Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

اين نشريهء دو بار در هفته

دوشنبه ها و جمعه ها

منتشر می شود

سردبير: اسماعيل نوری علا

برنامهء يکشنبه ای که گذشت

19 خرداد - 9 ژوئن

فايل تصويری     فايل صوتی

موضوع بخش اول:

مکانيسم کسب اعتماد سياسی

سخنران:

اسماعيل نوری علا

موضوع بخش دوم:

طرح نظرات رسيده

از داخل و خارج مهستان

(پاسخگوی هر پرسش را

مدير نشست تعيين می کند)

مدير نشست:

محمود ابطحی

آرشيو برنامه های يکشنبه مهستان

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

آغاز کار جنبش: 14 امرداد 1392         

تاريخ انتشار اين شماره: 20 تا 23 خرداد 1398 - 10 تا 13 ماه ژوئن 2019

جستجو در اين سايت   آرشيو صفحات اول اين سايت    پيوند به سايت های ديگر    ◊ويدئوهای آموزشی

  کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های     سايت سکولاريسم نو       پيمان نامهء عصر نو         

مهستان جنبش سکولار دموکراسی   مفاهيم اصلی    بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»

حزب سکولار دموکرت ايرانيان    خبرگاه حزب    نشريهء «گيتی مداری» حزب      بيانيه های مشترک

چایی قند پهلو و قتل زنان

رویا صحرایی

برای آقای نجفی و سیستم حمایت کننده اش که او سال ها در خدمت آن بوده مگر چه اتفاقی افتاده؟ چه بسا که حق زن ناسپاس، نافرمان و نا… را کف دستش گذاشته است. تازه زن دومش هم که بود. از همه گذشته، زن خودش را کشته زن کس دیگری را که نکشته! تکلیف ولی دم و این حرف ها هم که از قبل مشخص است. هنوز هم معلوم نیست قتل عمد بوده یا قتل غیرعمد! آقای نجفی خوب می داند به خانه امنی به نام محکمه قوانین شرعی -جزائی یا به عبارتی «خانه امن پدری» خود پناه آورده است!؛ پناهگاهی که میترا استاد به بهانهء امتحان ریاضی پسرش از آن بی بهره بود.

استفاده از «کرکس» به جای «پرستو»

برای به راه آوردن اصلاح طلبان!

اسکندر دلدم

اکنون که دستگاه های اطلاعاتی داستان ساختگی "پرستو" ها را تکذیب و مقام قضائی و برادر مقتوله هم سیاسی و "پرستو" بودن قتل فجیع میترا استاد را تکذیب کرده اند خبر می رسد اگرچه داستان "پرستو" ها ساخته و پرداختهء اذهان بیمار اصلاح طلبان و کارگزارانی ها و سایت ها و کانال های ضد انقلابی است اما این ماجرا روی دیگری هم دارد و آن عبارت از عملیات "کرکس" هاست که طی آن اشخاص سبیل از بناگوش در رفته ای خود را سر راه رهبران و چهره های اصلاح طلب قرار داده و با آنها نرد عشق باخته و سران اصلاح طلب و چهره های معروف این باند و کارگزارانی ها و لیست امیدی ها و تکرار می کنم ها را مورد آزار و اذیت قرار داده و از عمل بی شرمانه خود برای کم کردن روی آنها عکس و فیلم گرفته اند!

نیاز به توانمند کردن جان ایرانی به نیروی دانایی

شکوه میرزادگی

همه ی رویدادهایی که در ایران امروز شاهد آن هستیم، نشان از حضور هیولای عقب ماندگی و جهلی دارد که سایه اش را بر سر ایران و ایرانی انداخته و نیروی تحرک و تغییر و پیشروی را در ایران متوقف کرده است. در چنین شرایطی، همانگونه که دکتر کنگرلو مدیر پروژه ققنوس در سخنان مستدل و دقیق خود در«اولین کنفرانس ققنوس ـ تورنتو» و در ارتباط با دلایل عقب ماندگی و نرسیدن ما به دموکراسی توضیح دادند، برای رسیدن به فردایی روشن، هیچ راهی جز مسلح شدن به سِلاح علم و دانش امروز بشری وجود ندارد.

سه مشکل بديهی با فدراليسمی که می گويند!

رضا (اردوان)

اعتقاد بر محوریت انسان و «وظیفه گراییِ» کانتی سبب می شود آن طور عمل کنیم، بگوئیم و بنویسم که به ترویج انسانیت، همدلی و صلح و دوستی بین انسان ها بیانجامد. پس، در ابتدا باید عرض کنم که بنده حتی با تجزیه ایران، اگر بنفع مردمان اش و صلح و دوستی بین آنها به اتمام برسد، موافق بوده و برای آن هم هورا خواهم کشید اما قبل از هر عملی باید دقیقاً به چند و چون آن تعمق و اندیشه کرد تا مبادا نسخه ای اشتباه ارائه شود.

چرا و چگونه آیت‌الله خمینی رهبر انقلاب شد؟

جمشید اسدی

دو گروه آیت‌الله خمینی را رهبر طبیعی خیزشی می‌دانند که سرانجام اسلامی شد. یکی برآمده از پیروان همدل آیت‌الله است همچون هموندان مؤتلفه اسلامی و بازماندگان فداییان اسلام. دو دیگر گروهی که به دلیل فشار حکومت پادشاهی بر نیروهای سیاسی و فرادست بودن باور اسلامی، بر این باور است که از سال‌ها پیش از سال انقلاب، اگر جنبشی در ایران به راه می‌افتاد، رهبری آن به طور طبیعی به دست اسلامی‌ها و از میان ایشان به دست تندروترین چهره سیاسی آن‌ها، روح‌الله خمینی می‌افتاد. در این نوشته به گروه نخست کاری ندارم که گفتگو با ایشان را زمان و فرصت دیگری می‌باید. بلکه به نگرش گروه دوم اشاره می‌کنیم که به باور نگارنده به دو دلیل تئوریک و تاریخی اشتباه می‌کند.

يک خبر موثق

حمیدرضا رحیمی

ایسنا: چهار بیمار بیمارستان قلب تهران، احتمالاً به‌دلیل خطای انسانی، پس از عمل هنوز به‌هوش نیامده‌اند .

فدوی: خبرنگار ما در ادامه افزوده که با تحقیقات مبسوطی که پیرامون این مورد عجیب بعمل آورده ملتفت شده که توضیحات مذکور درست نیست و در پایان گزارش آورده است که با صرف چندین کیلو پول ملی بعنوان کارمزد، سرانجام دریافته که هیچگونه خطای انسانی صورت نگرفته و هر چهار بیمار شخصاً حاضر نشده اند بهوش بیایند! زیرا مطلقاً قادر به تأمین هزینهء سنگین و غیر قابل تحمل در جامعهء شکوهمند اسلامی نیستند.

شب تاریک و بیم موج و گردابی چنین هائل!

حسن شریعتمداری

ملت ایران  هرگز و به هیچ  نیروی نظامی و غیر نظامی، وکالت ماجراجویی به قیمت تحریم‌های کمر شکن و جنگ و دشمن تلاشی نداده است و اکنون نیز در اکثریت خود در رویداد شومی مانند جنگ، نه تنها در پشت حاکمان حکومت اسلامی و رهبری آن نایستاده است، که این جنگ را جنگی ضد ملی و بقول خامنه ای تقابل اراده ها (بخوانید لجبازی) بین ترامپ و خامنه‌ای دانسته و در آن مقصر اصلی را خامنه‌ای، سپاه و نظام حاکم  می داند.

قيام فقیهان علیه قانون

محمد مجتهد شبستری

قانون یک معنای مشخص و روشن دارد. قانون آن مواد مشخص و مکتوب است که در مجلس تصویب می‌شود. معنای اجراء قانون به وسیله قوه مجریه هم کاملاً مشخص و روشن است. اما تعبیر اجراء اسلام معنای بسیار مبهم و ناروشن و هرج و مرج طلبانه دارد. تحت پوشش این تعبیر مشوش و نامفهوم صدها عمل ضد قانون و ضد حقوق ملت می توان انجام داد. علاوه بر این اجراء اسلام همیشه اجراء یک فتوا و یا یک نظر دینی است که از یک شخص یا اشخاص معین صادر می‌شود و آنچه در مقام عمل اتفاق می‌افتد اجراء فتوا و یا نظر فلان شخص معین است نه اجراء اسلام به عنوان یک دین.

حل اختلافات ترامپ و مکرون در سایه ایران

گزارش راديو زمانه

رئیسان جمهوری آمریکا و فرانسه در حاشیه مراسمی که به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد «روز D» (روز عملیات ارتش آمریکا در جنگ جهانی دوم در خاک فرانسه) در نرماندی برگزار شد با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند. رابطهء رئیسان جمهوری آمریکا و فرانسه بر سر تجارت جهانی و توافق اقلیمی پر تنش است. اما هر دو رئيس جمهور دربارهء ضرورت از سرگیری مذاکرات با ایران با هم بر یک نظر بودند. به همین سبب برنامه هسته‌ای ایران و نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی دست کم در جمع خبرنگاران در کانون توجه ویژه ترامپ و مکرون قرار گرفت.

شغالی که ماهِ بلند را دشنام گفت!

مهدی اصلانی

مرگ اش پایان تباهی نبود. او که با جوشانده‌ی مذهب و شمشیر خرافات گردن خرد ورزی نحیف ایرانی را از بدن جدا کرد و فرهنگ و سیاست ایران را یک‌سر به پلیدی کشاند، آن‌سان که رهایی از میراث‌اش به آرزوی چهل ساله‌ی انسان ایرانی بدل شده است. همه چیز در «آقا» مستحیل شد. آن‌قدر “آقا” بزرگ شد که مقاومت در برابرش به ناممکن‌ها پیوست. بزرگی‌ی «آقا» کوچکی دیگران خوانده شد. هنوز اما کسانی در تبعید و مهاجرت شوم‌آوایی کرده و او را که شاخص اصلی و سپهسالار ارتجاع در تاریخ ایران بود را نماد معرفت می‌‌خوانند.

خود را از آمریکا‌ ستیزی برهانیم

فاضل غیبی

چند روز پیش وزیر خارجه حکومت اسلامی «رئیس جمهور آمریکا را در کنار چنگیز و اسکندر قرار داد و گفت آنها نتوانستند ایران را از بین ببرند، دونالد ترامپ هم نمی‌تواند». چنین تصوری از جنگ ‌طلبی ایالات متحده محدود به رهبران حکومت اسلامی نیست، بلکه در میان گروه بزرگی از ایرانیان رواج دارد. آنان متوجه نیستند که هیستری ضدآمریکایی، و بویژه ضدترامپی، تنها سرمایۀ تبلیغی حکومت اسلامی است و هواداران اش در داخل و خارج از ایران با استفاده از همۀ امکانات رسانه‌ای بدان دامن می‌زنند.

سومين مناظره در بارهء تجزيه طلبی

اسماعيل نوری علا - ضيا صدرالاشرافی - رضا حسين بر

در برنامهء آخرين لحظه بمديریت شهرام همايون

جنگ، مذاکره، فلاکت اقتصادی و آلترناتیو چهارم

کاظم علمداری

سران هر دو حکومت ایران و آمریکا خوب می‌دانند، جنگ هزینه‌های بسیار برای دو طرف در پی ‏خواهد داشت. بنابراین، اعلام کرده‌اند عزم جنگ ندارند. و اما به‌رغم اعلام این موضع، در شرایط ‏جنگی که دو طرف ایجاد کرده‌اند، از جمله نقل و انتقال تسلیحاتی، و آرایش نظامی در دو سو، در ‏کنار تهدید نیروهای شبه‌نظامی غیرقابل کنترل وابسته به سپاه قدس در منطقه، خطر جنگ را نمی‌‏توان منتفی دانست. از سوی دیگر با بالا گرفتن تنش‌های داخلی میان کنگره و ترامپ، که می‌‏کوشد توجه مردم آمریکا را به تهدید دشمن خارجی سوق بدهد، سیاستی که حکومت اسلامی در چهل سال گذشته پی گرفته است، خطر جنگ قوت می‌گیرد. اما آیا جنگ تنها راه رفع بحران است؟

تأملی دربارهء «روشنفکر دینی»

ریاض دانش پژوه

باید بدانیم که این برساختهء عده‌ای غافل اما باحث بود، مثلا مرحوم مطهری نقد مارکس می‌کرد بی آنکه اصلا بتواند بفهمد مارکس چه گفته و یا حتا بتواند به منبعی مناسب دسترسی داشته باشد. «مارکیسست مبتذل» هم در ایران داستان می بافت؛ و مطهری هم بر مبنای همان داستان پاسخ می‌سرایید. نه چپ می فهمید ماتریالیسم چه هست و نه مطهری می توانست بفهمد که این مباحث ناظر به چه موضوعی ست. یا شریعتی ساعت ها از «اصلاح دینی» سخن می‌گفت بدون آنکه بداند اصلاً این اصلاح دینی در غرب چه بوده و ناظر به کدام بحث است؛ بعدها سروش هم همین کار را کرد...

00000000000000000000000