود پیروز میدان باشد این بار به مجلس راه یافته و مضاف بر آن به کرسی ریاست مجلس نیز دست یافته است. این در صورتی است که تخلفات و فساد مالی محمد باقر قالیباف در شهرداری شصت هزار میلیارد تخمین شده است.

در مجلس یازدهم

هیچ زنی حق ورود به هیات رئیسه را نداشت!

خبرآنلاین

چهل و يک سال از آغاز کار «مجلس شورای اسلامی» می‌گذرد و در طول این سال‌ها، در حالی که بیشترین رای دهندگان زنان بودند، اما سهم شان از تصمیم ‌گیری‌های تقنینی چیزی حدود سه درصد بوده است؛ یعنی از جمع حدود سه هزار و دویست نماینده‌ای که در طول یازده دورهء مجلس در اين خانه حضور پیدا کرده‌اند تنها صد و يازده نفر آن‌ها زن بوده اند. این آمار وقتی به مسئلهء انتخابات هیات رئیسه می‌رسد وضعیت اسفناک‌تری به خود می‌گیرد، به طوری که در طول چهل و یک انتخابات هیات رئیسه‌ای که برگزار شده تنها در چهار سال دو کرسی به دو زن اختصاص پیدا کرد.

موافقت خامنه ای با خمینی در مورد اعدام زندانیان سیاسی

سخن عبدالکریم لاهیجی در اين مورد

عبدالکریم لاهیجی، حقوق‌دان، فعال برجسته حقوق بشر و رئیس افتخاری فدراسیون بین المللی جامعه‌های حقوق بشر، دفاع علی خامنه‌ای از تصمیم‌گیری دربارهء کشتار زندانیان سیاسی در دههء شصت را نشان ‌دهندهء این می‌داند که نهاد «ولایت فقیه» در حکومت اسلامی، چه در زمان خمینی و چه اکنون، مقید به موازین حقوق بشری نبوده و نیست.

ََََََ