Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

اين نشريهء دو بار در هفته

دوشنبه ها و جمعه ها

منتشر می شود

سردبير: اسماعيل نوری علا

برنامهء يکشنبه ای که گذشت

26 خرداد - 16 ژوئن

فايل تصويری    فايل صوتی

موضوع بخش اول:

از قوميت تا حق شهروندی

سخنران:

بهروز قاسمی

موضوع بخش دوم:

طرح نظرات رسيده

از داخل و خارج مهستان

مدير نشست:

مهدی مفخمی

آرشيو برنامه های يکشنبه مهستان

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

آغاز کار جنبش: 14 امرداد 1392         

تاريخ انتشار اين شماره: 27 تا 30 خرداد 1398 - 17 تا 20 ماه ژوئن 2019

جستجو در اين سايت   آرشيو صفحات اول اين سايت    پيوند به سايت های ديگر    ◊ويدئوهای آموزشی

  کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های     سايت سکولاريسم نو       پيمان نامهء عصر نو         

مهستان جنبش سکولار دموکراسی   مفاهيم اصلی    بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»

حزب سکولار دموکرت ايرانيان    خبرگاه حزب    نشريهء «گيتی مداری» حزب      بيانيه های مشترک

يک وعده غذای تحريم شکن!

اسکندر دلدم

حاج آقا "اردک انیان" وزیر بی نیرو، از رعایای حکومت اسلامی خواسته است تا برای مقابله با تحریم های آمریکا روزی یک وعده

بیشتر طعام نخورند! چون همه ساله ده پانزده میلیارد دلار صرف واردات مواد غذایی از خارج می شود. شايد در این شرایط بی پولی وزیر بی نیرو از یک لحاظ حق داشته باشد از رعایا بخواهد که روزی یک وعده بیشتر نخورند تا این پولی که باید صرف واردات شود در خزانه بانک ها باقی بماند و توسط برادران مقامات و پدر عروس آنها و دامادها و فرزندانشان اختلاس شده و دولت هم بتواند مشکلاتش را بصورت «مردمی» حل کند. در واقع، به نظر می رسد که اگر مردم حرف وزیر را جدی تر بگیرند و در یک اقدام خودجوش مستراح نروند تمام مشکلات دولت حل می شود!

چرا ما تفاوت های اساسی را درک نمی کنیم؟

شکوه میرزادگی

هفته ی پیش «روحا»، دختر جوانِ بهایی ایرانی که اکنون شهروند آمریکاست، در مراسم فارغ التحصیلی اش از «خشونت پلیس علیه اقلیت های نژادی در آمریکا» سخن گفت و در گفتگوهایی که با رسانه های مختلف فارسی زبان و انگلیسی زبان داشت، ضمن یادآوری رنج هایی که اقلیت های مذهبی در ایران دارند، «تبعیض و خشونت پلیس» در آمریکا را با تبعیض و خشونتی که در ایران نسبت به اقلیت های مذهبی می شود یکی دانسته است. مقایسه ی غلط «روحا»، هم به عنوان یک زن و هم به عنوان یک بهایی...

می کوشند منفورتر شوند!

محمد علی مهر آسا

حکومت اسلامی ایران روز به روز در میان کشورهای جهان منفورتر و منزوی تر می شود و آوازه ی این تنفر و انزوا را که توسط دولتها انجام گرفته، تمام مردمان فرهیخته جهان نیز شنیده اند. اما سران حکومت برای جبران این همه بدبختی تنها راه چاره را در این دیده اند که از طریق روزنامه ها و وسائل ارتباط جمعی خودشان سخنانی بیان کنند که گمان می کنند خنثی کننده بدبختی هاست. اما این لغز خوانی و نارواگوئی تنها خودشان را فریب می دهد و هیچ منبع و مقصدی در جهان به آن وقعی نمی گذارد.

واپسگرایی بدتر از عقب ماندگی است
سام قندچی

هنوز بسیاری در اپوزیسیون ایران تفاوت رژیم کلیسایی قرون وسطی را با فاشیسم عصر مدرن درک نمی کنند. رژیمهای قرون وسطی در اروپا از هر لحاظ عقب مانده بودند، اما فاشیسم از نظر تکنولوژیک بسیار مدرن بود و حتی در بسیاری عرصه های صنعت مدرن از آمریکا هم جلوتر بود، با اینحال از نظر تفکر اجتماعی و سیاسی واپسگرا بود، یعنی فاشیسم می خواست جامعه ی جهانی را به عصر پیش از دموکراسی به عقب ببرد، همانطور که کوکلاکس کلانها در آمریکا می خواستند جامعه را به دوران پیش از الغای برده داری 1865 بازگردانند و رژیم اسلامی حاکم بر ایران نیز، 40 سال است در همین تلاش واپسگرایانه بسوی جامعه اسلامی 1400 سال پیش در تکاپو ست که از جمله در مورد مسأله حجاب اجباری بسیار آشکار است. در دوران کنونی عربستان سعودی جامعه ای عقب مانده و در بسیاری موارد از جمله در عرصه حق رانندگی بانوان، سالها حتی از زندگی اجتماعی در ایرانِ تحت رژیم اسلامی عقب تر است و شاید حتی این خبر وحشتناک درباره عربستان در وبسایت ران پال درست باشد، با اینحال عقب ماندگی عربستان نظیر خودِ عقب ماندگی زندگی اجتماعی در قرون وسطی است، در حالیکه کوکلاکس کلان های اسلامی نظیر فاشیسم هیتلری و کوکلاکس کلانهای آمریکایی، می خواهند جامعه را به عقب بکشند. این واپسگرایی رژیم حاکم، اصل معضل ایران است، و نه عقب مانده بودن جامعه که حتی پس از این 40 سال، هنوز جامعه ی ایران نسبت به بسیاری از جوامع دیگر در جهان، از جمله عربستان سعودی، جلوتر است، و دلیلش هم اینکه مردم در این 40 سال در برابر این واپسگرایی کوکلاکس کلان های اسلامی مقاومت کرده اند، و از جمله به رغم همه ی فشارهای کوکلاکس کلان های اسلامی در این 40 سال، رژیم نتوانست جلوی رانندگی بانوان را در ایران سد کند. به همین دلیل ایران نیاز به تغییر رژیم دارد و براندازی حکومت کافی نیست. (منبع)

علت سجدهء شُکر

حمیدرضا رحیمی

به گزارش خبرگزاری ها، "نزار زکا"، شهروند لبنانی مهمان در زندان پنج ستارهء اوین، پس از سه سال و هشت ماه و بيست و پنج روز اقامت در آن مجتمع تفریحی، چهار چنگولی از زندان مذکور آزاد شد. فرستادهء فدوی گزارش داده است که نامبرده، پس از استخلاص، سجدهء شکر بجا آورد. این کارشناس فن آوری اطلاعات که روز بيست و چهارم شهریور نود و چهار از سوی معاونت امور زنان ریاست‌جمهوری برای شرکت در «همایش بین‌المللی  نقش‌آفرینی زنان در توسعهء پایدار» به تهران رفته و سر از زندان اوین درآورده بود، در پاسخ خبرنگاران، در باب چرائی بجای آوردن سجدهء شکر، گفت که نمی داند که اگر مهمان "معاونت امور مردان ریاست‌جمهوری" بود تکلیف اش چه بود؟!

اتحاد برای چه و با که؟

اسماعيل نوری علا

(يادداشت هائی برای سخنرانی در مهستان)

آدم مسئول بايد آلترناتيو داشته باشد؛ اول در ذهن و بعد در عين. يعنی وقتی برای خودش روشن کرد که چه جانشينی برای حکومت اسلامی را بر بقيهء گزينه ها ترجيح می دهد؛  اگر آن جانشين وجود داشته باشد بايد برود  و کمک اش کند تا قوی و مآلاً پيروز بشود، و اگر وجود نداشته باشد بايد بسازدش. ما سکولار دموکرات ها دارای ارزش های خودمان هستيم و معتقديم ايجاد يک آلترناتيو عام که در آن دوغ و دوشاب و گرگ و ميش متفقاً حضور دارند، حتی اگر منجر به براندازی رژيم فعلی شود، جنگ های داخلی برای قدرت در اين آلترناتيو مملکت را به آتش می کشد. بر اين اساس ما دنبال ايجاد «آلترناتيو سکولار دموکرات» و تبليغ ارزش هائی هستيم که در مرامنامهء آن مندرج خواهد بود.

نکات، ملاحظات و انتقادات

به بیانیهء فعالان سیاسی و مدنی داخل و خارج

کاوه آل حمودی

ظاهرا فعالان سیاسی و مدنی امضا کننده بیانیه خبر نداشته باشند که طرف امریکایی به وضوح ملایان حاکم بر ایران را به مذاکره بی قید و شرط فراخوانده بود، دونالد ترامپ گامی فراتر از این هم برداشت و در اظهار نظری بی سابقه گفته بود: “ایران می تواند با همین حاکمان فعلی کشوری بزرگ باشد”... گر چه این اظهارنظر مثبت و بسیار قابل توجه، یک فقره دلجویی آشکار از ملایان بود اما پاسخ درخوری از سوی آنان دریافت نکرد...

«پان عربیسم ِ تنزل یافته» در خوزستان

ریاض دانش پژوه

پان عربيسم تنزل يافته و مبتذل امروز توانسته است که از فیلترهای امنیتی رژيم اسلامی گذر کرده و، با کمک سبد رأی قومی، به مجلس و شورای شهر نیز برسد... در سال 1392 نيز، فعالانِ به اصطلاح «هویت ‌طلب»، با تشکیل «هستهء اصطلاح طلبان» در استان خوزستان، مجدداً وارد بازی شده و سبد رأی خوبی تقدیم دولت دوم اصلاحات کردند. اکنون نيز همين جريان، با توجه به تجربیات دورهء اول اصلاحات، و با تکیه بر ضعف سیستم موجود، موفق به ابداع فرمول دیگری شده که من نامش را «دوگانهء شوم» می‌گذارم، که در واقع بصورت دو بازوی «هویت طلبِ داخلی» و «تجزیه طلبِ بیرونی» همچون پاس‌ کاری‌های فوتبالی، عمل می کنند.

هر جا جز ایران؟

مهرداد خدیر  - در سايت داخل کشورِ «عصر ايران»

با کامی تلخ، می‌خواهم دربارۀ نتیجۀ یک نظر‌سنجی بنویسم که واقعاً قابل‌تأمل و به تعبیری تکان ‌دهنده است. دکتر محمد‌رضا جوادی ‌یگانه، استاد جامعه ‌شناسی دانشگاه تهران، که در دورۀ جدید شهرداری تهران و در انتخابی درست و متناسب، معاونت فرهنگی این نهاد عمومی را نیز بر‌ عهده دارد نوشته است: «براساس پیمایش وضعیت اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی جامعۀ ایران کمتر از سی درصد از مردم، تمایل به زندگی در کشوری به جز ایران دارند»... شاید تصور شود این نظر سنجی مخاطبان خاصی داشته که به چنین نتیجه‌ای انجامیده اما هم دکتر جوادی یگانه آدم موثقی است و هم قاعدتا در این پیمایش اصول علمی مراعات شده و هم محدود به یکی دو جا نبوده و چهارصد و بيست و شش شهر مرکز شهرستان و هشتاد و دو هزار نمونه را در بر‌می‌گیرد و مربوط به سال نود و پنج هم هست که اتفاقا وضعیت رضایت و امید اجتماعی  بهتر بود.

نگاهی به واقعیت «نژاد آریایی» وکارکرد مفهوم «ایران»

محمود فلکی

طرح واقعیت تاریخی یا واقعیت تغییر و تحول زبان و انتقاد از نگره‌ی ناسیونالیستیِ که در سوی برتری‌طلبی نژادی پیش می‌رود، نباید به این معنا تعبیر شود که منتقد، میهنش را دوست ندارد یا به قول برخی کوته‌اندیشان "وطن فروش" است. بدون پرسش و نقد بنیادی، نمی‌توان به قطار شابنده‌ی اندیشه‌ی مدرن در راستای رشد همه سویه رسید. آنکه با نگاهی علمی و بدون تعصبات کورکورانه در ژرفای فرهنگ خود نقب می‌زند، به خاطر این است که دلش می‌خواهد این فرهنگ، این ملت، همگام با جهانِ پیشتاز مدرن پیش رود...

شرایط کنونی و صف آرائی چپ و راست

منوچهر يزديان - سلام زيجی - محمدرضا شالگونی

در گفتگو با راديو «پيام» - کانادا

يک سند سیاسی پیشنهادی برای طرح در

نخستین کنگره حزب چپ ایران (فدائیان خلق)

حزب چپ ایران (فدائیان خلق) از مبارزات کارگران برای تامین مطالبات خود، تشکیل سندیکاهای مستقل و علیه سیاست‌های نئولیبرالی دولت که قوانین حمایتی، دستآوردهای جنبش کارگری و حقوق سندیکایی کارگران را آماج تاخت و تاز قرار داده، حمایت می کند... دولت باید بدهی‌های خود به تامین اجتماعی را بپردازد و مدیریت امور تامین اجتماعی را به شورایی مرکب از نمایندگان تشکل‌های مستقل کارگری و نهادهای کارفرمایی به انتخاب خود آن‌ها واگذار کند. ما از مطالبات و مبارزات معلمان، بازنشستگان و پرستاران حمایت می کنیم.

شب تاریک و بیم موج و گردابی چنین هائل!

حسن شریعتمداری

ملت ایران  هرگز و به هیچ  نیروی نظامی و غیر نظامی، وکالت ماجراجویی به قیمت تحریم‌های کمر شکن و جنگ و دشمن تلاشی نداده است و اکنون نیز در اکثریت خود در رویداد شومی مانند جنگ، نه تنها در پشت حاکمان حکومت اسلامی و رهبری آن نایستاده است، که این جنگ را جنگی ضد ملی و بقول خامنه ای تقابل اراده ها (بخوانید لجبازی) بین ترامپ و خامنه‌ای دانسته و در آن مقصر اصلی را خامنه‌ای، سپاه و نظام حاکم  می داند.

00000000000000000000000