توجه:

  بمناسبت تعطيلات سال نوی جهانی 

  مهستان در يکشنبه پيش رو 

  جلسه ای نخواهد داشت 

برنامهء قبلی مهستان در

2 دی  - 23 دسامبر

********

  فايل تصويری       فايل صوتی

********

پنجمين ميزگرد مهستان

چرا حکومت سکولار دموکرات

فاقد زندان سياسی است؟

اعضاء ميزگرد به ترتيب سخنرانی: 

اسفنديار منفردزاده

هلمند اربابی       حسن دانشور

       

مدير جلسه: اسماعيل نوری علا

********

پيوند به آرشيو برنامه های مهستان

آغاز کار جنبش: 14 امرداد 1392

 Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

سردبير: اسماعيل نوری علا

 

 

بيانيه جنبش دربارهء برجام

18 شهريور 1394

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

توجه: مطالب مندرج در اين پايگاه نظر شخصی نويسندگان و يا سازمان های مختلف است که به دليل

ارتباط ارتباط شان با مسائل مورد توجه جنبش انتخاب شده اند و لزومآً نظر جنبش نيستند.

نظر رسمی جنبش هميشه و فقط با امضای سخنگوی آن منتشر می شود.

جمعه 7 تا يک شنبه 9 دی 1397 -  28 تا 31 دسامبر 2018

آرشيو صفحات اول اين سايت                 جستجو در اين سايت                 پيوند به سايت های ديگر

سايت مهستان                 آرشيو برنامه های يکشنبهء مهستان                 برنامهء «رمز پيروزی»

گنجينهء سکولاريسم نو          پيمان نامهء عصر نو          کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های ايران

حزب سکولار دموکرت ايرانيان       نشريهء «گيتی مداری» حزب        بيانيه های مشترک با حزب مشروطه ايران

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی             ويدئوهای آموزشی          بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»

آنچه بعد مرگ در یادها و خاطرهء جمعی می ماند

اسماعيل هوشيار

محمود هاشمی شاهرودی در سن هفتاد سالگی و بعد از چهل سال جنایت مُرد. رئیس مجمع تشخیص مصلحت ولایت فقیه و رئیس سابق قوهء قضاییهء سیستم فاشیسم مذهبی هم بود. مرگش عجیب نیود و نیست، همه میمیریم. اما کارنامه اش فقط بوی خون میدهد. محمود هاشمی شاهرودی متولد شهر نجف و از سال هفتاد و سه در دوره های سوم، چهارم، پنجم، ششم و هفتم، عضو شورای نگهبان اسلامی بود. او در سال های ابتدایی بعد از انقلاب ریاست مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق را عهده دار بود. قرار بود از قضاوت به امامت برسد و جانشین خامنه ای هم بشود ولی عزرائیل عاشقش شد و نشد! برخی سوابق درخشان اسلامی اش صدور حکم اعدام حداقل برای دو هزار نفر با دست خودش نوشته شده است. کلاً بعد مرگ آنچه که در یادها و خاطره جمعی میماند همین جنایت ها است! (منبع)

خبر جانگوز!

حمیدرضا رحیمی

فدوی، نخست مراتب تبريک و تسليت خود را بابت رحلت جانگوز آيت الله هاشمی شاهرودی ابراز داشته و در عين حال عرض می کند که چندی پيش در مرور خبرها از برادر بی.بی.سی، شنيده بود که: «هاشمی شاهرودی با توصیه پزشک باید در صحبت کردن مراعات کند!» اين گزارش پیرامون نوع بیماری ويژه ای که آيت الله ممنوع الکلام را به سرای باقی شتاباند ساکت بود، لکن هرچه هست، از نظر ملت، اينگونه بيماری ها چندان هم بد نیستند زیرا حضرات آیات هر چه کمتر حرف بزنند، ملت شل و پل و یک لا قبا هم کمتر به دردسر می افتد و خودشان هم زودتر از زندگی نکبت بار خويش رهائی می يابند.

آقای وزیر اطلاعات! حالا کجاش رو دیدی؟

ف.م. سخن

این که گفت و گوهایی بر سر روش پراکنده کردن اپوزیسیون و به جان هم افتادن آن ها آغاز شده، اتفاق مبارکی ست که وزیر اطلاعات امروز آن را اعلام می کند. اما برای به مرحله ی عمل در آمدن «جلوگیری از پراکندگی» و در مرحله ی عالی تر «هماهنگ عمل کردن مهره های اپوزیسیون» باید طرح ریخت و برنامه ریزی کرد و این طرح و برنامه را به مرحله ی اجرا در آورد. این که اپوزیسیون در این امر موفق شود یا نه، به تغییر برخی خصائل ذهنی متکی به عمل انفرادی بستگی دارد که باید دید آیا در این زمینه نیز شاهد تغییرات عملی خواهیم بود یا خیر.

ممنوعيت های قدرت و گرفتاری های دختر من

اکبر کرمی

در بيست و هفتم آذر ده سال پيش من در داخل سلول زندان لنگرود قم بودم. بیست و چهار روز بسيار تلخ از بازداشت من مي گذشت. هفت سال پيش تر، در چنين روزي دخترم رنوكا به دنيا آمد و زندگي مرا غرق در شادي كرد. حضور او دنيا را با همهء غم هاي كوچك و بزرگش برايم قشنگ تر و زيستن را آسان تر كرد. حضور او از همان ابتدا، هم چنين يادآوري دردناك غيبت فضاهاي خالي از قدرت در ايران هم بود. هنگام تولدش نمي توانستم در كنارش باشم؛ چه، قدرت چنين چيزي را ممنوع كرده است. نامش را نمي توانستم رنوكا بگذارم؛ زيرا اين نام در كتابچه اي كه قدرت در مورد اسم ها تدوين كرده است، حضور ندارد.

دل کندن از برجام؟

اسکندر دلدم

حکومت اسلامی با آنکه بارها تهدید کرده بود در صورت خروج آمریکا از برجام این قرارداد را پاره خواهد کرد تا کنون لوطی گری کرده و ضمن باقی ماندن در برجام و تلاش کرده است آمریکا را در میان کشورهای موسوم به پنج بعلاوه يک در صحنه جهانی منزوی کند! در این غائله اروپایی‌ها، علیرغم آنکه قدرت رویارویی با آمریکا را ندارند، مذبوحانه اصرار به حفظ برجام و کارایی آن دارند و در ماه‌های گذشته، با حفظ رایزنی‌های خود از حکومت اسلامی خواسته‌اند در برجام باقی بماند. در اين ميان به نظر می رسد اگر همه کشورهای پنج بعلاوه يک هم از برجام خارج شوند حکومت اسلامی به تنهایی در برجام باقی خواهد ماند!

نمونه ای از معجون «روشنفکر دینی»

آرامش دوستدار

وقتی کسی که به سهم خود در تأسیس این حکومت دست داشته و در استقرار آن ابتکارهای مؤثر و همکاری‌های مجدانه کرده است، مردمی روحاً و جسماً بی‌سیرت شده را که نه اعضای یک جامعه، چون جامعه‌ای دیگر وجود ندارد، بلکه اشباحی سرگردان از توده‌هایی بیمار هستند،‌ به «مؤمن» و «کافر» تقسیم می‌کند و با لغات قرآنی، یا مشتقاتی از آنها، نیمی را گمراه و نیم دیگر را رستگار می‌نامد، یا لااقل می‌نمایاند...

دیکتاتورها در دام طنز نویسان

رضا علوی

طنزنویس نومید نیست، سر به هواست، پس کلامش تلخ می شود. او عمیق تر می اندیشد و اندیشمندانه و حساب شده فکر می کند، گاه ایجادگر یک لبخند است و گاه یک زهرخند. قهقهه راه نمی اندازد، درون را به خنده وا می دارد، اندیشه را به کار می اندازد، امیدوار است و ویرانگر زشتی هاست. دارای برخورد معکوس و "معکوس نویسی" است.

معرفی يک باند ارتجاعی!

مزدا اکوان

محوریت اهداف پلید و خائنانه و توطئه گرانه علیه انقلاب شورایی طلب و عدالت خواهانهء در شرف تکوین مردم ایران، که باند ارتجاعی و تحمیق گر نوری علا و اعتمادی و وحوش هموژنیزه نظیر آن به طور مداوم در مدیا بابت آن زوزه های وحش سر می دهند، در مضمون نهایی خود تز ارتجاعی و ضد انسانی «تمامیت ارضی» در معیت قدرت بخشی و استقرار نیروهای مسلح جنایتکار در شکل و شمایل حرفه ای کنونی و یاری از امداد های غیبی میلیتاریسم جهانی و ارتجاع منطقه می باشد.

دایرهء آشتی را وسیع تر بگیرید

پرويز عظيم پور

جنابان دکترنوری علا و حسن خان اعتمادی! - که برایتان احترام بسیار قایلم و شما را مبشران آشتی و انسان های متفاوتی می بینم - بخش بزرگی از نیروهای مذهبی در داخل رژیم علاقمندی شان به آینده ی ایران کمتر از مائی نیست که حتّا در جنگ هشت ساله نیز هیچ مشارکتی نداشتیم. بنابراین، دایرهء آشتی را وسیع تر بگیرید تا همسرنوشتی و حسّ خویشاوندی نابود نشود. ضمنن، از فرصت استفاده می کنم تا بگویم من طرفدار حکومت اسلامی باقی می مانم در  عین حال که قویّاً معتقدم که مذهب باید خدای خود را از اتهامات بیشتر نجات دهد و، با اردهء خود، زمینه را برای غیر  سیاسی کردن خود فراهم آورد.

منتظر چه هستیم؟

فاضل غیبی

نیاز به نهادی فراحزبی که ضامن ثبات و همبستگی ملی باشد امروز نیز روشن است. چنین جایگاهی در تداوم تاریخی و فرهنگی ایران ویژۀ پادشاهی است که بدون مسئولیت دولتی بتواند به وظایف مهم و خطیری  بپردازد. چنین مقامی در قانون اساسی مشروطه نیز پیش بینی شده است. منتهی از این نظر که در جامعۀ دمکراتیک، لازم است که شایسته‌ترین فرد بدین جایگاه والا برسد،  این مقام باید نه موروثی بلکه انتخابی باشد و از میان شایسته‌ ترین بزرگان  و خردمندان از سوی مجلس مهان برگزیده شود. در این صورت در چهارچوب دمکراسی پارلمانی، هم هواداران پادشاهی و هم طرفداران جمهوری آرزوی خود را در نهادی شایسته برآورده خواهند یافت.

پایان چهل سال پادشاهیِ رضا پهلوی در آمریکا
سام قندچی

چهار ماه پیش آخرین تلاش شاهزاده رضا پهلوی، این بار برای تشکیل گروهی به نام فرشگرد، به سلطنت شاهراده رضا پهلوی در آمریکا، پایان داد. افرادی که در فرشگرد گرد آمدند، اکثراً انسان  هایی بودند که صادقانه به دنبال راهی برای خروج از تاریکی رژیم اسلامی ایران می گشتند، همانطور که "حزب مشروطه ایران" توسط دکتر داریوش همایون تأسیس شد و شامل افراد صالحی بود که مایل به پایان دادن به رژیم اسلامی در ایران بودند، و بعد هم دوباره - اما قبل از فرشگرد، - همان راه را جمعی به نام "شورای ملی ایران"، طی طریق کردند. همهء این گروه ها، یکی پس از دیگری، نه به دلیل فقدان سخت کوشی اعضای آنها و یا به علت مشکلات مالی، بلکه به این دلیل شکست خوردند که یا برنامه مستقیم برای بازگرداندن سلطنت به ایران داشتند.

همسان انگاری‌های دروغین

مجید محمدی

یکی از میزبانان بی‌بی‌سی فارسی بعد از سال‌ها زندگی در بریتانیا گویی یک‌باره کشف تازه‌ای کرده و می‌گوید دولت‌های غربی نیز شهروندان خود را حذف فیزیکی می‌کنند. در مورد دروغگوئی هم سخن یکی از مدیران رسانه‌های دولتی فارسی ‌زبان خارج از کشور این بود که مقامات سیاسی همه‌ء کشورها دروغ می‌گویند! در مورد فساد و سوء استفاده از قدرت نیز همین را می‌گویند که تفاوتی میان مقامات حکومت اسلامی و کشورهای دمکراتیک نیست. به این گزاره‌ها در علم منطق می‌گویند «همسان‌انگاری دروغین»!

ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

Gitimadari6