اين نشريه دوشنبه ها و جمعه ها

      به روز می شود

  سردبير: اسماعيل نوری علا

  Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

  جستجو در اين سايت

  آرشيو صفحات اول اين سايت

  پيوند به سايت های ديگر

  

  «ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

  پيمان نامهء عصر نو

  بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

 

  سايت سکولاريسم نو

  شبکه سکولارهای سبز ايران

 

  ◊ کنگرهء سالانهء سکولار دموکراتها

 

  مهستان جنبش سکولار دموکراسی

 آرشيو برنامه های يکشنبهء مهستان

 

  حزب سکولار دموکرت ايرانيان

  نشريهء «گيتی مداری» حزب

  خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

 

  پادکست سکولار دموکرات ها

  ويدئوهای آموزشی

  مفاهيم اصلی

 لطفاً به تغيير ساعت در امريکا توجه کنيد

برنامهء يکشنبهء پيش رو

3 فروردين 1399 - 22 مارس 2020

موضوع:

نوروز در آئين و دين

سخنران

 محسن بنائی

(مزدک بامدادان)

برندهء جايزهء نوروز

بعنوان بهترين شخصيت سال

در رشتهء ميراث فرهنگی

از جانب بنياد ميراث پاسارگاد

مدير نشست:

پرتو نوری علا

همراه با نظرات حضار

و پيام های رسيده از خارج مهستان

شماره جديد پيامگير مهستان:

004915217872145

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره: جمعه اول تا يکشنبه سوم فروردين 1399 -  20 تا 22 مارس 2020

روز نو، ماه نو و سال نوی ايرانی بر شما امن و خجسته باد

«سال همبستگی ملی برای نجات ایران و ایرانی»

بنیاد میراث پاسارگاد، به رسم هر ساله ی خود، امسال نیز، در آستانه ی بزرگترین و مهم ترین عید و جشن ایرانیان، نامی را برای سالی که از راه می رسد انتخاب و پیشنهاد می کند. این انتخاب، تا کنون، در چارچوب نگاهداری و نگاهبانی از میراث های فرهنگی، تاریخی ایرانزمین  بوده استامسال نيز اين بنياد، به احترام نوروز، که نماد باور به انسان، باور به طبیعت، و باور  به حفظ ارزش هایی ست که به جان و روان انسان ها بستگی دارد، سال 1399 را به نام: «سال همبستگی ملی برای نجات ایران و ایرانی»، اعلام می کند؛ با این امید که خوی زیبای انسان مداری و وطن دوستی که بارها ایران و ایرانی را از نابودی نجات داده، این بار نیز کارا شود و مردمان بی پناه ایران از این وضعیت به شدت بحرانی به سلامت بگذرند.

اینهمانی

حمیدرضا رحیمی

فدوی بارها گفته و نوشته است که دیکتاتوران گرامی، صرف نظر از اینکه در کدام بخش از جهان حکم می رانند، پنداری همگی از یک مادر متولد شده اند!؛ همگی مقام معظم رهبری اند؛ اوامرشان مطاع است و جان و مال مردم شان، مشاع! حکومت شان موهبتی ست الهی که معمولاً از پدر به ارث می برند. از ویژگی های خنده دارشان این است که ژورنالیست های جهان آزاد را جزو ابوابجعی خود منظور فرموده و از آنان توقع اطاعت دارند!

انقلاب اسلامی و شيوع کرونا مقدمات ظهور حضرت اند!

حجّت‌الاسلام علیرضا پناهیان

حجّت‌الاسلام علیرضا پناهیان، در سخنانی با موضوع «پیام فتنه‌های جهانی آخرالزمان»، با بیان اینکه حدود چهل سال است شاهد فراهم شدن مقدمات ظهور حضرت ولی عصر ارواحناله‌الفداه هستیم، گفت: هرچه جلوتر می‌رویم این مقدمات، چشمگیرتر و فراگیرتر می‌شود؛ از تحولی که در کشور ما با انقلاب اسلامی آغاز شد تا امروز که شاهد فتنه‌های فراگیری مثل بیماری کرونا هستیم... طبق روايات اينها در آخرالزمان و قبل از قیام حضرت رخ می‌دهند؛ یعنی ابتلائاتی که خوفِ فراگیر به‌دنبال دارد. مرگ و میر و مشکلات اقتصادی فراگیر به دنبال دارد. همچنین سیل و خرابی‌ ... زيرا غیر از مؤمنین، عموم مردم چطور می‌توانند به این ضرورت پی ببرند؟ این کار آسانی نیست. بنابراین با بلاهای فراگیر باید مردم متوجه ضرورت حضور ولی‌الله‌الاعظم و حکمرانی ایشان شوند.(منبع)

55 تا 70 درصد بايد کرونا بگیرند تا خلاص شويم!

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت

دکتر رضا ملک زاده، در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: موثرترین داروی درمان کرونا در ایران فراهم شده است. ما قدری دیر متوجه ورود کرونا به ایران شدیم؛ چون آن را با آنفلوآنزا اشتباه گرفته بودیم... بهر حال زمانی از این ویروس خلاص  می‌شویم که پنجاه و پنج تا هفتاد درصد مردم این ویروس را بگیرند؛ چون دائما در کشورمان تجمع و میهمانی داریم.

حکومت اسلامی، پس از کرونا!

امیر بیگلری

مروری بر روند طی شده در این سالیان، جایی برای کوچک‌ترین شبهه‌ای باقی نمی‌گذارد که این نظامِ نا‌موفق در همهٔ عرصه‌های ادارهٔ جامعه – از اقتصاد گرفته تا محیط زیست، از فرهنگ گرفته تا بهداشت و درمان – هیچ قابلیتی برای اصلاح خود ندارد و هر روز که بر حیات آن افزوده گردد، ایران و ایرانی را دچار خسران بیشتری می‌نماید. ما مردم ایران، با اندکی همت و همبستگی و هوشیاری، می‌توانیم به کابوس رژيم اسلامی پایان دهیم و نظامی دموکراتیک، مستقل، آزاد و کارآمد را جایگزین آن کنیم. ملتی که کرونا را شکست دهد، نظام ضد ایران و ایرانی را نیز شکست خواهد داد.

گره خوردگی کرونا و طنز

پانته‌آ بهرامی

به چالش گرفتن قدرت همواره مستقیم و جدی صورت نمی‌گیرد. یکی از کارکردهای طنز و لطیفه (نوشتاری یا تصويری يا صوتی)، نقد تابوها، ارزش‌ها و هنجارهایی است که اعتراض به آن به‌طور مستقیم هزینه‌های زیادی در بردارد. این حجم وسیع لطیفه‌ها و طنزهایی که امروز در پیوند با ویروس کرونا در فضای مجازی عرضه می‌شود، از زاویهأ کمّی جالب توجه است. در چند ماهه اخیر جامعه ما به پدیده‌های اجتماعی مختلفی روبرو بوده، از جمله خیزش آبان یا سقوط هواپیمای اکراینی توسط سپاه، اما کمتر چنین موضوعاتی به اندازه ویروس کرونا موجب خیل عظیم و انبوه جوک و طنز و لطیفه شده است. چرا؟

وقتی ساقی کرونا باشد

«آبجوسازی شمس» هم بازگشایی می شود!

ثمانه قدرخان

تلویزیون رسمی رژيم اعلام کرد که، با گسترش کرونا و نیاز مبرم کشور به الکل خالص، کارخانهء آبجوسازی شمس، که با انقلاب ایران دو بار توسط مردم به آتش کشیده شده بود، روز هجدهم اسفند با تولید الکل نود و نه درصد بازگشایی شد. تلویزیون اگرچه از ذکر نام این کارخانه با عنوان "آبجوسازی و مشروب سازی شمس" خودداری کرد ولی اعلام داشت که این کارخانهء "الکل سازی" به عنوان بزرگترین کارخانهء تولید الکل در خاورمیانه پیش از انقلاب ساخته شده است و هنوز هم امکان تولید الکل مورد نیاز خاورمیانه را دارا است.

از دل واگیر کرونا چه نوع جامعه‌ای بیرون خواهد آمد؟

مجید محمدی

همهء شواهد موجود حکایت دارند که جامعه ایران آشفته‌تر و درهم شکسته‌تر، با احساس خیانت ‌شدگی، تنفر بیشتر از قشر حاکم و روحانیت و نگاهی سیاه‌تر به جهان پیرامون ماجرای کرونا را پشت سر خواهد گذاشت. در این بحران، جوامع دیگر و همسایگان چاره‌ای جز قطع روابط و ممنوعیت سفر شهروندان خود به ایران نداشتند و همین امر، احساس دست ‌بستگی، انزوا و تنهایی را بیشتر دامن خواهد زد. همچنین، علی‌رغم پیشنهاد کمک دولت امریکا، مقامات ایران این کمک‌ها را رد کردند تا جامعه بیش از پیش خود را تنها احساس کند و تنها به سرکوبگران خود اتکا نماید.

ناتوانی در ايجاد يک ساختار دولتی

امير طاهری

شاید اغراق باشد اگر بگوییم که ایران، امروز سرزمینی است فاقد دولت و همان‌ طور که بارها گفته‌ایم، به‌صورت یک کشتی بدون ناخدا در آب‌های طوفانی جهان امروز سرگردان است، بی‌آنکه بداند کجا می‌رود. با بی‌معنا شدن ساختارهای ظاهری همچون ریاست‌جمهوری، هیئت دولت و به‌طورکلی قوه مجریه، دیگر دولتی وجود ندارد- حتی به‌صورت دکور. هفته گذشته، مجلس شورای اسلامی، یعنی قوه مقننه نیز عملاً بی »عنا شد زیرا بودجه سالانه‌ای که در مجلس رد شده بود با یک «حکم حکومتی» رهبر تنفیذ شد و خود مجلس نیز به بهانه جلوگیری از گسترش ویروس کرونا تعطیل گردید.

تابلوی آخر سالی که گذشت:

سرگردان بر فراز ایرانی پر از غم

اثری از بزرگمهر حسین‌پور

«این اثرم تابلوی سال نود و هشت است. بلایایی که سر سرزمین‌مان آمد و ما آن را دیدیم و شنیدیم و با تمام جسم و جان‌مان آن را لمس کردیم... امسال بیش از هر سال فهمیدیم ما هر آنچه هستیم ایرانی‌ایم... هموطنیم... و خودمان باید به فریاد و داد خویش برسیم. شاید به این نتیجه برسیم که باید دست در دست هم دهیم به مهر... این تابلو را بر اساس تابلویی از “کاسپار”، هنرمند بزرگ رمانتیسم، کشیده‌ام که نامش “سرگردان بر فراز دریای مه” است.»

کنترل خوب است اما اعتماد بسیار بهتر است!

حمید آقایی

جوزف استالین، دیکتاتور اتحاد جماهیر شوروی سابق، جملهء معروفی به این مضمون دارد که “اعتماد خوب است اما کنترل بهتر است”، و این جان کلام همهء نظام های استبدادی و تمامیت خواه می باشد. نظام تمامیت خواه ولایت فقیه و اسلام سیاسی تازه پا گرفته نیز همینگونه می اندیشد: اعتماد خوب است اما “کنترل” بسیار مهمتر است. در جوامع آزاد و سکولار اما، رمز باز و سالم بودن آن جوامع در این حقیقت نهفته است که وزنه “اعتماد” (بر عکس جوامع بسته و کنترل شده) بر وزنهء “کنترل” می چربد و مسئولیت گردش امور جامعه به عهدهء مردم گذاشته شده و به انسان بعنوان یک موجود آزاد و خود مختار اعتماد بیشتری نشان داده می شود؛ و مبنا بر این حقیقت استوار شده است که قرار نیست که یک ایدئولوژی مشخص آدم ها را قالب ریزی نماید.

پزشکان و روحانیون

جواد کاشی

این روزها پزشکان و پرستاران کانون توجه مردم‌اند... ماجرای نسل ما در دهه ‌های چهل و پنجاه همین طور شده بود. اما به جای ویروس کرونا، احساس از هم گسیختگی اخلاقی و معنوی داشتیم... در آن روزگار، به جای پزشکان روحانیون به کانون توجه ما تبدیل شدند. ما حریصانه به سخنان شان گوش می‌سپردیم. به نصایح‌شان جامه عمل می‌پوشیدیم، و قدردان وجودشان بودیم. چهره‌شان قدسیت پیدا کرده بود... اما یک تفاوت بنیادین میان روحانیون و پزشکان هست. نمی‌توان تصور کرد که پزشکان امروز که مورد اقبال مردم واقع شده‌اند یکباره متصدی حکومت هم بشوند!

« تنها راه حل سکولاریسم ا‌ست!»

میشائیل اشمیت زالومون

رائف بدوی، وب‌نگار سعودی، که بخاطر فراخوان‌هایش برای «رواداری بیشتر، آزادی گفتار و رعایت حقوق بشر» به هزار ضربه تازیانه محکوم شده، اين جمله را در کنار شعارهای هرزهء بسیار بر دیوار توالتِ کثیفِ زندانی در عربستان سعودی دیده است. او، در «نامه ای از زندان»، احساس خود را به هنگام ديدن این شعار چنین باز‌ می‌گوید: «من در برابر این جمله‌ء کوتاه و زیبا عمیقاً شگفت‌ زده شده بودم. اینکه چنین چیزی میان صدها واژه‌ی بی‌ادبی، و به همه‌ء لهجه‌های قابل تصور عربی، بر دیوار‌های کثیف توالتی نوشته شده باشد نشان از آن داشت که، در جایی در این زندان، دست کم یکی باید باشد که مرا درک کند؛ کسی که می‌فهمد پیکار من برای چیست و چرا در اینجا به بند کشیده شده ام».

00000000000000000000000