اين نشريه دوشنبه ها و جمعه ها

      به روز می شود

  سردبير: اسماعيل نوری علا 

  Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

  ◊ جستجو در اين سايت

  ◊ آرشيو صفحات اول اين سايت

  ◊ پيوند به سايت های ديگر

  

  ويدئوهای آموزشی

  ◊ مفاهيم اصلی

  ◊ پادکست سکولار دموکراتها

  

  ◊ «ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

  ◊ پيمان نامهء عصر نو

  ◊ بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

 

  ◊ مهستان جنبش سکولار دموکراسی

  ◊ کنگرهء سالانهء سکولار دموکراتها

  ◊ سايت سکولاريسم نو

  ◊ شبکه سکولارهای سبز ايران

 

  ◊ حزب سکولار دموکرت ايرانيان

  ◊ نشريهء «گيتی مداری» حزب

  خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

  

برنامهء يکشنبهء پيش رو

29 دی 1398 - 19 ژانويه 2020

   موضوع:

بررسی چندین اظهار نظر رسيده

از دوستان مهستان در ايران

اجرا کننده:

منوچهر يزديان

بيان کنندهء نظر مهستان

اسماعيل نوری علا

همراه با طرح نظرات رسيده

از داخل و خارج مهستان

آرشيو برنامه های يکشنبه مهستان

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

 

 

 

 

 

 

 

تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره: جمعه 27 تا يکشنبه 29 دی 1398 - 17 تا 19 ژانويه 2020

خاورميانه منم!

عرفان نظرآهاری

خاورمیانه منم! / زنی که هرگز به عقد دائم صلح در نیامد. / جهیزیه‌ام را همسایه‌ها بر سر گذاشتند و هلهله کنان برایم آوردند: / شمشیر مروارید نشان عربی / و قبضه قبضه اسلحهء غربی / و بر سرم نُقل ‌مین و پولک خمپاره پاشیدند...

تکذيب!

حمیدرضا رحیمی

فدوی خبرهای شگفت انگیز این روزها را بر می رسید که به این تیتر در سايت صدای آلمان رسید: «ترامپ: دستور کشتن ژنرال ایرانی را دادم تا مانع جنگ شوم». فرمایش برادر ترامپ، به لحاظ کیفیت اما، مبالغ هنگفتی ضعف تألیف ماهوی دارد که بدان ها فهرست وار اشاره می شود: نخست اینکه، آخر چرا توی سر مال می زنید؟ برادر مشقاسم(ل)، "که به مکتب نرفت و خط ننوشت"، شاگرد بنا بود، نه ژنرال! دیگر اینکه، نامبرده اصلاً ایرانی نیست! عوضی گرفتی آقاجان!

استعفاء دهد که چه بشود؟

اسماعيل هوشيار

این روزها احساس بدی دارم وقتی کاخ سفید میگوید و تکرار میکند در کنار مردم ایران است، در کنار مردم و خواهان مذاکره و صلح با ولایت فقیه ! احساس بد یعنی اینکه کاخ سفید مخاطب را گوسفند ببینند!.. حتی در حالت خوشبینانه ای که غرب به آن امید بسته، اگر سیستم حاکم ولایت فقیه بخواهد در نظم نوین جهانی بماند باید کل سیستم وقوانین و تمامی ارگان های مربوط به این حکومت اسلامی خراب شود و با سیستم های متعارف و مدنی جایگزین شود، و نه اینکه چون خامنه ای مسئول است استعفاء دهد و برود و یک شارلاتان و قاتل دیگری به نام ولی فقیه بیاید!(منبع)

سرشکستگی « امت» و سرافرازی «ملت» !

بیانیه مشترک دو حزب

ايران ستيزان فرومايه می کوشند تا از کشته شدن دست راست خامنه ای، قاسم سلیمانی، بهره برداری تبليغاتی کرده، و با براه انداختن نمايشنامه های مذهبی که سران رژيم جز آن، و نيز کشتن و شکنجه ايرانيان ميهن دوست، کاری بلد نيستند، در کف خيابان ها برتری غوغاسالارانه بدست آورده و خون ريخته جانباختگان «جاويدنام » راه ايران در آبان ماه را به خيال خويش پايمال کنند.

در باب اتصال «سردار عارف» به «لقاءالله»

یوسف مصدقی

توده سیاه‌پوشِ یَله در خیابان‌های محل انجام مراسم نعش‌کشی، بیشتر از آنکه نمایانگر قدرت و اتحاد یک ملت سرافراز تاریخی در سوگ یک قهرمان ملی باشند، نمایش‌دهنده واکنش فرقه‌ای شکست‌خورده و همیشه بازنده بود که پس از تجربه یک تحقیر خُردکننده جدید، به خیابان آمده تا به مدد افیون عربده‌کشی، لاف‌زنی و رجزهای پوچ مضحک، عقده حقارت تاریخی‌اش را برای کوتاه مدتی تسکین بخشد.

سیلی ترامپ محکم‌تر بود

مجید محمدی

بلافاصله بعد از اعلام خبر کشته شدن قاسم سلیمانی و همراهان وی، سیاست داخلی آمریکا و رقابت میان ترامپ و دشمنان اش در روایت‌هایی که از این ماجرا ساخته شد ظهور و بروز یافت. در این روایت‌ها چهار روایت بارز بوده‌اند که آنها را مطرح کرده و توضیح می‌دهم. نکته‌ء جالب اشتراک نظر مقامات آمریکایی مخالف ترامپ با مقامات رژيم اسلامی است که خواسته‌اند با زبان دیپلماتیک سخن بگویند و به تهدید اکتفا نکنند. در انتها به مشکلات عمومی ‌این روایت‌ها اشاره می‌کنم.

آیا دونالد ترامپ برندهء بازی خواهد بود؟

شهرام فريدونی

ترامپ با معدوم کردن عزیز کردهء خامنه ای، یعنی قاسم سلیمانی، نشان داد که، دستکم بعنوان کسی که سال ها با قمار بازان سر و کار داشته، تجربیات اش چندان هم بی فایده نبوده است. او بهر حال اکنون هم با اين کار قماری را آغاز کرده است که همگان بايد به عاقبت آن انديشید. اما من از هم اکنون او را برندهء اين قمار بزرگ می دانم. و چرا؟ اجازه دهید توضیحاتم را در قالب دو سناریو و یک واقعهء محتمل بیان کنم.

جهان، تشنه‌ی دروغ‌های شماست!

رضا فرمند

شما در دروغ، همیشه از خود جلو می‌زنید / دروغ شما سرخ نمی ‌شود؛ پلک نمی‌زند / دروغ شما ناب و بی‌همتاست / جهان، تشنه‌ی دروغ‌های شماست!

از «مرقد آقا»ی نیما تا «امامزاده بیلاخ» رژيم

مهدی استعدادی شاد

نیما با روایت از پیدایش امامزاده "چماق"، نمونه‌ای از روند تقدس‌سازی در کشوری را به دست می‌دهد که از کمبود سیستم آگاه ‌سازی رنج برده و تابش روشنگری به گوشه و کنارش نرسیده است. همدستی روحانی و بازاری برای تحمیق عوام از دینی بهره برده که اساس خود را بر دشمن‌های فرضی و نیز بر حقیقت دلخواه خویش بنا نهاده است. یک‌سری خصم موهوم همیشه در پسله و صندوق‌خانه این حضرات معنویت فروش حاضر به یراق و ردیف شده وجود داشته‌اند تا برای پیچاندن عقل مردمان روی صحنۀ نمایش جامعه روند.

* عین تعزیه، جلوی مردم با هم میجنگن، با شمشیر.. پشت خیمه ها، با هم قلیون میکشن!

* یکی از ما بکشید ما ۵۰ تا از خودمون رو می کشیم!

وقت سیاست “صبر و انتظار” نيست!

مصطفی تاج‌زاده

اصلاح طلبی، بعنوان يک جریان سیاسی، از احزاب و نشریات برخوردار است و اعضاء و همفکرانش در دولت و مجلس و شورای‌شهر حاضر هستند و از مواهب حضور در قدرت بهره می‌برند. ازاین‌رو، سخن گفتن از صبر و انتظار و سکوت نه سیاسی است و نه اخلاقی! «صبر و انتظار» یعنی: اصلاح‌طلبان در یک دورهء زمانی از همهء مناصب قدرت خارج شوند، در خانه بنشینند و بعد از پنج ‌سال که عملکرد جریان مقابل و خلاء اصلاح ‌طلبان روشن شد، به جریان مقابل بگویند: «شما اهل ادارهء کشور نیستید و به بن‌بست می‌رسید. حال، ما برمی‌گردیم و کشور را اداره می‌کنیم».

نقش شاهزاده در ايجاد آلترناتيو سکولار دموکرات

گفتگو با اسماعيل نوری علا

در برنامهء آخرين لحظه بمديريت شهرام همايون

يازدهمين «پادکست سکولار دموکراتها»

ربطه استبداد با دروغ و پنهان کاری

آقائی - نوری علا- قاسمی

گردانندهء پادکست ها: فرشيد نصراللهی

 (پادکست ها را در اين سايت -+- ببينيد)

( پخش در کانال يک: پنجشنبه ها 8 صبح کاليفرنيا)

ميزگرد احزاب و گروه های سياسی

در برنامهء آخرين لحظه بمديريت شهرام همايون

دیکتاتوریِ ناکارآمد، دروغگو، و وقیح

شکوه میرزادگی

ماجرای فاجعه ی هواپیمای اوکراینی و قتل ده ها انسان بی گناه دیگر به دست حکومت اسلامی حاکم بر ایران، یک بار دیگر ثابت کرد که این رژیم همانگونه که در چهل سال گذشته، دست به هر کاری زده این اصل را ثابت کرده که: ناکارآمد است، دروغگو و پنهان کار است، و در حدی حیرت انگیز وقیح است. البته همیشه دیکتاتور و دیکتاتوری در هر کجای جهان که باشند شباهت هایی روشن به هم دارند: دیکتاتورها همیشه دروغگو و پنهان کار هستند، زیرا بیشتر کارهایشان خلاف اخلاق، قانون و انسانیت است و طبعا نمی توانند آن ها را  آشکار کنند.

جامعهء ایران آماده حکومت سکولار/ لائیک است

جلال ایجادی

سال پنجاه و هفت سال پیروزی اسلام شیعه برای تصرف قدرت در ایران بود. این انقلاب دینی سرآغاز یک سقوط بزرگ در زمینه خردگرایی آزادی خواه، حقوق زنان و خواسته های دمکراتیک بود. جنبش سال هشتاد و هشت جنبشی اصلاح طلب بود... پس از این دوره، در جامعه شاهد یک گسست بزرگ شدیم. مبارزهء دو سه سال اخیر دارای مشخصه سیاسی علیه کل حاکمان و غیر دینی بوده و جنبش آبان ماه امسال، گسترده در دويست شهر و شهرستان، سیاسی و فراگیر است که گسترده می شود و دارای ویژگی غیر دینی و متمایل به سکولاریسم بود.

در اسلام خامنه ای خشونت اگر با بمب اتمی باشد چه بهتر!

شبکه تلویزیونی آلمانی

خامنه ای خود را «رهبر مذهبی» و «رهبر انقلاب» می‌نامد؛ او فرمانده کل قوا و همچنین شخص اول مملکت به شمار می‌رود. در واقع خامنه‌ای نقطه‌ء مقابل اصل تفکیک قواست! از سی سال پیش کشور ایران تحت انقیاد، جنگ‌طلبی و جنون اسلامی او رنج می‌برد... او نواب صفوی، بنیانگذار گروه تروریستی «فداییان اسلام» را الهام‌بخش خود می‌داند. او از حذف اعضای خانواده خود نیز رویگردان نیست و با محکوم کردن شوهرخواهرش به بیست سال زندان، خانواده خواهرش را نیز از هم پاشاند.

عجایب قانون اساسی حکومت اسلامی

فرامرز داور

«قانون اساسی حکومت اسلامی» چهل ساله شده است. متن این قانون دارای عجایب کمتر گفته شده‌‌ای است که بخش مهمی از مشکلات فعلی ایران ناشی از آن است... مثلاً رهبر حکومت اسلامی ایران باید از میان فقهای شیعه باشد اما لازم نیست که حتما ایرانی باشد؛ به طور مثال، جانشین آیت‌الله علی خامنه‌ای می‌تواند یک خارجی یا تبعه غیرایرانی باشد و در این زمینه منع قانون اساسی وجود ندارد.

اهدافی دو گانه و راه حلی سه گانه

اسماعيل نوری علا

بخشی از سخنرانی در نشست هفتگی

مهستان جنبش سکولار دموکراسی ايران

همهء سازمان های سیاسی مدعی آنند که با داخل کشور ارتباط و پايگاه دارند و کرراً از فعالان سیاسی خارج کشور می شنويم که «بچه های ايران عقيده دارند که...»؛ ولی معلوم نيست اين «بچه های ايران» که نظرشان را به اطلاع فعالان خارج کشور می رسانند جز پسر عمو ودختر دائی اين فعالان چه کسانی هستند و در کدام از سطح رهبری فعالند. سرکوب مشدد حکومت هم از يکسو باعث شده که ارتباط رهبران داخل و خارح به حداقل برسد و از سوی ديگر آنها که علناً با خارج کشوری ها تماس می گيرند مورد اين سوء ظن قرار گيرند که چگونه می توانند زير نگاه خونريز حکومت اينگونه آزادانه در مورد ارتباط با خارج عمل کنند؟

00000000000000000000000