تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره: جمعه 3 تا يکشنبه 5 امرداد 1399 - 24 تا 26 ژوئيه 2020

اعلاميهء جنبش در مورد قرارداد 25 سالهء رژيم اسلامی با چين

کیش را که به چینی ها بدهند، امامزاده هایش هم چینی میشوند!

موفقیت های پی در پی

حميدرضا رحيمی

بگزارش خبرگزاری های فرامرزی، برادر محمد(ص) جواد(ع) ظریف، وزیر خارجهء بیت، در سفر به عراق، شدیداً مورد استقبال گرم اهالی قرارگرفت:

* هشتگ «ظریف خوش نیامدیِ» عراقی‌ها در شبکه‌‌های اجتماعی. / العربیه

برادر زنگنه، وزیر نفت بیت، نیز بموجب خبر بهجت اثر زیر، از محبوبیت روز افزون حکومت اسلامی، در عرصه های بین المللی خبر داد:

* وزیر نفت ایران می‌گوید که در حال حاضر «هیچ کشور خارجی حاضر به قرارداد با ما در هیچ موضوعی نیست و قراردادهای موجود را نیز ادامه نمی‌دهند»./ رادیو فردا

تبرکات فدوی را بپذیرید. زیاده «ارز»ی نیست!

معمای موسی صدر

شیمون شاپیرا

مترجم : بیژن آتشین جان

موسی صدر به دلیل تبدیل کردن شیعیان لبنان از یک گروه مظلوم و حاشیه نشین به یک جماعت با نفوذ که زمینه ساز جنبش اعتراضی شیعیان و جنبش امل - شاخهء شبه نظامی آن-   شد، مشهور است. اما مورد دیگری که صدر به آن شناخته می شود ناپدید شدن اسرار آمیزش در لیبی در سال 1978 است که، در پی آن حکومت اسلامی ایران، با استفاده از ریشه های جنبش صدر در لبنان، «حزب الله» را تشکیل داد. در اين رابطه تا به امروز چند سؤال باقی است: چه کسی موسی صدر را از ميان برداشت؟ به چه هدفی؟ و چه می شد اگر او ناپدید نمی شد؟

سعید قائم‌مقامی در یادداشتی پر درد در فیس‌بوک خود با بیان عبارت «آه ... ای حس تیره وظیفه‌شناسی که عظیم‌تر و سهمگین‌تر از عشق هستی» نوشته بود: «سرنوشت من مبارزه با حکومت اسلامی است. سرنوشت همه چیز مرا از من گرفته است تا فرصت این مبارزه را داشته باشم و من فرصت این مبارزه را به هیچ بهایی، به هیچ شخص و به هیچ ثروت و مکنتی نمی‌ فروشم...»

یازدهمين پادکست سکولار دموکرات ها در دورهء دوم

جايگاه سکولاريسم در دموکراسی

آرشيو پادکست ها

آیندهء شورش های اخیر و معنای پولاریسم

گفتگو با میلاد آقائی

در برنامهء تلويزيون ميهن بمديریت سعید بهبهانی

در به در به دنبال تحت الحمایگی نظامی

از سايت مشروطه

در تفکر آخوندی، ایران یک غنیمت جنگی است. اینها نیامده اند که ایران را بسازند. برای آخوندها، ایران یک ابزار است برای رسالت تشیع، یک وسیله است برای ثروتمند کردن ذوب شدگان ولایت شیعه. ایران مثل یک کنیزی است که در جنگ بدست آورده اند. میخواهند تا جایی که امکان دارد لذتش را ببرند و فردا آنرا به دیگری بفروشند.

صد و بیست و چهار سال پيش:

کشته شدن آقاخان كرمانی

گزارش صدای آلمان

بيست و هفتم ماه تير صد و بیست و چهار سال پيش، ميرزا آقاخان كرمانی در تبريز كشته شد؛ مردی که گفته بود: «مردم هوشمند آزاد هیچ‌گاه از انتقاد باز نمی‌ایستند، مگر اینكه روح شان را به اهريمن بفروشند.».. او نخستين ايرانی است كه تاريخ را بر پايه پژوهش‌های نوين مورخان و نه افسانه‌ها و باورهای دينی نوشته است. برای نمونهء اينگونه اظهار نظرها می توان به لسان الملك اشاره کرد که نوشته بود: «جلوس داريوش فارسی در بابل چهار هزار و هشتاد و هفت سال پيش از هبوط آدم عليه‌السلام بود».

آواز پُرهراس

(به بهانهء نوشتهء هاشم آقاجری دربارهء مشروطه)

مزدک بامدادان

سرآمدان مشروطه در پی بیرون کشیدن ایران از سیاهچالهء واپسماندگی و گذراندن آن به جهان مدرن بودند. در این میان دشمن بزرگ آنان نه رضاشاه یا هر شاه خودکامه دیگر، که روحانیت واپسگرا و انسان ‌ستیز شیعه بود. پس نگاه درست به مشروطه نیز باید با چنین رویکردی باشد. آماج مشروطه‌خواهان حکومت قانون بود، قانونی که بدست نمایندگان مردم نوشته می‌شد و همگان در برابر آن یکسان بودند. این آماج درست در برابر فقه و شریعت و نمایندگان آن از حجج اسلام و آیات عظام جای می‌گرفت. این همان نکته‌ایست که نومشروطه‌خواهان آن را ناگفته می‌گذارند.

مثل سوزن گرامافون نباشیم!

گفتگو با ابراهیم گلستان

خلاصه: رفتن مداوم و پیگیر به ‌سوی فهم و هشیاری و جست ‌و جو و گزینش‌ های حاصل همان سنجیدن‌ها، همان هوش‌ها و هوشیاری‌ها. همین. تجدد و درآمدن از گیر و بند فکر و آداب فرسوده‌ای که فرسوده می‌سازد و فرسودگی می‌آورد. گیر‌کردگی. که همه این‌ها مایه و علت فرسودگی‌ها و درمانده ‌بودن ‌های تازه اما فریب‌ دهنده می‌شوند و وعده‌های پوچ دهنده و کشاننده به بیراهه‌های پر از ظلم و دروغ. همین، فقط همین.

نیاز اپوزیسیون به سازمان‌های سیاسی دانش‌بنیاد ‏

محمود تجلی مهر

سخن من این است که در جامعه سیاسی ‏ایران و فعالیت سازمانی آن ده ها سال است که جای دانش و اندیشه بر اساس دانش و علم ‏ضعیف و یا خالی است. تمرکز من در این نوشته بر تسلط عوام‌ گرایی و خرد گریزی در جامعهء ‏سیاسی ایران است. این مورد هم به حکومتیان برمی‌گردد و هم به اپوزیسیون... این‌گونه که روند رسوخ دانش به اندیشه و فکر انسان شتاب گرفته، روشن است که در روند فعالیت ‏سیاسی هم نمی‌تواند گونه‌ای دیگر باشد... آن ‏چه تازه است شتاب‌گرفتن نیاز به تغییر و تطبیق هر نوع سازمان اجتماعی با زمان و پاسخ به ‏نیازهای بلاواسطه و امروز جامعه است.

آنچه حزب توده نگفت!

حمید فرخنده

اگر جوانان آرمان‌گرا و پر شور و عشق چپ که شیفتهء شوروی و اردوگاه سوسیالیسم بودند و یا علیرغم انتقاداتی که به دلایل ایدئولوژیک به شوروی داشتند، دل‌شان بیشتر با شوروی و اردوگاه بود ناگهان درمی‌یافتند که قبله آمال‌شان چنان نیست که آنها می‌پنداشتند، چگونه حاضر بودند برای راه انداختن و پیش بردن فعالیت‌های سیاسی حزب وارد میدان شوند و از وقت، انرژی و امکانات خود در این راه مایه بگذارند؟ چگونه می‌شد چپ‌های مردد به سیاست‌های شوروی و حزب توده را به سوی خود جذب کرد؟

بازگشت به مردم؛ اصلاحات ساختاری

گفتگو با مصطفی تاجزاده

من معتقدم اصلاح‌طلبان از هم‌اکنون، باید برنامهٔ روشنی برای انتخابات سال هزار و چهر صد و با نامزدهای اختصاصی ارائه دهند. نامزدهایی که بتوانند اعتماد قشرهای وسیعی از جامعه را جلب کنند، که در صورت حمایت از آنان قادرند که منویات اکثر جامعه و محرومین و بی‌صدایان را تحقق بخشند. اگر تلاش رقیب برای بی‌خاصیت ‌سازی انتخابات و نهادهای انتخاباتی است، تلاش اصلاح‌ طلبانه، باید معنا بخشیدن به نهاد انتخابات و نهادهای انتخاباتی باشد.

انقلاب توسط مجاهدین خلق ایران رهبری میشه!

گفتگو با منوچهر هزارخانی

ملقب به «برجسته ترين روشنفکر معاصر ايران»

اين گفتگو بوسيلهء سايت «همبستگی ملی» وابسته به سازمان مجاهدين انجام و در سايت های ديگر اين سازمان نيز بازنشر شده است. اين سايت منوچهر هزارخانی را با اين الفاظ معرفی می کند: «دکتر منوچهر هزارخانی، برجسته ترین نویسنده، مترجم و روشنفکر معاصر ایران و مسئول کمیسیون فرهنگ و هنر در شورای ملی مقاومت». شما را به خواندن نظرات اين «برجسته ترين روشنفکر معاصر ايران» دعوت می کنيم.

در مقابل ستم باید دسته‌جمعی ایستادگی کرد!

گفتگو با نسترن موسوی - پژوهشگر حوزهء زنان

گفتگو کننده: سايت «ميدان»

در شرایط امروز جامعه ما، شاهدیم که هم‌زمان چند ساختار تبعیض‌آمیز موجب افزایش نابرابری اجتماعی و ستم بر گروه‌های فرودست می‌شود. به طور کلی می‌توان به این فرایندها اشاره کرد: یک- تسلط فزاینده نظام سرمایه‌داری بر اقتصاد کشور مطابق دستورالعمل‌های نئولیبرال، دو- تشدید مرکزگرایی که باعث تبعیض قومیتی می‌شود، و سه- گسترش مناسبات مردسالارانه که موجب تبعیض جنسیتی می‌شود. با توجه به اینکه این ساختارهای تبعیض‌آمیز در خیلی موارد با یکدیگر پیوند و تلاقی دارند، چه نوع سیاست بدیلی توان مقابله هم‌زمان با انواع این ستم‌ها را دارد؟

  اين نشريه دوشنبه ها و جمعه ها

به روز می شود

  سردبير: اسماعيل نوری علا

  Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

  جستجو در اين سايت

  آرشيو صفحات اول اين سايت

  پيوند به سايت های ديگر

برنامهء يکشنبهء پیش رو

5 امرداد 139926 ژوئیه 2020

  موضوع سخنرانی:

رهيافتی به هويت نوين ايرانی

ميهمان:

شهرام آرين (ايرانشناس و فيزيکدان)

مدير نشست:

منوچهر يزديان

همراه با نظرات حضار

و پيام های رسيده از خارج مهستان

پيامگير جديد مهستان به شماره

004915217872145

   پيوندها:

 

  مهستان جنبش سکولار دموکراسی

  آرشيو برنامه های يکشنبهء مهستان

 

  حزب سکولار دموکرت ايرانيان

  نشريهء «گيتی مداری» حزب

  خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

  ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

  پادکست سکولار دموکرات ها

 

  ◊ کنگرهء سالانهء سکولار دموکراتها

 

  سايت سکولاريسم نو

  شبکه سکولارهای سبز ايران

 

  بيانيهء پويشگری

   اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

  «ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

  پيمان نامهء عصر نو

  بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

 

  ويدئوهای آموزشی

  مفاهيم اصلی

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

 

 

HHHHHHHHHHHHH