Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

اين نشريهء دو بار در هفته

دوشنبه ها و جمعه ها

منتشر می شود

سردبير: اسماعيل نوری علا

به پيشنهاد بنياد ميراث پاسارگاد

سال جديد، سال فردوسی بزرگ

نام می گيرد

برنامهء يکشنبهء پيش رو

1 ارديبهشت  -   21 آوريل

موضوع سخنرانی:

مسئلهء سیل و ورود نيروهای خارجی و راهکار مشترکی برای آن

با شرکت:

منصور اسانلو

همراه با پرسش و پاسخ

مدير نشست:

الن عصاره

آرشيو برنامه های يکشنبه مهستان

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

آغاز کار جنبش: 14 امرداد 1392         

تاريخ انتشار اين شماره: جمعه 30 فروردين تا اول ارديبهشت 1398 - 19 تا 21 آوريل 2019

جستجو در اين سايت   آرشيو صفحات اول اين سايت     پيوند به سايت های ديگر     ويدئوهای آموزشی

  سايت سکولاريسم نو    پيمان نامهء عصر نو      کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های     

سايت مهستان چنبش       مفاهيم اصلی    بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»

حزب سکولار دموکرت ايرانيان     خبرگاه حزب   نشريهء «گيتی مداری» حزب  بيانيه های مشترک

امريکا هيچ غلطی نمی تواند بکند؟ بفرما!

منطقهء استحفاظی!

حمیدرضا رحیمی

فدوی اساس را بر این می گذارد که خوانندگان محترم ضدانقلاب، بقول عوام "آل ردی" در جریان آتش سوزی کلیسای هفتصد و پنجاه سالهء نوتردام پاریس هستند. گفتنی ست که این بنای  دیدنی، گنجینه‌ای از مهم‌ترین آثار تاریخی و هنری را نیز شوربختانه در خود داشته است. این حادثه اما فقط در اماکن مقدسهء خاج پرستان رخ نداده و عتبات عالیات خودمان هم (ع- س- ص- عج)، از این حادثه جان سالم بدر نبرده است! و اما فدوی منتظر الظهور همینطور ارّه به ماتحت مانده است که این چه امامزادگان و خدایانی ست که از حفظ خانه و کاشانه  و ابوابجمعی خود عاجزند؟! شما خوانندگان محترم مُلحد و ضدانقلاب می دانید؟

رفراندوم، اول برای قانون اساسی

اسماعيل نوری علا

خمينی، نخست «رفراندوم تعيين شکل نظام» را انجام داد و از ملت برای يک «جمهوری اسلامی» که محتوای آن معلوم نبود رأی مثبت گرفت و سپس «مجلس خبرگان» را - که جانشين «محلس مؤسسان» کرده بود - مأمور ساخت تا «محتوای اسلامی» قانون اساسی را بنويسند و در رفراندوم دومی برايش از مردم رأی بگيرند؛ قانونی که اکنون مبداء و منشاء همهء خطاکاری های ايران بر باده ده اين حکومت موسوم به «جمهوری» شده است. بنا بر اين، علاوه بر پيشهادات ديگری که در «ميثاق ملی برای جلوگيری از بازتوليد استبداد» آمده، بر اصل «تقدم رفراندوم قانون اساسی» (که بايد بر مبنای اصول جمهوريت بنا شود) بر «رفراندوم تعيين شکل حکومت» تأکيد شده است.

گذشته و اکنونِ احزاب سیاسی لائیک در ترکیه

علیرضا مناف زاده

بعضی از کارشناسان ترکیه معتقدند که پیشرویِ جریان لائیک در انتخاباتِ ریاست جمهوریِ ژوئن سال گذشته و انتخاباتِ شهرداری‌های امسال نه تنها بیان کنندۀ مقاومتِ طبقۀ متوسطِ مدرنِ شهری در برابر یکه‌ تازیِ اسلام‌گرایان بلکه نشانۀ ارادۀ مصمم آن طبقه برای بازپس گرفتنِ قدرت از اسلام‌گرایان است و می‌گویند اگر در ترکیه چنین اتفاقی بیفتد، بی‌شک بر کشورهای دیگر منطقه نیز اثر خواهد گذاشت.

بالا تر از خطر سیل و زلزله و خشکسالی!

اسکندر دلدم

شخصی موسوم به کردوانی، هر روز در یک برنامهء تلویزیونی احساسی عامه‌پسند فریاد می‌زند که «تا چند دهه دیگر آبی چه در رودخانه‌ها و چه در زیر زمین برای ایران باقی نمی‌ماند» و مدیران و مسئولان مملکت هم به خیال آنکه دیگر باران در کشو نخواهد آمد رودخانه ها را تبدیل به محله مسکونی و اتوبان و پارکینگ کرده و حتی وسط مسیل بیمارستان دولتی می سازند؛ و چون آشیخ حسن رئیس جمهور به ضرس قاطع گفته است: "ابرها از روی ایران رد می شوند و نمی بارند!" پس احتیاجی به رودخانه و مسیل هم نیست و به همین خاطر مقامات محلی برای ساخت و ساز در حریم رودخانه ها مجوز رسمی صادر می کنند!

حمایت از سپاه، حمایت از نظامی‌گری در سیاست است

حمید آقایی

مخالفت اصلاح طلبان با تروریست شناختن سپاه، با ‏توجه حمایت دائمی این جریان از کلیت نظام اسلامی قابل فهم است و نمی‌تواند تعجب برانگیز باشد. اما مخالفت بسیاری از افراد و سازمان‌های چپ و سوسیال دمکرات با اقدام امریکا و یا اتخاذ مواضع وسط و دوپهلو ی ‏این جریانات بسیار پرسش برانگیز است؛ پرسش و علامت سوالی که با ورود نیروهای حشد شعبیِ متحد سپاه ‏پاسداران به خاک ایران هر روز بزرگتر می‌شوند.

اتحاد نامیمون ضد امپریالیست ها!

محمود عاشوری

از «مرکز اصلی اين اتحاد»، که در مواقع مختلف به سرکوب و انسجام نیرو احتیاج دارد، تا نهضت آزادی، يا فدائیان خلق با شعار «سپاه پاسداران را به سلاح سنگین مجهز کنید» و شرکت شان در نماز جمعه به امامت پدر طالقانی و رفسنجانی جنایتکار، یا شعار «جنگیدن در کنار سپاه برای مقابله با حمله خارجی»، همگی طبل مبارزه با آمریکا را می کوبند. اينها همه نشانه هایی از این اتحاد نامیمون در طول چهل سال حکومت ننگین رژیم فاشیستی و سر تا پا سرکوب آن دارد.

بيگانگان در خاک ايران چه می کنند؟

مقداد عسکريان

پس از حضور چندی پيشِ نیروهای روسی در پایگاه شاهرخی، اکنون با حضور حشدالشعبی و زینبیون و فاطمیون در ایران، دومین مورد از قرار دادن خاک ایران در اختیار نیروهای نظامی بیگانه  رقم خورده است. اينها حوادثی محسوب می شوند که در تاریخ این مرز و بوم بی سابقه بوده و بدعت هائی بسیار خطرناک علیه تمامیت ارضی ایران می باشند و، در نتيجه، دير نيست که به نام ایران و خواست ایرانیان زمينه ای فراهم آيد تا نخست حشدالشعبی و سپس آمران آن در حکومت اسلامی از ایران بیرون رانده شوند.

ترمز جنگ را کدامیک می‌کِشند؟

«نظامیان حرفه‌ای» یا جیب خالی؟!

گزارش کيهان لندن

قرار گرفتن سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی شرایط فوقالعاده سختی را پیش پای تهران گذاشته است. هر قدمی که کاخ سفید برای فشار حداکثری به رژیم ایران برمیدارد در مرحله اول با هیاهوی توخالی کارگزاران نظام روبرو میشود و همگی تپانچه میکشند اما خیلی زود غلاف میکنند! دولت آمریکا هم این را میداند. کم نیستند تحلیلگرانی که معتقدند در مورد رژیم ایران فقط «زور» جواب میدهد نه مماشات! چرا که حکومت اسلامی اساسا یک نظام سیاسی عادی نیست بلکه بیشتر به یک فرقه تبهکار و سازمان مافیایی شبیه است که کارش غارت است و حالا که جیب‌‌اش خالی شده و کفگیرش به ته دیگ خورده دیگر رمقی برای جنگ ندارد.

خطر نشناختن صلح و امنیت واقعی

شکوه ميرزادگی

مسئولین حکومتی در ایران مدام ناامنی ها و جنگ های کشورهایی چون سوریه و عراق و افغانستان و یمن و غیره را، که خودشان از  مهم ترین عاملین بوجود آمدن و یا گسترش اش هستند، به رخ مردم می کشند و، در عين حال، همه ی اين مصيبت ها را به گردن کشورهای غربی می اندازند. متاسفانه بخش هایی از اپوزیسیون سیاسی این حکومت نیز، چه در داخل و چه خارج، آگاهانه یا ناآگاهانه، هر آن شخص یا گروهی را که از براندازی یا حتی فروپاشی این حکومت بگوید متهم به «جنگ افروزی» می کنند...

نمايشی افشاکنندهء ماهيت کل رژيم

حسين حسانی

امريکا، به درستی، سپاه پاسداران را يک سازمان تروريستی ناميده است و، در تقابل با اين موضوع، نمايندگان مجلس اسلامی هم، با شرکت در حرکت بظاهر اعتراضی و مبارزاتی پوشيدن لباس پاسداران، در واقع طی نمايشی افشاگرانه، به جهانيان اعلام داشته اند که: «تروريسم تنها در انحصار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نيست. اين کل حکومت اسلامی، و از جمله قوهء قانون گزاری آن نيز هست که خود را بدين صفت مفتخر می داند!»

سپاه همیشه تروریستی پاسداران

منوچهر يزديان

از مدتی پيش اخباری بگوش می رسيد که حکومت اسلامی، با این احتمال که "سپاه در لیست ترورست ها" قرار می گیرد، مشغول سازماندهی «ارتش ایران» و احالهء وظایف سپاه پاسدارن به آن است. البته هنوز زود است پیش بینی اینکه آمریکا در صورت تغییراتی در ارتش ایران و تبدیل آن به سازمانی با فعالیت ها و رویهء سپاه پاسداران چه اقدامی خواهد کرد. اما برای ملت ایران فرقی نمی کند که نام و سازمان سرکوبگر، کشتار کننده، غارتگر، تبهکار چه باشد. تحریم حکومت اسلامی مسلط بر ایران توسط مردم ایران ارتباطی به خدعه های حکومت و تغییر نام سازمان های سرکوبگر آن ندارد و همچنان ادامه می یابد. با این همه ناگفته نماند که اعلام قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در "لیست تروریست ها" - از سوی هر کشوری که باشد - جای خشنودی است و باید از آن استقبال کرد.

000000000000000000000000