Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

اين نشريهء دو بار در هفته

دوشنبه ها و جمعه ها

منتشر می شود

سردبير: اسماعيل نوری علا

برنامهء يکشنبهء پيش رو

2 تير - 23 ژوئن

موضوع بخش اول:

نقش جنبش های اجتماعی

برای سکولار دموکراسی ايران

سخنران:

رضا مهاجر

موضوع بخش دوم:

طرح نظرات رسيده

از داخل و خارج مهستان

مدير نشست:

ميلاد آقائی

آرشيو برنامه های يکشنبه مهستان

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

آغاز کار جنبش: 14 امرداد 1392         

تاريخ انتشار اين شماره: 31 خرداد تا 2 تير 1398 - 21 تا 23 ماه ژوئن 2019

جستجو در اين سايت   آرشيو صفحات اول اين سايت    پيوند به سايت های ديگر    ◊ويدئوهای آموزشی

  کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های     سايت سکولاريسم نو       پيمان نامهء عصر نو         

مهستان جنبش سکولار دموکراسی   مفاهيم اصلی    بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»

حزب سکولار دموکرت ايرانيان    خبرگاه حزب    نشريهء «گيتی مداری» حزب      بيانيه های مشترک

معرفی دریافت کنندگان مدال درجهء یک چفیهء مالی

حمیدرضا رحیمی

فدوی شدیداً مباهی ست که امروز، مؤمنینی که در سی امین جلسه ء آکادمی چفیه مالی، به دریافت مدال درجهء یک چفیهء همایونی، که معادل نشان sir در انگلستان  است، نائل شده اند را معرفی کند، تا بعون الله به برخورداری از مزایای شرعی آن مفتخر، وبه الطاف خفیهء مقام معظم رهبری( ضپ) مُستظهر باشند... یادآوری این نکتهء باریکتر از مو نیز خالی از ضرر نیست که علت اینکه اسامی برخی شرکت کنندگان نیامده آن بوده است که آنان بعضی امتیازات لازم در برخی مراحل سرنوشت ساز، بویژه "مالش قهرمانانه" را، مع الاسف، نیاورده اند.

چرا ما تفاوت های اساسی را درک نمی کنیم؟

شکوه میرزادگی

هفته ی پیش «روحا»، دختر جوانِ بهایی ایرانی که اکنون شهروند آمریکاست، در مراسم فارغ التحصیلی اش از «خشونت پلیس علیه اقلیت های نژادی در آمریکا» سخن گفت و در گفتگوهایی که با رسانه های مختلف فارسی زبان و انگلیسی زبان داشت، ضمن یادآوری رنج هایی که اقلیت های مذهبی در ایران دارند، «تبعیض و خشونت پلیس» در آمریکا را با تبعیض و خشونتی که در ایران نسبت به اقلیت های مذهبی می شود یکی دانسته است. مقایسه ی غلط «روحا»، هم به عنوان یک زن و هم به عنوان یک بهایی...

می کوشند منفورتر شوند!

محمد علی مهر آسا

حکومت اسلامی ایران روز به روز در میان کشورهای جهان منفورتر و منزوی تر می شود و آوازه ی این تنفر و انزوا را که توسط دولتها انجام گرفته، تمام مردمان فرهیخته جهان نیز شنیده اند. اما سران حکومت برای جبران این همه بدبختی تنها راه چاره را در این دیده اند که از طریق روزنامه ها و وسائل ارتباط جمعی خودشان سخنانی بیان کنند که گمان می کنند خنثی کننده بدبختی هاست. اما این لغز خوانی و نارواگوئی تنها خودشان را فریب می دهد و هیچ منبع و مقصدی در جهان به آن وقعی نمی گذارد.

يک وعده غذای تحريم شکن!

اسکندر دلدم

حاج آقا "اردک انیان" وزیر بی نیرو، از رعایای حکومت اسلامی خواسته است تا برای مقابله با تحریم های آمریکا روزی یک وعده بیشتر طعام نخورند! چون همه ساله ده پانزده میلیارد دلار صرف واردات مواد غذایی از خارج می شود. شايد در این شرایط بی پولی وزیر بی نیرو از یک لحاظ حق داشته باشد از رعایا بخواهد که روزی یک وعده بیشتر نخورند تا این پولی که باید صرف واردات شود در خزانه بانک ها باقی بماند و توسط برادران مقامات و پدر عروس آنها و دامادها و فرزندانشان اختلاس شده و دولت هم بتواند مشکلاتش را بصورت «مردمی» حل کند. در واقع، به نظر می رسد که اگر مردم حرف وزیر را جدی تر بگیرند و در یک اقدام خودجوش مستراح نروند تمام مشکلات دولت حل می شود!

نگاهی به بيانيه های کنشگران درونکشوری

اعلامیهء مشترک دو حزب

همهء داده ها گواه از آن می دهند، که ميهن مان ايران به يکی از لحظات سرنوشت ساز تاريخ خود نزديک می شود؛ لحظه ای که می‌ تواند با کوشش و هوشياریِ تک تک ايرانيان راه کشور را بسوی «آزادی و آبادی» و سرفرازی هموار سازد و يا، با درنگ و کم خردی، روزگار تلخ کنونی را حتی به روزگاری بس وخيم تر درآورد. در اين ميان، ما دو حزب کوشنده ايرانی، يکی جمهوری خواه و ديگری خواهان پادشاهی پارلمانی، سال ها است که به آن «گزينهء آزاد و آباد» انديشيده و پيش نيازهای برقراری اش را سنجيده و اعلام داشتهايم...

چرا بحث آلترناتیو سکولار دموکرات مهم است؟
سام قندچی

بموازات سرعت گرفتن روند «جهانی شدنِ عصر دموکراسی سکولار»، مشاهده می شود که، در غياب تشکلات منسجم سکولار دموکرات، هنوز در بسیاری از آن دسته از کشورهای جهان که تازه وارد عصر دموکراسی می شوند، دموکراسی اساساً با مشکلات عدیده ای مواجه شده است. حتی شاهد شکست دموکراسی در برخی نقاط نظیر فیلیپین هستیم. به عبارت ديگر، در نقاطی که نیروهای دموکراتیک توانسته اند نظام دیکتاتوری سابق را ساقط کنند، نظیر فیلیپین در آسیا یا نظیر روسیه و کشورهای اروپای شرقی و اکثر کشورهای دموکراتیک نوپا در آمریکای لاتین، ما شاهد رشد قدرت جریانات مافیایی هستیم.

نامه ای خطاب به اعضای مهستان!

ناصر پاکنژاد

حدود ده سال است اسماعیل نوری علا با نظریهء "سکولاریسم نو" وارد فعالیت سیاسی شده و، بدون این که پاسخگوی سئوالات اساسی منطبق با اصول و مبانی سیاست و مبارزه باشد، با امکانات وسیعی که توسط رسانه های خارج از کشور در اختیارش گذاشته شد، تبدیل به یکی از آن اشخاصی شد که جنبش مبارزاتی مردم ایران را به انحراف برد و موجب پراکندگی هرچه بیشتر مخالفان رژیم و تضعیف اپوزیسیون واقعی رژیم گشت.

اتحاد برای چه و با که؟

اسماعيل نوری علا

آدم مسئول بايد آلترناتيو داشته باشد؛ اول در ذهن و بعد در عين. يعنی وقتی برای خودش روشن کرد که چه جانشينی برای حکومت اسلامی را بر بقيهء گزينه ها ترجيح می دهد؛  اگر آن جانشين وجود داشته باشد بايد برود  و کمک اش کند تا قوی و مآلاً پيروز بشود، و اگر وجود نداشته باشد بايد بسازدش. ما سکولار دموکرات ها دارای ارزش های خودمان هستيم و معتقديم ايجاد يک آلترناتيو عام که در آن دوغ و دوشاب و گرگ و ميش متفقاً حضور دارند، حتی اگر منجر به براندازی رژيم فعلی شود، جنگ های داخلی برای قدرت در اين آلترناتيو مملکت را به آتش می کشد. بر اين اساس ما دنبال ايجاد «آلترناتيو سکولار دموکرات» و تبليغ ارزش هائی هستيم که در مرامنامهء آن مندرج خواهد بود.

توپ در زمين ملت ايران است

اسماعيل نوری علا

در برنامه« آخرين لحظه» بمديريت شهرام همايون

00000000000000000000000