اين نشريه دوشنبه ها و جمعه ها

      به روز می شود

  سردبير: اسماعيل نوری علا

  Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

  جستجو در اين سايت

  آرشيو صفحات اول اين سايت

  پيوند به سايت های ديگر

 

برنامه يکشنبهء پيش رو

28 ارديبهشت 1399- 17 مه 2020

 موضوع:

 حفظ تمامیت ارضی و یکپارچگی ملت

سخنران:

منوچهر يزديان

مدير نشست:

پرتو نوری علا

همراه با نظرات حضار

و پيام های رسيده از خارج مهستان

پيامگير جديد مهستان به شماره

004915217872145

   پيوندها:

 

  مهستان جنبش سکولار دموکراسی

  آرشيو برنامه های يکشنبهء مهستان

 

  حزب سکولار دموکرت ايرانيان

  نشريهء «گيتی مداری» حزب

  خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

  ويدئوهای کوتاه درس های نوری علا

  پادکست سکولار دموکرات ها

  ◊ کنگرهء سالانهء سکولار دموکراتها

 

  سايت سکولاريسم نو

  شبکه سکولارهای سبز ايران

 

  بيانيهء پويشگری

   اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

  «ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

  پيمان نامهء عصر نو

  بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

 

  ويدئوهای آموزشی

  مفاهيم اصلی

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره: جمعه 26 تا يکشنبه 28 ارديبهشت 1399 -  15 تا 17 ماه مه 2020

علاج واقعه بعد از وقوع!

حمیدرضا رحیمی

فدوی به جريان موشک «جماران» که رسید، ناگهان خوفِ وقوع ِ آن زبانزد معروف برش داشت که می گوید: «تا سه نشه، بازی نشه!» و داشت در فکر پریشان اش، دنبال سومی اش می گشت که خوابی که برادران برایمان خواهند دید از چه قماشی می تواند باشد!؟ و در ادامه، به این نتیجه رسید که با توجه به  اینکه دو فقرهء پیشین در هوا و دریا اتفاق افتاده اند پس فینال، که فقرهء سوم باشد، باید در زمین رخ بدهد! اما یادش آمد که «برادران آتش به اختیار» آن را پیش از این و بعنوان تکلیف شرعی انجام داده اند! مراد فدوی، دستکم هزار و پانصد مردم عمدتاً جوانی بودند که  در آبان گذشته، از دم ذوالفقار حضرت آقا(ضپ) گذشتند...

عقلی - الهی!

اسماعيل هوشيار

 یکشنبه بیست و یکم اردیبهشت، ناو جماران، در یک مانور نظامی، ناوچهء کنارک  را اشتباهی با موشک زده و بیش از 40 نفر جان باختند ... این اشتباه ساده توسط سپاه و ارتش اسلامی نظام حاکم در ایران، بعد از ارسال ماهواره به فضا و تولید انبوه زیر دریایی، تولید آب سنگین در زیر زمین توسط دُخت فاطمه، مهار تورم و شکوفایی اقتصاد اسلامی با حذف چهار صفر، موشک باران آمریکا در عراق ، چرخاندن امورات سوریه، یمن، لبنان ، فلسطین ، شرق آفریقا ، غرب آسیا... شايد در اذهان گوسفندی مخاطب سوال ایجاد کند که چرا این ناتوان های عقلی - الهی می توانند کارهایی بکنند که ابرقدرت ها شجاعت بیان اش را ندارند و چرا اينها، ظاهراً،  تمام دنیا را می چرخانند و غرب هم ذلیل شده، مجبور است فقط ناظر باشد؟!(منبع)

تغزّلی در رمضان

هادی خرسندی

توضيح سردبير: می خواستم دربارهء اين اثر هادی خرسندی پیشدرآمدی بنويسم که ديدم دوست ديگرم، مهدی فلاحتی، بهتر از آنچه فکر کرده بودم نوشته است. تکه ای از آن نوشته چنين است: این از بهترین شعرهای طنز فارسی ست. چند شعر طنز در کل تاریخ شعر فارسی می شناسید که موضوع و وزن و واژه ها و چندگانه گویی (ایهام) ساختاری چندان محکم داشته باشد که هیچ جایش را نشود دست زد و حذف کرد و تغییر داد و افزونه ای بر آن گذاشت؟ و بی آن که شاعر به ابتذال یا زشتگویی بغلتد، خودمانی ترین و بی پرواترین صحنه ها را تشریح کند! خاصه که آینه ای ست از اوضاع سیاسی و اجتماعی و فرهنگی امروز، و طنز تلخ تاریخی برای آیندگان. ادبیات اینچنینی در این زمان و زمانه، نه از سر کیفور بودن و بی دردی شاعر است، که ستیزه ای ست رویاروی و زنده با حکومتی که دم زدن و سرودن از عشق و شور و شیدائی و آمیزش و کامجوئی را ممنوع می کند و حتی عبارت دوشیدن شیر از پستان گاو را برنمی تابد.

تنها یک راه دارد!

مهدی اصلانی

اعدام خانم فرخرو پارسا در روز تولد «حضرت فاطمه» و روز زن اسلامی حاوی‌ی پیامی مهم برای جریانات سیاسی و زنان مبارز و روشن‌فکر ایرانی بود. زنان شجاعی که در اولین تظاهرات علیه حجاب اجباری به خیابان ریختند نیز در مورد این اعدام سکوت اختیار کردند. انگار اعدام خانم پارسا حق‌اش بوده و حکمی معوقه که باید زودتر اجرا می‌شده است. درست است که ما هوراکش آن اعدام نشدیم، اما با سکوت‌مان اعدام را مشروعیت بخشیدیم.

گزارش يک مکاتبهء اينترنتی

* هوشنگ معين زاده: به باور من، اگر اشو زرتشت خدای یگانه را جایگزین خدایان «حرفه ای» نکرده بود، بشریت با فهم و درک و شعور رو به رشد خود، آرام آرام از دست خدایان حرفه ای، مانند خدای مسئول باد و باران، سلامتی و بیماری، باروری و نازائی، جنگ و صلح، عشق و محبت و غیره رها می‌شدند و واژه و مفهوم خدا، نیز خود به خود با برطرف شدن نیاز انسانها به خدایان حرفه‌ای از میان می‌رفت.

* میترا مقبوله: دوست عزیز! آیا این دوگانه انگاشتن "ادیان سامی و ادیان آریایی" و فرافکنیِ همهء پلیدی ها و بدبختی های انسان بر "سه دین به اصطلاح یکتاپرستِ" سامی، که هیچ پایه و اساسی در واقعیت ندارد، دردی از ملت فلاکت زده ما دوا می کند؟ یا آنکه همان ذهنیت دوگانه بین اختناق آور و خانمان برانداز و ضد دموکراسی را که همواره مانع رشد خلاقیت و آزادی است در میان ما ایرانیان رواج می دهد؟

آیا آمریکا در حال افول است؟ و اگر هست چرا؟

مجید محمدی

چپ‌ها، و اسلام گرایانِ متحد آنها، در هر موضوع و مشکلی نخست ایالات متحده را سرزنش می‌کنند... چپ‌ها و اسلامگرایان تنوع‌گرایی اعمال شده از بالا (با مهندسی جمعیتی و گزینش و تصفیه) را بجای شایسته‌گرایی می‌نشانند... اگر افولی در آمریکا در جریان باشد (که هنوز در حد حدس و گمان است) چپ مسبب اصلی این افول است... چپ همهء‌ آنچه را که مایه قدرت و پیشرفت ایالات متحده بوده به عوامل مخرب تبدیل کرده و این افول ادعایی را به مبانی تقویت کننده‌ی تمدن غربی نسبت می‌دهد.

چرخش از «اسلام‌ سیاسی» به «پسا اسلام ‌گرایی سیاسی»

ادریس جنداری

تحلیل فکری و سیاسی در رهیافت تجربه‌ء «اسلام سیاسی» حکایت از آن دارد که این تجربه تحولات عمیقی را، چه در سطح ابزارهای سیاسی و چه دیدگاه نظری، پشت سر گذاشته است. در نتیجه؛ هیچ پژوهشگر منصفی تجربه‌ء جماعت اسلامی در هندوستان را با تجربه‌ء حزب عدالت و توسعه در ترکیه، یا با جمعیت نهضت علماء در اندونزی، یکی نمی‌داند؛ زیرا اگر تجربه‌ء نخست وابسته به مرحله‌ء تأسیس و آن‌چه که موسوم به «اسلام سیاسی سنتی» است باشد، تجربه‌‌های ترکیه و اندونزی از مرحله‌ی تحول ـ اعم از انتقال و فراروی و پیشرفت ـ حکايت می کنند.

رده‌بندی آزادی رسانه‌ها در آغاز دهه‌ای سرنوشت‌ساز
تدوین از: گزارش‌گران بدون مرز

رده‌بندی جهانی آزادی رسانه‌ها که در مدت یک ‌سال وضعیت روزنامه‌نگاری را در صد و هشتاد کشور جهان بررسی می‌کند، نشان می‌دهد که به دلیل بحران‌هائی که در سراسر جهان با آنها رودررو است، ده‌ سال آینده، بدون شک، «دهه‌ای سرنوشت‌ساز» برای آزادی رسانه‌ها است.

سخنی با آقای محمد نوری زاد

سام قندچی

من پیام شما از زندان اوین را در مورد بحث خودکشی خواندم و بايد بگويم که کاملاً با نظرتان در مورد «خودکشی اعتراضی» مخالفم و آن را بدآموزی برای فعالان جنبش سیاسی و مدنی ایران تلقی می کنم. من با اینکه شما، زیر فشار، کار غلطی انجام داده بودید با شما همدردی کرده ام اما توجیه اقدام به خودکشی تان را، آن هم بعنوان «شیوه ای از مبارزه» تأييد نمی کنم. مبارزان مخفی کار و درگير جنگ مسلحانه برای اينکه زیر شکنجه وادار به لو دادن کسی نشوند سيانور می خوردند، اما شما ابداً در چنین وضعیتی نبوده و نیستید و لازم نیست که بی دليل «خودکشی کردن» را برای فعالان سیاسی و مدنی عادی کنید.

دوره برزخی!

گفتگو با ايرج فرزاد - فعال سياسی مارکسیست

در حالتی که تحولات و جنب و جوش مردم، اوضاع را تغییر بدهد، احتمال در قدرت ماندن اسلام سیاسی حتی در محدوده ایران، ضعیف‌تر خواهد شد. در صورت “فروپاشی” اسلام سیاسی در ایران، صفحهء معادلات تغییر خواهد کرد. من شخصا تصور می‌کنم که امکان بقاء اسلام سیاسی “در شکل و شمایل کنونی”، حتی با دست بالا پیدا کردن لایهء طرفدار غرب در میان سپاه پاسداران، بسیار ضعیف است. حکومت سرداران طرفدار غرب، عملاً به معنی پایان حاکمیت اسلام سیاسی در ایران است.

نگاهی به کتاب «وب سرخ»

برگرفته از سايت اينترنتی «گاردين»

مترجم: بیژن آتشين جان

با توجه به شباهت های ایدئولوژیک و تمامیت خواهانه میان دو کشور ایران و روسیه، ضروری می دانم توجه شما را به نقدی که در روزنامهء اینترنتی گاردین بر کتاب «وب سرخ» منتشر شده جلب نمایم؛ کتابی که به تشریح تاریخچهء استراق سمع مکالمات مردم در دورهء قبل از اینترنت و نظارت گسترده ای که در زمان حاضر بر فعالیت های اینترنتی شهروندان روسی اعمال می شود می پردازد.

افق‌گشایی در انتظار عزم نظام سیاسی

(نظام را برای افق گشایی یاری کنیم)

محسن رنانی

توضيح: اين مقاله آشکارا يک مطلب اصلاح طلبانه است و می کوشد دولتمردان همين رژيم را تشويق به اصلاح آن کند. اما در اين راستا يک اصلاح طلب راستين وظیفه دارد نخست دردها را بشناسد و سپس دست به نوشتن نسخه بزند، نه اينکه بجای دردشناسی به توجيه ضعف ها بپردازد. در نتيجه ما مقالهء آقای رنانی را بخاطر دردشناسی اصيل آن منتشر می کنيم ولی يقين داريم که اين رژيم لايق اين نصايح دلسوزانه و راهکارهای نجات دهنده نيست و تنها اميدمان آن است که با فروپاشی محتوم خود ايران ما را به اعماق نابودی نکشاند.ت

«نه با یکدیگر بلکه با حکومت اسلامی مبارزه می‌کنیم»

تفاهم چهار تشکل سیاسی

حکومت اسلامی دشمن مشترک ایرانیانی‌ ست که به سربلندی و آزادی ایران می‌اندیشند. بر بنیاد چنین باوری و جدای از هر اختلاف‌ سلیقه سیاسی، تاکید بر همگرایی بیشتر میان نیروها و گروه‌های سیاسیِ باورمند به مبارزهء خشونت‌پرهیز، بدون ‌تردید بخشی از دغدغهء مردم ایران را نیز رفع خواهد کرد. مردمی که زیر یوغ استبداد، تاب درگیری میان گروه‌‌های سیاسی مخالف حکومت اسلامی را ندارند و خواستار ایجاد جبهه‌ای فراگیر علیه رژیم سرکوبگر و واپسگرای حاکم بر ایران هستند.

توتالیتاریسم شرقی چیست؟

مهدی مظفری

اسلامیسم، که واجد تمامی صفات توتالیتاریسم است که در بالا ذکر شد، نوع جدیدی از توتالیتاریسم است که دینی و مذهبی است.  همین سبب سردرگمی بخش بزرگی از دانشوران علوم سیاسی و علوم اجتماعی غربی شده است. آنها نمی‌دانند چگونه این پدیده تازه را تعریف کنند. به علت عدم آشنایی کافی با الهیات اسلامی، توانایی لازم وکافی را برای تحلیل ذات و جوهر اسلامیسم فاقدند. تا آنجا که میشل فوکو، فیلسوف شهیر فرانسوی و گل سر سبد دانشوران چپ، انقلاب اسلامی ایران را «انقلاب رهایی‌بخش» و خمینی را «منجی عالم» خواند. او بعدها استغفار کرد...

بین سوسیالیسم علمی واسلام تفاوت عمده ای وجود ندارد!

مرحوم نورالدين کيانوری!

نورالدین کیانوری دبیر کل حزب توده در مصاحبه ای با مجله نیوزویک گفت که بین سوسیالیسم علمی و اسلام تفاوت عمده ای وجود ندارد. کیانوری در این مصاحبه از اقدامات آیت الله خمینی ستایش کرده و می گوید: رهبر شیعیان علاقه و تمایل طبیعی ما را جلب کرده اند و حزب توده به مقاصد ترقی خواهانهء نهضت ایشان ارج می گذارد و از ابتکار های رهبر شیعیان در بارهء اعلام جمهوری، پایان دادن به رژیم سلطنت، تشکیل یک مجلس موسسان و بهره برداری از ثروت های ملی برای رفاه عمومی پشتیبانی می کند.(منبع)

«مغروقِ راهِ بی‌پایان»

دربارهء مجموعهء «روایتی از ادبیات فارسی در تبعید»

کار تحقیقی مليحهء تيره گل در 14 جلد

روزبه جورکش

مجموعهء چهارده جلدی روایتی از ادبیات فارسی در تبعید به قلم ملیحه تیره‌گل به تازگی توسط نشر آفتاب منتشر شده است. این اثر در تاریخ ادبیات ایران پژوهشی سترگ و بنیادین است که نویسنده کوشیده در هر جلد، با رویکردی جامعه‌شناختی و طبق روش تحقیقی منضبط زوایای مختلف تاریخ ادبیات تبعید در ایران را تدوین و برخی آثار را نیز در بوته نقد قرار دهد. تیره‌گل در این مجموعه به موضوعات مختلفی که هر کدام در نسبت و پیوندی عمیق با یکدیگر قرار دارند می‌پردازد.

حجاب و اجباری شدن آن  در اسلام و حکومت اسلامی

مریم سلطانی

«حکومت اسلامی» کنونی ، که زائیدهء فلسفه ای کاملا مردسالار است، هرگز و هرگز قصد ندارد تا کوچک ترین قدمی به عقب برداشته و یا اصلاحاتی را در زمینهء حقوق زنان بپذیرد. زیرا که بزرگترین دشمن فلسفهء مردسالاری، آزادی و روشن فکری زنان است. بنابراین، حکومت اسلامی، برای حفظ خود، با تمام قدرت هر نوع آزادی خواهی زنان را سرکوب می کند و همواره سعی می نماید تا هر زنی را که بر خلاف خط مشی حکومت اسلامی حرکت می کند خوار و خفیف و نابود نماید.

ََََََ