پيمان نامهء عصر نو

پيوند به سايت های ديگر

پيوند به سايت مهستان

برنامهء «رمز پيروزی»

برنامهء يکشنبهء پيش رو

30 دی  - 20 ژانويه

موضوع ميزگرد اين هفته:

ضرورت اقدام مشترک اپوزيسيون

نسبت به کنفرانس بين المللی ورشو

پيوند به گفتگوئی در این مورد

شرکت کنندگان در ميزگرد:

نمايندگان حزب مشروطه ايران:

هايده توکلی - دبيرکل حزب

خسرو بيت اللهی - رايزن حزب

نمايندگان حزب سکولاردموکرات ايران

منوچهر يزديان - دبيرکل حزب

محمد فارسی - رئيس شورای مرکزی

نمايندگان مهستان جنبش:

اعضاء هيت مديرهء مهستان

سپيدهء قياسوند - حسن دانشور

مدير نشست: مهدی مفخمی

آرشيو برنامه های يکشنبه

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب

در ایران»  - برای امضاء

 

 

 

آغاز کار جنبش: 14 امرداد 1392         

جمعه 28 تا يک شنبه 30 دی 1397 - 18 تا 20 ژانويه 2019

اين کشور ما است که درباره اش تصميم می گيرند!

فراخوان برای واکنش نسبت به کنفرانس ورشو

نامه ای از جانب سه نهاد سياسی

خطاب به دبيران کل و رهبران احزاب و سازمان های سياسی

(سراسری و قومی، سکولار دموکرات، و معتقد به حفظ تماميت ارضی ايران)

شخصيت های مستقل سياسی

مسئولان سازمان های حقوق بشری ايرانی

و شخصيت های فرهنگی، علمی و هنری

لطفاً ظريف را ول کنيد، غلط کرد!

حمیدرضا رحیمی

* نوربخش- مشهد مقدس: جناب ظریف بدانند جملات و بیانات گهربار امام راحل(ره) صریح و روشن است و در حافظهء تاریخی ملت ایران ثبت و ضبط شده است. معظم‌له در سال شصت و يک و در جمع رهبران مسلمان بنگلادش فرمودند: «ما می‌گوییم اسرائیل باید از صفحه روزگار محو شود و بیت‌المقدس مال مسلمین و قبله اول مسلمین است» و یا در بيست و دوم بهمن پنجاه و هشت فرمودند: «باید همه بپاخیزیم و اسرائیل را نابود کنیم و ملت قهرمان فلسطین را جایگزین آن گردانیم».

* فدوی، نباید بیش ازین خون در دل اش کرد /گُهی خورده ست، می باید ولش کرد!

«بهداشت روانی جامعه در خطر است»

گزارش صدای آلمان

دکتر فرید فدایی، متخصص اعصاب و روان و عضو انجمن روانپزشکان ایران، می‌گوید بيست درصد مردم اختلال روانی خفیف تا شدید دارند و از سلامت روانی و جسمی افراد غفلت می‌شود. او برداشتن هر گام برای کاهش بیکاری، فقر و اعتیاد را کمکی به کاهش اختلالات روانی می‌داند.

نگاهی به فيلم «مغزهای بزرگ زنگ زده»

آرمان امیری

سرنوشت شاهين، شخصیت اصلی فیلم «مغزهای کوچک زنگ‌زده»، گویی سرنوشت سیر و سلوک در تاریخچه فلسفهء آگاهی است. او در ابتدا رسمیت آگاهی مطلق پدرخوانده را پذیرفته و فقط تلاش می‌کند شبیه و ای بسا جانشین این چوپان شود؛ اما به‌مرور دچار تردید می‌شود. شک می‌کند که احکام صادره از جانب چوپان، واقعا بهترین تصمیمات بوده‌اند؟ همه چیز از همین تردید، و ای بسا این «شک دکارتی» آغاز می‌شود. شاهین، بر پایه تشخیص‌های خودش تصمیماتی می‌گیرد و اتفاقا می‌بینیم جهان تیره و تاری که در آن فرو رفته دگرگون می‌شود. غبارها کنار می‌رود و او که در ظاهر عقلی علیل دارد، اتفاقا با تصمیم‌اش سبب شادی و حتی نجات انسان‌های دیگر را فراهم می‌سازد.

قبر پدریکی از نمایندگان را امام زاده کردند!

اسکندر دلدم

حاج غلامعلی ایمن آبادی، نمایندهء مردم همیشه در صحنهء رشت، در یک مصاحبه خواستار برچیده شدن بساط کشف امامزاده شد و گفت: «پروندهء کشف امام زاده را یک جایی باید بست. اگر چنین رویه‌ای در پیش گرفته شود، من قول می‌دهم امسال چند هزار امامزاده دیگر تولید می‌شود!» به گفتهء حاج غلامعلی حتماً شجره ‌نامه‌های دقیقی را مراجع باید تایید کنند و حکم بخورد؛ در غیر این صورت هر کسی یک شجره ‌نامه می‌سازد، آن را هفت نسل عقب‌تر می‌برد و به امامی وصل می‌کند. همچنين، در جریان این مباحثات، معلوم شد که قبر پدر نماینده "گرمی" از آذربایجان را هم بی سر و صدا تبدیل به امام زاده مجللی کرده و نام آن را هم امام زاده سید عزیزالله علیه السلام گذاشته اند!

آیا لهستانی ها نمی دانند؟!

این روزها خبر کنفرانسی که در روزهای 24 و 25 بهمن در لهستان برگزار می شود سر و صدای زیادی به راه انداخته است. این کنفرانس، که گفته شده با تمرکز بر موضوع ایران انجام خواهد شد، به شدت سران جمهوری اسلامی را هراسانده و خشمگین کرده است. از یک سو با هارت و هورت های معمول شان سفیر لهستان را احضار کرده و به آن ها اعتراض رسمی کرده اند، و از سوی ديگر با مظلوم نمایی لهستانی ها را مورد خطاب قرار داده اند که «چرا جواب مهربانی های مردمان ایران را که در پی جنگ جهانی دوم شما را با آغوش باز پذیرفتند و به شما پناه دادند این گونه می دهید؟»

در بارهء بیانیهء چهار جریان جمهوریخواه

اسفندیار طبری

در مرزبندی چند بعدی یا مولتی – دیمنسیونال، این جمهوری خواهی یا مشروطه خواهی یا این چپ و راست نیست که تعیین کننده است، بلکه نگرش متفاوت به مشکلات اجتماعی‌، نظیر عدالت، آزادی، قانونمداری و مواضع مختلف سیاسی است، که مرکزیت دارد. بر این اساس می‌ توان از یک منظر راست بود و از منظری دیگر چپ. به طور مثال حتی در میان جمهوری خواهان نیز می تواند نوع جمهور خواهی بسیار متفاوت باشد: جمهوری مرکزی پارلمانی، جمهوری پرزدیالی، جمهوری فدرال و غیره . جمهوری پرزدیالی می‌ تواند به مشروطه سلطنتی نزدیکتر باشد تا به جمهوری فدرالی.

ساختار نظام آینده: فدرال و یا غير متمرکز؟

سیاوش عبقری

یک حزب سیاسی مدرن باید خواسته های  مردم را جمع آوری و بصورت برنامه حزبی در تحقق آن برنامه ها تلاش کند. شاهدیم که در تمامی این دوران، مردم نیازمندی های روزانه زندگی را فریاد می زنند و هیچ  شعاری مبنی بر ساختار نظام حکومتی فدرال در ایران داده نشده است. اما، اینان، بدون رای مردم خود را نماینده مردمان مناطق ایران خوانده و نظام حکومتی قومی- زبانی فدرال را پیش شرط و خط قرمز هرگونه همپیمانی در جهت شکل گیری یک جبههء سیاسی می دانند!

خروج رژيم از برجام، بعد از پرتاب موشک؟

رضا تقی زاده

تأکید روحانی بر توسعهء ظرفیت موشکی و پرتاب ماهواره در وضعیت بحرانی کنونی، بی‌اعتنایی ساده و متعارفی نسبت به فشارهای آمریکا و اعتراض سه کشور بزرگ اروپایی (آلمان، بریتانیا و فرانسه)، که رسماً آن را مغایر با مفاد قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل معرفی کرده‌اند، نیست بلکه حرکتی است حساب شده، در جهت افزایش تنش در منطقه، پیش از ایجاد شرایط اضطراری برای ورود به دور تازه‌ای از مذاکرات!

جستجو در اين سايت

آرشيو صفحات اول اين سايت

 سردبير: اسماعيل نوری علا

 Fax: 509-352-9630

مطالب مندرج در اين پايگاه

نظرشخصی نويسندگان ويا سازمان

 های مختلف است که بدليل ارتباط

 شان با مسائل مورد توجه جنبش

 انتخاب شده و لزومآً نظر ما نيستند.

نظر رسمی جنبش هميشه و فقط با

امضای سخنگوی آن اعلام میشود.

اين نشريهء دو بار در هفته

دوشنبه ها و پنج شنبه ها

منتشر می شود

  iraniansdm.n@gmail.com

    

کنگرهء سالانهء

سکولار دموکرات های ايران

نشريهء «گيتی مداری» حزب

بيانيه های مشترک حزب

با حزب مشروطه ايران

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

 

 

 

HHHHHHH