آغاز کار جنبش: 14 امرداد 1392

 Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

سردبير: اسماعيل نوری علا

 

 

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

بيانيه جنبش دربارهء برجام

18 شهريور 1394

برنامهء يکشنبهء پيش رو

4 آذر  - 25 نوامبر

********

نخستين ميزگرد مهستان

بررسی فراخوان و تفاهمنامهء

ده سازمان سياسی قومی و چپ

مدير جلسه: اسماعيل نوری علا

قسمت اول: سخنان اعضاء ميزگرد

 

حسن دانشور        هلمند اربابی

امير جوان پيکر

قسمت دوم: پرسش و پاسخ

قسمت سوم: اظهار نظرها

********

پيوند به آرشيو برنامه های مهستان

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

توجه: مطالب مندرج در اين پايگاه نظر شخصی نويسندگان و يا سازمان های مختلف است که به دليل

ارتباط ارتباط شان با مسائل مورد توجه جنبش انتخاب شده اند و لزومآً نظر جنبش نيستند.

نظر رسمی جنبش هميشه و فقط با امضای سخنگوی آن منتشر می شود.

جمعه 2 تا يک شنبه 4 آذر 1397 - 23 تا 25 نوامبر 2018

آرشيو صفحات اول اين سايت                 جستجو در اين سايت                 پيوند به سايت های ديگر

سايت مهستان            آرشيو يکشنبه های مهستان          برنامهء «رمز پيروزی»

پيمان نامهء عصر نو         سايت کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های ايران

حزب سکولار دموکرت ايرانيان         نشريهء «گيتی مداری» حزب        بيانيه های مشترک با حزب مشروطه ايران

کار کاوه عدل

نظر آقا!

حمیدرضا رحیمی

* آمریکا: نظام ایران یکی را باید انتخاب کند: توقف بی‌ثبات کردن خاورمیانه یا فروپاشی./ العربیه

* تحشیهء فدوی: فدوی مراتب را بناگزیر و در شرایطی که، پس از مالش قهرمانانهء صبحگاهی، مشغول نوشیدن جام زهرِ قند پهلو بودند، بعرض خاک نعلین عنبرآسای همایون شان رسید. بعدالتحیه والسلام و ضمن دود کردن چند صد صلوات بر محمد(ص) و آل محمد(ع- س- ص- عج) فرمودند: لکن ما سومی را انتخاب می فرماییم، برادر فدوی!

ميزگرد سياسی تلويزيون کانال يک

معنای واقعی و ضرورت ناسیوناليسم

گفتگو با اسماعيل نوری علا

در برنامهء دنيای امروز بمديريت دکتر پريسا ساعد

استراتژی امریکا نسبت به ایران

محمود سریع‌القلم

در مقیاسی کوچک‌تر، تضاد میان ایران و آمریکا از نوع تقابلی بوده است که در جنگ سرد میان مسکو و واشنگتن برقرار بود. اندیشه‌ها و استراتژی‌های «جورج کنان»، روس ‌شناس مشهور آمریکایی بود که راهبرد غرب نسبت به کرملین، شوروی و کمونیسم را طراحی کرد. «کنان» معتقد بود مقابله با شوروی و کمونیسم راه حل نظامی ندارد. شوروی و آنچه بر آن حاکم است، ریشۀ تاریخی دارد. او سیاست ‌مداران آمریکایی را طی دهه‌های پنجاه و شصت دعوت به صبر، رهیافت بلند مدت با یک راهبرد متکی به سدّ نفوذ نظامی، سیاسی و اقتصادی نمود. «کنان» اعتقاد داشت مشکلات شوروی ریشه در درون خودش دارد و آمریکا باید آن ریشه‌ها را علنی کند.

بیانیهء اعلام موجودیت جبهه ملی ششم

29 آبان 1397

ما، اعضای باقیماندهء شورای مرکزی منتخب پلنوم هشتاد و دو، به اضافهء نمایندگان سازمان های زیرمجموعهء جبههء ملی ایران، راهی نو را بر پایهء راهبرد و روش های دکتر مصدق بزرگ برای دستیابی به استقلال سیاسی، و کشورداری مردمی و مداراگرانه و حقوق بشری کورش بزرگ در پیش داریم که در آن دروغ و ریاکاری - که در میهن ما رایج شده - جایی ندارد... ما از همهء کنشگران سیاسی و حقوق بشری، اصناف، کارگران، فرهنگیان کشور، و هم‌میهنان برونمرز که با منشور جبههء ملی ایران و آرمان های جبهه ملی ایران موافق هستند دعوت می‌کنیم که به ما بپیوندند...

مرگ ‌انديشی به نوعی انسداد فرهنگي مي‌رسد

گفتگو با محمد صنعتی

مسالهء «فرهنگ مرگ» بسيار مهم است. جامعه‌ای كه ‌اين اندازه مرگ‌انديش شود، به نوعي انسداد فرهنگي مي‌رسد. وقتي من ترس از مرگ دارم، تلاش مي‌كنم براي رهائی از آن كاري بكنم. اما يك زمانی هست كه مرگ طلب مي‌شوم. يك وقت اصلا فكر مي‌كنم زندگي روی زمين و زندگي زميني تماما نقش و نگار است، همه پوچ است، همه هيچ است و با اتكا به اين سخن كه نبايد به آنچه فناپذير است، دلبسته باشيم، بگوييم كه نبايد هيچ كاری در اين دنيا بكنيم. در نتيجه به همين عقب ‌ماندگي مي‌رسيم.

تمهيدات مبتکرانهء شهردار جدید!

در حالی که بیش از نیم میلیون خانه به علت رکود تورمی و نابودی ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم روی دست سازندگان اش باد کرده و فروش نمی رود، پیروز حناچی، شهردار جدید تهران، در اولین اظهارات اش پس از انتخاب به سمت شهردار تهران اعلام کرد دولت باید روی خانه های خالی مالیات سنگین ببندد و همچنین از مالکان بخاطر افزایش قیمت زمین و خانه مالیات ارزش افزوده بگیرد! راه حلی که حناچی برای کسب درآمد دولت و شهرداری ارائه می دهد مثل این است که بانک مرکزی برای کاهش نقدینگی دو سوم سپرده های بانکی مردم در بانک ها را مصادره نماید!

چهل سال حکومت احمق ها!

کوروش گلنام

دو هفته‌ای پیش بانو نازنین انصاری از کیهان لندن مصاحبه‌ای با دکتر فیروز نادری، مایه سربلندی جامعه ایرانی، انجام داده بود. ایشان در پاسخ به پرسش‌ها، به درستی بر نکته‌های مهمی انگشت نهاده بودند ولی در جایی در انتقادی به شماری ایرانیان که آخوندها را "احمق" نامیده‌اند، بر خورد کرده و بیان داشته اند "اگر آخوندها احمق هستند چرا چهل سال حکومت کرده‌اند؟" پاسخ بسیار روشن است!

حالا وقت این حرف هاست؟

ابراهيم هرندی

حال و هوای گسترهء رسانه ای برونمرزی فارسی در چند ماه گذشته، مرا بیادِ ماه های پیش از انقلاب انداخته است. در آن زمان، چون بیشترِ مردم بروشنی می دانستند که چه نمی خواهند، کمتر سخنی از آنچه می خواستند بود، و اگر کسی سخنی از آنچه باید گفته می شد، بمیان می آورد، بسیارانی پرخاشگرانه می گفتند که؛ "حالا وقتِ این حرف ها نیست." چنان شد که فریادهایی که خواهان دموکراسی و سکولاریسم و حکومتِ قانون و برابری جنسی و حقوق کودکان و پیروان مذهب های دیگر و اقلیت های قومی بودند، هرگز بجایی نرسید... امروز هم گروه هایی که با پشتوانه ی مالی بیگانگان، سکوهای بیشتری را در گستره همگانی گرفته اند، چنان وانمود می کنند که مردم ایران یک دوره حکومت به آن ها بدهکار هستند و هرچه زودتر باید انقلابی برای بقدرت رساندن آن ها بر پا کنند!

فرشگرد یا عقبگرد برای بازگشت پهلوی ها؟

هژیر عطاری

در روزهای اخیر نامی در خبرها و شبکه های اجتماعی به گوش می خورد که خبر از ایجاد تشکل یا شبکه ای جدید در راستای براندازی حکومت اسلامی از بدنهء عمدتاً متعلق به “دانشجویان و دانش ‌آموختگان لیبرال ایران” می دهد. راستای این شبکه محل بحث و موضوع این نوشته نیست زیرا بسیاری هستند در داخل و خارج از مرزهای جغرافیایی ایران که بر اصلاح ناپذیری حکومت اسلامی در شرایط فعلی و لزوم جایگزینی آن با یک حکومت عرفی - چه مشروطه پارلمانی، چه حکومت و چه هر مدل دیگری از حکومت که توسط اکثریت مردم ایران در یک رفراندوم آزاد مورد انتخاب قرار گیرد - اتفاق نظر دارند. موضوع مورد بحث، بیانیه اعلام موجودیت این تشکل است که در آن نکاتی دیده می شود که شاید مثبت ترین و خوشبینانه ترین تعبیر برای آن “سنگ بنای کج” باشد.

اتحاد برای تجزيه؟

اسماعيل نوری علا

در هفتهء گذشته چند سازمان سياسیِ «منطقه ای - قومی»، همراه با چند سازمان کمونيستی، طی اعلاميه ای از احزاب، نهادها، سازمان و جریان‌های جمهوری خواه دموکراتی که خود را با تفاهم نامه آنها همسو می‌دانند، دعوت به «همکاری و همگامی در مبارزه برای سرنگونی جمهوری اسلامی» نموده اند. در موقعيت کنونی کشورمان، اين مسئله مورد توافق همگانی است که بدون «اتحاد نيروهای سياسی مخالف حکومت اسلامی مسلط بر ايران»، يا اين حکومت پايدار می ماند، يا به يک ديکتاتوری تمام عيار نظامی می انجامد، و يا کشور از هم می پاشد. بدين لحاظ مژدهء اتحاد نيروهائی از اپوزيسيون بسيار دلگرم کننده است... اما صادر کنندگان اين بيانيه برای رسیدن به مقاصد خود دارای «طرح مشترک» ويژه ای نيز هستند که دارای چهار ده بند است و، متأسفانه، بخصوص بند دوم آن، با تکرار مطالب تفرقه برانگيزی که سابقه ای طولانی دارند، کل «دعوت به اتحاد» اين سازمان ها را در محاق ترديد می اندازد.

مشکل آرمانگریی نیست، فقدان جامعه باز است!

سام قندچی

بسیاری از کسانی که از تجربهء استبداد سیاسی و فکری کمونیسم یا اسلام سياسی بیرون آمده اند تصور می کنند که دلیل اصلی استبداد آن سیستم ها آرمانگرائی مندرج در آن ها بوده است و، در نتيجه، به نفی آرمانگرائی می رسند. اما واقعیت این است که حتی لیبرالیسم هم - چه در زمینه اقتصادی و چه در زمینه سیاسی - بسیار آرمانگرا تر از اتوپیسم کمونیستی بوده است اما مادر استبداد نشده است؛ زيرا آنچه تجربهء دموکراسی های غرب را از بقيه جهان جدا می کند باور آنها به «جامعه باز» است.

چنبرهء فساد سیاه بر ایران

گزارش دیدبان شهروند

در سال‌های اخیرکه فشار اقتصادی در ایران به اوج خود رسیده و فقر فزاینده گریبان تعداد بیشتری از مردم ایران را گرفته است نگاه‌های بیشتری به سوی هزینه‌ های هنگفت حکومت اسلامی برای گروه‌های شبه نظامی جلب شده است. با دیدن ارقامی سرسام آور  و شناخت برخی از این گروه‌ها می‌توانیم بیشتر و بهتر متوجه خشم فراوان مردم علیه سیاست‌های منطقه‌ای حکومت اسلامی شویم؛ مردمی که به نظر می‌رسد این روزها به این نتیجه رسیده‌اند که بیشترین هدر رفت سرمایهء مالی و انسانی در چرخهء غلط سیاست‌ خارجی نظام اتفاق میافتد و برای مقابله با آن باید پایه‌های اصلی و ایدئولوژیک نظام را هدف قرار داد تا اجازه ندهند منابعی که می‌تواند به افزایش خیر عمومی در ایران منجر شود خرج ماجراجویی‌ها و دشمنی‌های این نظام شود.

پاسخی به دعوت دانشجويان از نخبگان

جواد کاشی

خیلی راه دور نرویم. خطاب شما به روشنفکران چنان است که گویی آنها اساساً بیرون از مدار قدرت‌اند. ضمیری پاک دارند. دل در گرو مردم دارند و سراسر اخلاقی و پاک سرشتند. فقط غافلند و نیازمند ندایی بوده‌اند که سر از خواب غفلت بردارند. حقیقاً چنین است؟ چرا به این واقعیت آشکار چشم بسته‌اید که روشنفکری نیز دکانی است که نان و نام دارد و اکثر روشنفکران و اساتید دانشگاه و قلم داران نیز کسب و کاری دارند و زندگی می‌کنند. از قلیل آنها بگذرید. اکثر آنها نه از سر غفلت بلکه از سری که در گریبان زندگی کرده‌اند به آنچه گفتید توجه نمی‌کنند.

ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

Gitimadari6