با لشگریان روشنایی و مهر

همراه شویم

بنیاد میراث پاسارگاد

********

برنامهء يکشنبهء پيش رو

2 دی  - 23 دسامبر

********

پنجمين ميزگرد مهستان

چرا حکومت سکولار دموکرات

فاقد زندان سياسی است؟

اعضاء ميزگرد به ترتيب سخنرانی: 

اسفنديار منفردزاده

هلمند اربابی       حسن دانشور

     

مدير جلسه: اسماعيل نوری علا

********

پيوند به آرشيو برنامه های مهستان

آغاز کار جنبش: 14 امرداد 1392

 Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

سردبير: اسماعيل نوری علا

 

 

بيانيه جنبش دربارهء برجام

18 شهريور 1394

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

توجه: مطالب مندرج در اين پايگاه نظر شخصی نويسندگان و يا سازمان های مختلف است که به دليل

ارتباط ارتباط شان با مسائل مورد توجه جنبش انتخاب شده اند و لزومآً نظر جنبش نيستند.

نظر رسمی جنبش هميشه و فقط با امضای سخنگوی آن منتشر می شود.

جمعه 30 آذر تا يک شنبه 2 دی 1397 -  21 تا 23 دسامبر 2018

آرشيو صفحات اول اين سايت                 جستجو در اين سايت                 پيوند به سايت های ديگر

سايت مهستان                 آرشيو برنامه های يکشنبهء مهستان                 برنامهء «رمز پيروزی»

گنجينهء سکولاريسم نو          پيمان نامهء عصر نو          کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های ايران

حزب سکولار دموکرت ايرانيان       نشريهء «گيتی مداری» حزب        بيانيه های مشترک با حزب مشروطه ايران

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی             ويدئوهای آموزشی          بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»

شب یلدا، چهل سال پس از انقلاب «شکوهمند»

گزارش روزنامهء دنیای اقتصاد

«...محاسبات حداقلی نشان می‌دهد که یک خانوار سه نفره برای تهیه سبد یلدایی باید معادل صد و بيست و هشت هزار تومان هزینه کند. این در حالی است که در سال گذشته همین سبد با شصت و پنج هزار تومان قابل ‌تهیه بود. رشد حدوداً نود و هفت درصدی قیمت‌ها در یلدای امسال، بیش تر از هر چیز به علت افزایش قیمت و وزن سنگین خشکبار است. قیمت برخی از اقلام این گروه از مواد خوراکی نسبت به سال پیش تا 3 برابر گران‌تر شده است. اگر به درآمد حداقل حقوق‌ بگیران جامعه نگاه کنیم، بهای گذراندن یلدا برای آنها، معادل از دست رفتن حدود ده درصد حقوق شان است... در حالی‌ که حقوق بگیران باید حداقل بیست و نه روز دیگر ماه را نیز با همین حقوق اداره کنند».۞

يک درخواست

حمیدرضا رحیمی

برادران اگر زحمت نیست، لطفاً ارتفاع ظرف های زباله را قدری کوتاه تر بگیرید تا مستضعفان، در ارتزاق از زباله، عذاب کمتری بکشند؛ اجرتان با گربهء مرتضاعلی(ع)!

آقای وزیر اطلاعات! حالا کجاش رو دیدی؟

ف.م. سخن

این که گفت و گوهایی بر سر روش پراکنده کردن اپوزیسیون و به جان هم افتادن آن ها آغاز شده، اتفاق مبارکی ست که وزیر اطلاعات امروز آن را اعلام می کند. اما برای به مرحله ی عمل در آمدن «جلوگیری از پراکندگی» و در مرحله ی عالی تر «هماهنگ عمل کردن مهره های اپوزیسیون» باید طرح ریخت و برنامه ریزی کرد و این طرح و برنامه را به مرحله ی اجرا در آورد. این که اپوزیسیون در این امر موفق شود یا نه، به تغییر برخی خصائل ذهنی متکی به عمل انفرادی بستگی دارد که باید دید آیا در این زمینه نیز شاهد تغییرات عملی خواهیم بود یا خیر.

آيا اسلام اروپا را می‌بلعد؟

(نگاهی به کتاب «تصاحب خصمانه»)

حبیب حسینی‌فرد

کتاب زارتسین، که پیشاپیش به دلیل امتناع ناشر اول از چاپ آن توجه برانگیز شد و حتی قبل از انتشار در مقام دوم فهرست پرفروش‌های (پیش‌سفارش) آمازون قرار گرفت، حالا در صدر پرفروش‌ها ایستاده است. منتقدان کتاب اما زارتسین را متهم می‌کنند که، همچون اسلام‌گرایان افراطی،یا محافل مذهبی حاکم در عربستان و ایران، اسلام را نه در تاریخ اجتماعی آن و رابطه دینامیک و بعضاً پرچالش و در مجموع رو به جلو جهان اسلام با مدرنیت و سکولاریسم، بلکه در نص‌گرایی و اصول‌گرایی و انتخاب گزینشی چند آیه از قرآن خلاصه کرده است.

برای دمکراسی در ایران، حکومت را سرنگون می کنیم

نمایندگان حزب دمکرات کردستان ایران، کومله

و اتحاد فدائیان در گفتگو با سایت اخبار روز

فراخوان همکاری مشترک ده جریان با طرح هایی که تاکنون از سوی سایر نیروها برای اتحاد عمل پیشنهاد شده است چه تفاوتی دارد، ده جریان با هم روی چه نوعی از فدرالیسم توافق کرده اند، مبارزه جاری مردم چه جایگاهی در طرح همکاری مشترک دارد و... این پرسش ها را در گفتگو با نمایندگان حزب دمکرات، اتحاد فدائیان خلق و حزب کومله طرح کردیم...

تاریخ بنیان‌گذاران صنایع ایران

محمد فاضلی

شما هم حتماً کتاب‌هایی درباره کارآفرینان و بنیان‌گذاران شرکت‌های بزرگ ژاپنی یا کره‌ای خوانده‌اید، کسانی نظیر هوندا، ماتسوشیتا یا سایر بنیان‌گذاران شرکت‌های موفق ژاپنی یا کره‌ای، یا در فضای مجازی به تصاویر و جملاتی از آن‌ها برخورده و حتماً پیش خودتان فکر کرده‌اید آیا این گونه افراد در ایران وجود داشته یا دارند؟.. علی‌اصغر سعیدی، جامعه‌شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، تاکنون با انتشار چهار جلد کتاب از مجموعهء «موقعیت تجار و صاحبان صنایع در ایران عصر پهلوی» به‌واقع کار بزرگی انجام داده و شرحی دقیق بر تاریخ فعالیت اقتصادی چهار خاندان از تجار و صنعتگران ایرانی نوشته است که هر کدام سهمی بزرگ در توسعه صنعتی ایران دهه سی و چهل داشتند.

ايراد نابجا

اسکندر دلدم

برخی از منتقدین می گویند چرا باید شخصی که سابقهء مدیریت کلان ندارد در پست مهمی مثل معاونت وزیر صنعت و رییس سازمان زمین‌شناسی نصب شود؟ اما ناظران وضعیت صنعت کشور می گویند این انتقادات بی مورد است زیرا در حال حاضر صنعت کشور تعطیل است و به همین خاطر خود وزیر هم کاری برای انجام دادن ندارد و می توان هر کسی را که حتی نمی داند صنعت را با سین می نویسند یا صاد در رأس وزارت صنعت تعطیل و معدن تخریب و تجارت تحریم قرار داد، بخصوص که از رانت دختر رئيس جمهور هم استفاده کرده باشد.

دو برنامه از شهرام همايون:

مشکلات اپوزيسیون و آلترناتيو

گفتگو با اسماعيل نوری علا

         

 و با شخصيت های حزبی

همسان انگاری‌های دروغین

مجید محمدی

یکی از میزبانان بی‌بی‌سی فارسی بعد از سال‌ها زندگی در بریتانیا گویی یک‌باره کشف تازه‌ای کرده و می‌گوید دولت‌های غربی نیز شهروندان خود را حذف فیزیکی می‌کنند. در مورد دروغگوئی هم سخن یکی از مدیران رسانه‌های دولتی فارسی ‌زبان خارج از کشور این بود که مقامات سیاسی همه‌ء کشورها دروغ می‌گویند! در مورد فساد و سوء استفاده از قدرت نیز همین را می‌گویند که تفاوتی میان مقامات حکومت اسلامی و کشورهای دمکراتیک نیست. به این گزاره‌ها در علم منطق می‌گویند «همسان‌انگاری دروغین»!

زوال پلورالیسم در اندیشه سیاسی

حمید آقائی

به حاشیه رانده شدن وحدت در کثرت و، بعبارت دیگر پلورالیسم، را می توان در پراکندگی مخالفین حکومت اسلامی، حتی در میان جریانات سیاسی که خود را جمهوری خواه می شناسند و خواهان عبور از حکومت اسلامی و تحقق یک نظام دمکراتیک هستند ملاحظه کرد. سایر نیروهای مخالف این نظام نیز وضعیت مشابهی دارند و ضمن راهبردها و حتی راهکارهای نسبتاً مشابه قادر به اتحاد و همبستگی نیستند. یکی از علت های اصلی این شرایط را باید در تعاقبات و تبعات ناشی از به محاق رفتن و حاشیه رانده شدن پلورالیسم و اصل بسیار طبیعی وحدت در کثرت جستجو کرد.

تغییر رژیم ربطی به برجام و تحریم ندارد!

مایکل روبین - در « نشنال اینترست»

مایکل روبین، تحلیلگر مسائل خاورمیانه و مشاور سابق وزیر دفاع آمریکا در امور ایران و عراق، در مجله «نشنال اینترست» با اشاره به بحران جانشینی علی خامنه ای پس از مرگ او نوشته که تغییرات در ایران از راه می‌رسند اما این تغییرات هیچ ربطی به خروج دولت ترامپ از توافق اتمی (برجام) و یا تحریم‌های ایالات متحده علیه حکومت اسلامی ندارد. در حالی که سیاست‌گذاران آمریکا درباره بهترین شکل تغییر رفتار رژیم ایران صحبت می‌کنند، نه دولت ترامپ و نه مخالفان وی هیچ آمادگی برای تغییر چهره‌ء رهبری این رژیم ندارند که با مرگ علی خامنه‌ای، رهبر حکومت اسلامی از راه خواهد رسيد...

نگاهی به آنچه در فرانسه می گذرد

سعید امیدی

اين تظاهرات با اجازه قبلی بوده و حکومت هم دیکتاتوری نیست که با کمترین انتقاد دهان انتقاد کنندگان را ببندد. کسی از خبرنگاران و روزنامه ها دستگیر و بسته نشده، بدترین توهین به شخص اول مملکت تحمل شده و مخالفین در آزادی بسر می برند... با این همه، می توان پرسيد که پس چرا تظاهراتی خشونت آمیز با شرکت هزاران نفر در چندین شهر بزرگ فرانسه صورت می گیرد و از حمایت توده ای همبرخوردار می شود؟ واقعیت بحران در کجاست و ماهيت آن چیست؟

دربارهء رهبری اپوزیسیون
سام قندچی

معروفیت و یا مجبوبیت در عرصه سیاست به این معنی نیست که کسی توان رهبری سیاسی مردم را در یک انقلاب سیاسی اجتماعی دارد. کافی ست به بحثی که همین روز گذشته تحت عنوان "چرا رهبری انقلاب قرن بیست و یک ایران قادر به سراسری کردن اعتراضات هفت تپه و فولاد اهواز نشده است" مطرح شده، و در رابطه با اعتصابات کارگری همین یک ماه اخیر در ایران است، نگاهی اندازیم و از خود بپرسیم چند نفر از آنهایی که نام شان در این لیست ها آمده، اصلاً این مباحث را درک می کنند تا چه رسد به آنکه بتوانند چنین حرکت هایی را رهبری کنند.

آمریکایی ها فروپاشی حکومت ایران را نزدیک می‌دانند

گزارشی از یورونیوز

مسئولان بلند پایه در دولت دونالد ترامپ بر این باورند که رژیم ایران در برابر تحریم‌های سخت اقتصادی تحمیل شده از سوی آمریکا تاب نخواهد آورد و به سقوط خود نزدیک‌ خواهد شد. این موضوع را پایگاه خبری شبکه ان‌بی‌سی نیوز امریکا از قول چند مقام پیشین دولت آمریکا و چند دیپلمات غیر آمریکایی نوشته است. شبکه ان‌بی‌سی روز همچنین نوشت که شخص دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا نیز تردید دارد که رژیم ایران بتواند یارای مقاومت در برابر تحریم‌های تازه را داشته باشد و به زانو درنیاید.

نقش تلویزیون های تکفیری در بمب گزاری چابهار

عبدالستار دوشوکی

هفت سال پيش به عوامل چهارگانهء پدیدهء شوم و مرگبار بمب گزاری انتحاری پرداختم؛ از جمله به فاکتور "حضور پررنگ مذهب و تشدید تضاد مذهبی" بین شیعه و سنی در منطقه و در استان سیستان و بلوچستان... در طی هفت سال گذشته تعداد و دامنه فعالیت تلویزیون های تکفیری ماهواره ای فارسی زبان که خود را به نادرستی تلویزیون های توحیدی می خوانند، بیش از پیش بیشتر شده است و با زرنگی خاصی مشغول جذب مخاطب در مناطق سنی نشین ایران و بخصوص در مناطقی نظیر بلوچستان و کردستان، و همچنین افغانستان هستند. در این نوشتار کوتاه به نقش تلویزیون های ماهواره ای تکفیری در تعمیق گسل مذهبی بین شیعه و سنی که منجر به نفرت پراکنی مذهبی می شود خواهم پرداخت.

ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

Gitimadari6