تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره: دوشنبه 3 تا پنجشنبه 6 خرداد ماه 1400 - 24 تا 27 مه 2021

   اين نشريه دوشنبه ها و جمعه ها به روز می شود    سردبير: اسماعيل نوری علا  

  Fax: 509-352-9630    iraniansdm.n@gmail.com

 پیوند به سایت انگلیسی جنبش

فرزندان خود را که نمی توانند متون

فارسی را بخوانند با اين سايت آشنا کنيد.

اصول کار اين سایت 

 ◊ جستجو در این سايت

  آرشيو صفحات اول سايت

  پيوند به سايت های ديگر

پيوندهای جنبش:

  ◊ حزب سکولار دموکرت ايرانيان

  ◊ نشريهء «گيتی مداری» حزب

  ◊ خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

  ◊ ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

  ◊ پادکست سکولار دموکرات ها

 

  ◊ کنگرهء سالانهء سکولار دموکراتها

 

  ◊ سايت سکولاريسم نو

  ◊ شبکه سکولارهای سبز ايران

 

  ◊ بيانيهء پويشگری

  ◊ اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

  ◊ «ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

  ◊ پيمان نامهء عصر نو

  ◊ بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

 

  ◊ ويدئوهای آموزشی

  ◊ مفاهيم اصلی

دو کتاب از اسماعيل نوری علا

مبانی سکولاريسم نو

سکولاريسم نو برای ايران

نحوهء سفارش و خريد >>>

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

جامعه شناسی شایسته سالاری و سانسور

جلال ایجادی

از میان پدیده هایی که جامعه ما را قابل تعریف می نماید دو پدیده شایسته سالاری و سانسور است. وجود یا نبود شایسته سالاری در جامعه، و نقش و وزنهء سانسور و خودسانسوری، در جامعهء ما چگونه قابل ارزیابی هستند؟ وضع بازیگران اجتماعی در این دو عرصه چگونه است؟ جامعهء سالم و مدرن چگونه جامعه ای است؟.. در جامعه ما جایگاه شایسته سالاری (مریتوکراسی) چگونه قابل ارزیابی است؟

از کجا به کارزار

«نه به جمهوری اسلامی»؟

مطلبی از سایت «نقطه»

امیدوار باشیم که در اپوزیسیون خارج کشور، همه‌ی کنشگران سیاسی و خواص به این خط تفکیک شرایط داخل و خارج برسند و قبول کنند که در ماه ها و سال‌های نزدیک، رویارویی مردم با نظام روی خواهد داد. هیچ نیرویی این برخورد را نمی‌تواند مانع شود و یا قلیل شمارد. چه بهتر که با ایستادن در صف مقابل طرفداران جمهوری اسلامی و پیش‌بینی تدارکات و امکانات مالی، انگیزه‌های برونمرز را حامی پلولاریسم درون ایران بنماییم.

زلال نگاه اسماعیل

فرخ احسانی

زلال نگاه تو / غنیمتی ست اسماعیل / در‌ تکه آسمانی  / که از این پس / آئینهء تو خواهد بود. // سخن ات را که‌ می خوانیم / دکمهء پیراهن شعر باز می شود/ تا کلمات ‌هوایی  بخورند. / و به وقت شورش / شعرت را / بر سر دست خواهند برد / تا زمین نفس تازه کند.

دلایل قتل های خانوادگی در ایران

اکبر معارفی

متاسفانه، حکومت جمهوری اسلامی نشان داده است که تولید مصنوعی "اضطراب" یکی از روش‌های دوام این حکومت است. بنابر این، تا پایان حیات این دوران وحشتِ حکومت اسلامی امیدی به کاهش اضطراب‌های اجتماعی و در نتیجه کاهش آمار جرایم و قتل نداریم. پس از پایان این حکومتِ ضاله، دولت سکولار و دموکراتیک می‌باید آگاهانه برای کاهش "اضطراب‌های اجتماعی" تلاش جدی بکند.

پادکست های سکولار دموکرات های ايران

قتل های خانوادگی

پخش اول، از تلويزیون ايران فردا

هر پنجشنبه - 2.5 بعداز ظهر کالیفرنیا

آرشيوپادکست ها- دوره اول / دوره های دوم وسوم

اصلاح خبر

حمیدرضا رحیمی

* دیدبان ایران تشکیک اعضای شورای نگهبان در سلامت جسمی «محسن رضایی» را از دیگر عوامل تاخیر در اعلام نامزدهای نهایی انتخابات اعلام کرده است.

* فدوی این جرأت و جسارت را بخود تزریق می کند که این خبر را قویاً تکذیب و به استحضار شورای محترم نگهبان می رساند که پنداری آلزایمرشان عود کرده و فراموش کرده اند که چند وقت پیش چیزی نمانده بود که نامبرده زنجیر پاره کرده، و بر خلاف نصّ صریح حضرت امام(ل)، اقتصاد ایران سابق را بجای طویله، به تعمیرگاه بفرستد! و بر این پایه، ایشان دچار مشکلات جسمی نیست، بلکه از بیماری روحی رنج می برد که آن هم البته ایرادی ندارد زیرا سایر حضرات نیز، کم و بیش، همین ویژگی معنوی را دارند.

نگاهی به یک عکس

ناصر همتی

می‌گویند عکس زمان را متوقف می‌کند. مثل هر عکس دیگری، در این عکس هم تمام چهره‌ها حرف دارند. در قابِ زمان مانده‌اند اما هنوز دارند حرف می‌زنند. شما چه می‌شنوید؟... انقلاب به شکل نمادین در این عکس دو-دستی دارد به آخوند تقدیم می‌شود. آخوند انگار رغبت نمی‌کند که تحویل بگیرد؛ می‌داند «این‌کاره» نیست اما در تحویل ‌دهنده هم، با وجود اکراه، تمایلی به حفظ آن نمی‌بینیم (می‌داند نگهش هم بدارد قربانی است). ضامنِ این تحویل و تحول پشت قاب است و اسلحه‌اش پیدا.

جهل و تعصب

آرمان امیری

جناب استاد دولت‌آبادی، با دیدن عرصه ترک‌تازی جنگ‌طلبان نیابتی، به جای هیهات سردادن از نفس جنگ و تجاوز و لشکرکشی‌های فرامرزی و ابراز نفرت از تمام آنانکه خاک همسایه را در شهوت کشورگشایی خود به توبره می‌کشند، در سوگ سرداران جنگ‌افروز و نمادهای تمام عیار همان «جنگ‌های نیابتی» اشک می‌ریزد.

انتخابات در رژیم‌های اقتدارگرا

ترجمه:‌ محمد امیر

انتخابات در رژیم‌های اقتدارگرا، همانند دموکراسی‌ها در سطوح مختلف برگزار می‌شود؛ برخی از آن‌ها جهت انتخاب روسای نهادهای حکومتی، برخی جهت انتخاب قانون‌گذاران و برخی نیز به منظور گزینش شوراهای محلی برگزار می‌شود. با این‌حال سطح برگزاری انتخابات هرچه که باشد، مشخصه بارزی که در تمام انتخابات اقتدارگرایانه مشترک است، محدود بودن اشکال رایزنی عمومی است.

چرا وعدهء «تغییر» سرابی بیش نیست؟

امیر ثامنی

گویی هر هشت سال در چنین ایامی، در یک وعده‌گاه همیشگی، سیاست و جامعهء ایرانی همدیگر را ملاقات می‌کنند؛ مردمی خسته، شاکی، ناامید ولی چشم به راه تغییر، با حس ‌و‌ حالی شبیه احساس ناشناخته «تحول» در لحظات سال ‌تحویل و نجوای «...حول حالنا الی احسن الحال»، بلکه شاید «از این ستون به آن ستون فرجی باشد»! و به روال مألوف در این ایام، در رسانه‌های رسمی چنین روایت می‌شود که کشور همچنان در «مقطع حساس کنونی» قرار داشته و حضور حماسی مردم پای صندوق‌های رأی، تضمینی برای امنیت و ثبات کشور و رأی اعتماد مجدد مردم به نظام است.

تعلق داشتن، تعلق نداشتن (2)

مسأله‌ء پایدار «انتگراسیون» در ایران

محمدرضا نیکفر

مسئله‌ی پایدار قرن کدام است؟ در این‌باره که تاریخ معاصر ایران با چه موضوع‌های ثابتی مشخص می‌شود، پیوسته صحبت شده است. در این مقاله بحث می‌شود که اگر همه‌ی آنهایی را که اساسی هستند با هم در نظر گیریم، بر مجموعه چه نامی می‌توانیم بگذاریم. مجموعه با هر تعبیری خود به خود ما را با آنچه جمع می‌کند و آنجایی که چیزهایی جمع می‌شوند مواجه می‌کند. و این جمع‌کننده خود جامعه است. مسئله‌ها – تضادها و درگیری‌ها – پای «کیفیت جامعیت جامعه» را پیش می‌کشد. به این کیفیت با مفهوم «انتگراسیون» اشاره می‌شود.

مشروطه ‌خواهان در زندان باغشاه

منصوره شجاعی

وقتی در تابستان ۲۰۲۰ کتاب‌نامه‌ی «خاطرات زندان» را برای نشر آسو تهیه می‌کردم، نشانه‌هایی از خاطرات سید یعقوب انوار، از روحانیون مشروطه‌خواهی که در زندان باغشاه محبوس شد، یافتم. مدخل مربوط به ایشان پس از راستی‌آزماییِ لازم وارد کتاب‌نامه شد اما کنجکاوی درباره‌ی زندان و زندانیان آن دوره‌ی تاریخی سبب شد که به سراغ فرزند او استاد سید عبدالله انوار بروم تا روایت زندان پدر را از زبان او بشنوم. پیدا کردن سید عبدالله انوار سخت نبود اما راضی کردن ایشان برای مصاحبه آسان نبود.

سینمای امتناع

سارا سلجوقی

«خاک سر به مهر»، ساختهء مروا نبیلی (۱۳۵۶) یکی از معدود فیلم‌های بلندی است که توسط زنان در ایرانِ پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ساخته شده است. این مقاله استدلال می‌کند که این فیلم آغازگرِ نگاهِ فاصله‌گرا {در سینمای ایران} بوده است که اغلبِ محقّقین به سینمای ایران بعد از ۱۳۵۷ نسبت می‌دهند. به واسطه‌ی مطالعه‌ی تبیین‌های محتوایی و فرمالِ امتناع در فیلم، این نوشتار بر این ادعاست که این کار می‌تواند راهگشای مطالعاتِ جدیدی پیرامونِ ارتباطِ میانِ زیبایی‌شناسی و سیاست در سینمای ایران باشد.

بایکوت انتخابات خرداد ماه

ما از شما هم‌میهنان بزرگوارمان، با فروتنی و مهر می‌خواهیم که هم‌آوا شویم تا برای پاسداری از منافع ملی ایران و حفظ جان و مال مردم، برای گذار خشونت پرهیز و صلح‌جویانه از نظام نابسامان ولایت فقیه و قانون اساسی تحمیلی ضد بشری نظام وی در راستای دستیابی به یک قانون اساسی دموکراتیک سکولار مبتنی بر اعلامیه جهانی حقوق بشر، به نام جنبش همبستگی ملی دموکراتیک و سکولار، انتخابات نمایشی ریاست جمهوری اسلامی را تحریم کنیم تا حکومت ضد مردمی کنونی تداوم نیابد.

اکباتان، یک ایرانِ کوچک

ناصر همتی

بحث کارشناسی در مورد پرونده‌ء اکباتان کاری است از اساس لغو و مضحک. این قتل در کشوری اتفاق افتاده است که خودِ حکومت در دو روز ۱۵۰۰ انسان را کشته و حاضر نیست نامِ قربانیان را بگوید: انگار که هرگز وجود نداشته‌اند؛ اصلاً بود و نبودشان اهمیتی ندارد.