تأسيس: 14 امرداد 1392،  در نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران  (همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه)    |   ناشر: نهاد هماهنگی جنبش       سردبير: اسماعيل نوری علا  

ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود.

اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم

پيوند به پايگاه رسمی کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های ايران

  دوشنبه  20 و سه شنبه 21 مهر ماه 1394 ـ  12 و 13 اکتبر 2015 

 

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

در اين پايگاه،

به احترام «جمهوريت»،

هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد،

 واژهء «جمهوری» به

 «حکومت» تبديل می شود.

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

  شورای مشاوران جنبش

برگ تقاضای عضويت

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

باشگاه لوس آنجلس

باشگاه هلسينکی

کنگره سکولار دموکراتهای ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی عده ای از هواداران، امکان گرد همائی ساليانهء گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن نسبت به به تشکيل کنگره های ساليانهء سکولار دموکرات های ايران اقدام شد.

پيوند به پايگاه رسمی کنگره

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

غلط دستوری

حمیدرضا رحیمی

فدوی دیری ست که شدیداً و با خوشحالی باور کرده است که هیچیک از آزادی های اجتماعی و سیاسی در ایران شکوهمند اسلامی وجود ندارد؛ فلذا از احزابی که برخی اصلاح طلبان، و یا محافل نزدیک به آنان که پاکنویس اصولگرایان هستند، بمنظور آب در هاون کوبیدن، و باد در صحرا درویدن، تند و تند راه می اندازند، کم تا قسمتی در حیرت است؛ يکی از تازه ترین ها را ملاحظه کنید: «راديو فردا: اولین کنگرهء حزب اتحاد ملت ایران اسلامی روز پنجشنبه در تهران برگزار شد و در انتخابات آن، علی شکوری‌راد به عنوان نخستین دبیرکل این حزب جدیدِ نزدیک به اصلاح ‌طلبان انتخاب شد». که البته جملهء «اولین کنگرهء حزب اتحاد ملت ایران اسلامی» یک غلط دارد فلذا نوزده می گیرد، زیرا بجای عبارت مطول "ملت ایران اسلامی" بيايد گفته می شد «اُمّت»!

نوش دارو پس از مرگ سهراب

نصرالله فرهمند

چهار سال است که نوشته ایم و فریاد زنان می گوئیم که فرایند دیپلماسی ومدیریت کاخ سفید در قبال مسائل خاورمیانه و خاور نزدیک و اروپا مصیبت آور است! و پریزیدنت اوباما، همراه با تیم های امنیتی، سیاسی و نظامی اش نه تنها اعتبار و نفوذ جهانی بیش از هفتاد سال ایالات متحده آمریکا را دچار پس رفت غیر مترقبه نموده است بلکه... و با توجه به کمک رسانی های قطره ای واشینگتن به گروه های چریکی مخالف آقای اسد نمی توان سوریه را باین آسانی از دست سه جناح مطرح ـ بشار الاسد و ایران و روسیه ـ نجات داد. این تدبیر و سیاست آقای اوباما برای یاری رساندن به جنگجویان سوری بمثابه نوش داروی بعد از مرگ سهراب است و باید تکرار چنین رویدادی را در حوزهء دریای چین و اقیانوس آرام در باقیماندهء زمامداری پریزیدنت اوباما محتمل دانست.

«التزام عملی» يا «اعتقاد قلبی»؟
عيسی سحرخيز

احمد جنتی در جمع مردم اصفهان در حسینیه بنی فاطمیه به صراحت تاکید کرد که "این پست‌ها، حق بچه‌های حزب اللهی، انقلابی و مومن است [نه تمام اقشار ملت]. شورای نگهبان اجازه نخواهد داد عده‌ای که به نظام و قانون اساسی جمهوری اسلامی، خط امام و ولایت فقیه «اعتقاد قلبی» ندارند وارد مجلس شورای اسلامی شوند"! اما نکته اینجاست که بر اساس ماده بيست و هشت قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، "کسانیکه قصد کاندیداتوری انتخابات مجلس را دارند"، از جمله باید دارای این شرایط باشند: "اعتقاد و التزام «عملی» به اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران" و "ابراز «وفاداری» به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه".

چند کلام با آقای نوری زاد

علی اصغر ربیعی

فرموده اید که [برخی از مادران عزادار] به حضور آقای سحرخیز معترض شده اند و مراتب ناخشنودی خود را اعلام کرده اند. خیلی تعجب کرده اید و با لحنی ماهرانه جوری قلم را به طنازی بر کاغذ رانده اید که خواننده ای که از کنه این داستان ها اطلاعی ندارد پیش خود خواهد گفت: «عجب آدم های یک دنده ای... عیسی سحر خیز که گوش اش گاز گرفته شده و سه سال هم در حبس حضرات بوده، از حضورش ناراحت می شوند... چقدر آدم های بی گذشتی هستند!» [اما] دادخواهان و دادخواهی را چه نسبتی هست با آقای سحر خیز و انواع ریز و درشت اصلاح طلبان حکومتی که هنوز حاضر نیستند صادقانه و منصفانه از حقوق پایمال شده همگان در این سی و اندی سال سخن بگویند و یا حداقل تحقیق و شنوایی داشته باشند راجع به حقایق تلخ؟

پيام به کنفرانس حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات)

از جانب جنبش سکولار دموکرات‌های ایران

ما معتقديم که وقتی شخصیت‌ها و گروه‌ های سياسی داخل کشورمان توان «انحلال طلبی» را نداشته و بر حول «مطالبه محوری» عمل می‌کنند، بالطبع نمی‌توانند راهنما و راهبر فعالان خارج کشور باشند؛ اما لازم است تا همواره از حمايت آنان دلگرم شده و يقين بدانند که ما برای پيروزی مبارزانی عمل می‌کنیم که در داخل کشور در خط اول مبارزه عليه اين حکومت ایستاده‌اند.

حزب مشروطه در برزخ ترديد

حسن اعتمادی

در پايان هفته ای که گذشت، همراه با دوست هموندم آقای احمد تاج الدینی، از سوی نهاد هماهنگی جنبش سکولار دموکراسی ايران مأموریت داشتيم تا، در پاسخ به دعوت حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات)، بعنوان ناظر، در کنفرانس سالانهء این حزب، که در شهر برمن آلمان برگذار می شد، شرکت کنیم. مأموريت ما دقت در مباحث مطرح شده، اظهار نظر در صورت فراهم شدن امکان، و قرائت پيام رسمی نهاد هماهنگی جنبش بود. گزارش حاضر شرح مختصر مشاهدات نويسنده از اين کنفرانس است.

تفاوتی مهم بین اپوزیسیون قبل و بعد از انقلاب

سام قندچی

اگر این واقعیات را دربارهء جامعهء ایرانی نگوییم راه حلی هم نخواهیم یافت و مانند سی و هفت سال گذشته فقط خود را فریب خواهیم داد. جنبش سیاسی ایران در سی و هفت سال گذشته اساساً علنی بوده و دیدن اینگونه واقعیات نیازی به میکروسکوپ ندارد. ملتی که نخواهد از رهبران سیاسی خود با گذاشتن پول و وقت حمایت کند، یا رهبرانی مذهبی که بطور سنتی با خمس و زکات تغذیه می شوند، نصیب اش می شود و یا رهبرانی سیاسی، که عامل دولت های خارجی هستند، در رأس امور قرار خواهند گرفت. جنبش مستقل سیاسی را در هیچ کشوری نمی شود با حرف مفت به جایی رساند.

امروز ما در شرايطی مشابه اواخر ساسانيان هستيم

کورش زعیم

فروپاشی دولت مقتدر ساسانی از زمانی آغاز شد که کشور، تحت فرمانروایی یک پادشاه بی لیاقت و خودشیفته و خوشگذران قرار گرفت که خود را انسانی جاویدان و از خدایگان و مردم را حقیر می‌شمرد و برای اندوختن ثروت و گسترش حرم سرا که دو شهوت زندگی او بود، مردم و بزرگان را در فشار قرار می‌داد. خسرو پرویز، در سی و هشت سال پادشاهی، بيست و چهار سال جنگ بی دلیل و بی حاصل با روم کرد، و ارتش را چنان فرسوده و ناراضی و خزانه را تهی کرد که پس از او ارتش چند تکه و دچار پراکندگی و نفاق و بی انگیزگی شد، کشور در سراشیبی سقوط افتاد، مالیات های سنگین برای تأمین هزینهء جنگ افزار و جنگ های متعدد، فساد گسترده، ثروت اندوزی و زندگی تجملی درباریان و سرداران سپاه، فقر گسترده و اختلاف شدید طبقاتی، مردم را به بدبختی و فلاکت و ناامیدی سوق داد.

بهداشتِ روان در ایرانِ امروز

محسن بهزادکریمی

شاید مقوله‌ای که بیش از همه به چشم می‌آید آستانه تحمل پایین ایرانیان در برخورد با دیگران باشد. این ناهنجاری که خود زاییده ناهنجاری‌های سیاسی و اقتصادی است، به نوعی آستانهء تحمل شهروندان را  نسبت به یکدیگر در نقطه مقابل تحمل بالایی که در برابر حکومت دارند به نوعی موازنه منفی کشانده است. شهروندی که اجازهء اعتراض به ضایع شدن حقوق اش از سوی حکومت را ندارد و از بیم جان، سکوت اش به بی تفاوتی کشیده شده، دیواری از دیوار خانواده و همسایه و افرادی که در طول روز به دلایل مختلف با آنها سر و کار دارد پیدا نمی‌کند. طبق آمار رسمی سازمان پزشکی قانونی در یک سال گذشته بیش از ششصد هزار مورد نزاع منجر به ضرب و جرح در این سازمان به ثبت رسیده است.

علل تشدید بحران نظامی در سوریه

و تأثیرات آن بر جنگ قدرت در حاکمیت اسلامی ایران

گفتگو با کورش اعتمادی

در برنامهء سعيد بهبهانی در تلويزيون ميهن

فايل صوتی     فايل تصويری

بحران منطقه، و نقش ایران و روسیه

آیا رابطه ایران با آمریکا بهبود خواهد یافت؟

گفتگو با حسن اعتمادی

در برنامهء «آوای مردم» به مديريت سوزی ياشار

فايل تصويری

ده سال جمعه گردی، از سکولاريسم نو تا سکولار دموکراسی

اسماعيل نوری علا

اگرچه در گذشته چندان فرصتی نيافته بودم که نشان دهم چرا «سکولاريسم نو» و «سکولار دموکراسی» دو همزاد مفهومی اند و من چرا و چگونه از آن يکی به اين يکی رسيده ام اما، اکنون، با پايان گرفتن دورهء ده ساله ای از نوشتن حدود پانصد مقاله با عنوان «جمعه گردی ها»، که جای پای تحولات فکری يک ايرانی علاقمند به تاريخ گذشته و حال و آيندهء کشورش را در خود دارند، و در سرآغاز دورهء ديگری، که اميدوارم طی آن اين انديشه ها نمود عملی بيشتری هم پيدا کنند، فرصتی را فراهم کرده ام تا بصورتی مختصر سير تحول انديشه از «سکولاريسم نو» تا «سکولار دموکراسی» را با خوانندگان وفادار «جمعه گردی ها»يم مرور کنم. 

فايل صوتی       تصويری        فايل پی.دی.اف  

گام نهایی!

شهباز نخعی

اصلی ترین عامل، که بدون توجه به آن امید به هرگونه بهبود واقعی چیزی جز فریب یا خودفریبی نیست، ساختار اساسی حکومت آخوندی و به ویژه قانون اساسیِ واپسگرایِ آن است؛ و تا زمانی که به اين "علت" پرداخته نشود و تنها معلول ها مورد توجه قرار گیرد، شیب سقوط اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کشور هر دم تندتر خواهد شد و دستگاه خردگریز و بدون دنده و ترمز حکومت آخوندی به قعر درّه نابود کردن خود و کشور نزدیک تر می شود. در این فاصله نیز، هر چندسال یکبار، شیادی با شعارهای "اصلاحات"، يا "آوردن نفت بر سر سفره مردم"، یا "تدبیر و امید" بر سر کار می آید تا یکی دیگر از دار و دسته های غارتگر جیب های گشاد خود را پرکند.

بعد از برجام، ایران به کدام سو می‌رود؟

رضا تقی زاده

در شرایط پسا برجام، وضعیت ایران در سوریه، به دلیل تشکیل محور نظامی تازه مسکو - تهران برای دفاع از رژیم اسد، موقعیت و آرایش ایران تهاجمی‌تر از پیش گردیده؛ حضور نظامی و سیاسی ایران در عراق حفظ شده و در یمن و بحرین تنش‌های بیشتری ایجاد گردیده؛ که نماد تنش‌های تازه افزایش یافته اخراج هفته جاری نمایندگان سیاسی و دیپلماتیک ایران از منامه و صنعا است. تهدید به اقدام سخت و خشن و یا تهدید به شلیک دو هزار موشک به عربستان بی‌تردید مناسبات متشنج تهران با ریاض را در وضعیت بحرانی‌تری قرار می‌دهد.

سیاست‌های رهبری حکومت اسلامی:

نمایشی از تصاویر ضبط ‌شده در حافظهء تاریخی شیعه‌ گری

حمید آقایی

جهان در بحرانی عمیق بسر می برد. در عین حال می خواهند بما بباورانند که. جامعه شناس پرتقالی، "بوانتورا دی سوسا سانتوس"، با کنکاش در این افسانه که «مدل نئولیبرابی تنها امکان موجود است» نظرگاه خود را در جهت پایه ریزی دانش آلترناتیو، بشرح دیگری بیان می کند.

 
   

کنگره سکولار دموکرات ها

   

 

© 2015 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 

HHHH                                         99999