تأسيس: 14 امرداد 1392،  در نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران  (همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه)    |   ناشر: نهاد هماهنگی جنبش       سردبير: اسماعيل نوری علا  

ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم

دوشنبه 21 و سه شنبه 22 ارديبهشت ماه 1394 ـ  11 و 12 ماه مه 2015      

شما دعوت می شويد

به شرکت در سومين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران

در چهارم و پنجم ماه جولای 2015 ـ در فرانکفورت

لطفاً برای کسب اطلاعات بيشتر به اين پيوند مراجعه کنيد: 

ه

ه

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

در اين پايگاه،

به احترام «جمهوريت»،

هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد،

 واژهء «جمهوری» به

 «حکومت» تبديل می شود.

نهاد هماهنگی

پيمان نامهء عصر نو

اساسنامه

بيانيهء تحليلی

هيئت دبيران

دفتر سياسی

برگ تقاضای عضويت

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

باشگاه لوس آنجلس

باشگاه هلسينکی

کنگره سکولار دموکراتهای ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی عده ای از هواداران، امکان گرد همائی ساليانهء گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن نسبت به به تشکيل کنگره های ساليانهء سکولار دموکرات های ايران اقدام شد.

پيوند به پايگاه رسمی کنگره

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

چرا در سومين کنگرهء سکولار دموکرات ها شرکت می کنم

گفتگو با شکوه ميرزادگی

گفتگوگر: سعيد بهبهانی از تلويزيون ميهن

فايل تصويری       فايل صوتی

دربارهء سومين کنگره سکولار دموکرات های ايران

گفتگو با حسن اعتمادی

عضو کميتهء برگزاری کنگره

گفتگوگر: سعيد بهبهانی از تلويزيون ميهن

دربارهء کانون نویسندگان ایران در تبعید

گفتگو با مسعود نقره کار

گفتگوگر: مهدی فلاحتی در برنامهء « نهاد مدنی» صدای امريکا

علاج واقعه

حمیدرضا رحیمی

فدوی در مرور خبرهای روز، به خبر بسیار تأسف برانگیز زیر نیز برخورد که او را شدیداً متأثر کرد. احوط آن است که شما هم در غم او شریک شوید: «بی بی سی: شمار کشته‌شدگان زلزله نپال از سه هزار نفر فراتر رفت». اما فدوی با دريافت اين خبر، از سوئی عزادار است و، از سوی دیگر، شدیداً خشمگین؛ و یواشکی با خود می گوید: «تا دنده شان نرم شود؛ چقدر فدوی سینه اش را به تنور چسباند و، بنقل از بزرگان خود، از اهالی نپال خواست که توبه کنند، و یا دست کم علاج واقعه را پیش از وقوع کرده و بمنظور جلوگیری از وقوع بلایای طبیعی با حوزه علمیهء ما تفاهم نامه امضا کنند که البته زیر بار نرفتند؛ فلذا، خود کرده را تدبیر نیست!»

نامه ای به صدای امريکا!

فرستنده: سعيد از حومهء تهران

امواج آزاد باید برسه به مردم. مردم اگه آگاه بشن بنظر من خیلی مهم است، یعنی فقط مثل هالوها فریب ملاها رو هر بار نخورن. این تنها راه است نه مماشات و پول ریختن به حساب ملاها که اهداف شون رو پیش ببرن. ما باید تعارف رو بذاریم کنار. اوضاع جالبی نیست. ما داریم ایران رو از دست میدیم و آخرین سنگر سکوت نیست! آخرین سنگر خیزش عمومی و اعتصاب و تحریم حکومت است. والا تنها راه که میمونه تجزیه خواهد بود! و اروپا و امریکا هم گويا اونو ترجیح میدن در قلبشون!

وجدان ناآرام آقای اوباما!

شهباز نخعی

شمار قربانیان جنگ در سوریه دارد از تعداد کشته شدگان در بمباران اتمی هیروشیما – ناکازاکی فراتر می رود.  فزون بر این، وجود میلیون ها مجروح، معلول، پناهنده، آواره و بی خانمان این "جنایت علیه بشریت" را مرگبارتر از بمباران اتمی هیروشیما – ناکازاکی می کند. هری ترومن، در توجیه تصمیم خود برای بمباران اتمی، می گفت که این تنها راه برای پایان بخشیدن سریع به جنگ، به تسلیم واداشتن دشمن و جلوگیری از ادامهء کشتار در ابعادی وسیع تر بوده است... در مورد باراک اوباما وضعیت متفاوت است و او حتی نمی تواند به چنین دستاویز و توضیحی نیز توسل جوید زیرا در حالی که خون همهء قربانیان و رنج و درد همهء مجروحان، معلولان، پناهندگان، آوارگان و بی خانمانان سوری بر گردهء او سنگینی می کند، توجیه حتی به ظاهر قابل پذیرفتنی نیز برای اهمال، تعلل، بی عملی و بی تصمیمی خود ندارد. 

گزارش کنگرهء دکتر غلامحسین صدیقی

(چهارمین کنگرهء سازمان های جبههء ملی ایران در خارج از کشور)

چهارمین کنگره سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور در روزهای درازده و سيزده اردیبهشت ماه سال جاری (برابر یا دوم و سوم ماه مه)، در شهر وین اتریش برگزار گردید... هیات تدارکات کنگره نام "دکتر غلامحسین صدیقی"، یکی از رهبران بنام جبهه ملی ایران را، برای کنگره پیشنهاد کرده بود که کنگره آن را به اتفاق آراء تائید نمود.

چرا انحلال حکومت اسلامی حق ما ست؟

م. رضائی

اگر حکومت بر مردم با استناد به آن "آری" سی و شش سال پیش صورت می گیرد - که این چنین نیز هست - می بایست "نه"ی امروز مردم نیز مورد توجه قرار گیرد. کسانی که دیروز حق داشتند به حکومت اسلامی "آری" بگویند امروز نیز می باید این حق را داشته باشند که به آن "نه" بگویند و اگر این حق از آنان سلب شود دیگر آن همه پرسی سی و شش سال پيش هم در نفس خویش مردود است. بنابراین، محکومیت یک مخالف با "اتهام"ی چون  "فعالیت در راستای سرنگونی / انحلال نظام "در تضاد بنیادین با همه پرسی دیروز همین نظام قرار دارد. در حقیقت فعالیت علیه حکومت اسلامی یک "حق" است و نه یک "اتهام".

اختلاف نظر در مسکو بر سر ایران

بیژن فرهودی

لوکيانوف، یکی از متنفذترین کارشناسان سیاست خارجی روسيه، می‌گوید: اگرچه

این سیاست رسمی روسیه نیست ولی افراد زیادی در مسکو هستند که می‌گویند: «چرا ما باید به آمریکایی‌ها کمک کنیم که با ایرانی‌ها آشتی کنند یا ایرانی‌ها با آمریکایی‌ها آشتی کنند؟ اگر ایران منزوی نباشد می‌تواند رو به سوی غرب کند، حداقل از لحاظ اقتصادی، يا از لحاظ قراردادها و غیره، این در جهت منافع ما نیست». این یک مباحثه است و خط رسمی سیاست کشور نیست. خط رسمی روسیه بسیار قاطع است: «ما نیازمند حل این مسئله هستیم و باید با هم همکاری کنیم. ما نمی‌خواهیم ایران هسته‌ای شود».

آیا سپاه کشتی نظام را با خود غرق خواهد کرد؟

کورش عرفانی

در حالی که ملاقات‌های تیم‌های ایرانی و نمایندگان گروه +5 برای تدوین متن توافقنامه نهایی مذاکرات اتمی در دست انجام است، دور تازه‌ای از اظهار نظر فرماندهان نظامی در ایران در باره توافق اتمی آغاز شده است. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، شانزده شرط برای حصول توافق تعیین کرده که ناممکن به نظر می‌رسند. موضع‌گیری‌های سایر سپاهیان ارشد نیز پرسش‌برانگیز است. آیا آنها نگران حذف خود از ساختار قدرت در پی توافق هسته‌ای هستند؟

تفاوت های اسلاميسم در ترکيه و ايران

اسماعيل نوری علا

وضعيت اسلاميست های ايرانی در دوران پهلوی (در قامت نهضت آزادی و ملی ـ مذهبی ها و بخشی از جبههء ملی) بيشتر شبيه وضع اسلاميست های ترکيهء امروز بود. آنها، در راستای منحل ساختن حکومتی در عمل سکولار و استقرار حکومت اسلامی مورد نظر خودشان تا پای پيروزی بر حکومت سکولار رفتند و اميد هم داشتند که، در پی انحلال حکومت مشروطه، حکومت اسلامی خودشان را برقرار سازند اما، بخاطر وجود دينکاران مجتهد شيعهء مستقل از حکومت در ايران، قافيه را به آنها باختند.

فايل صوتی      فايل تصويری        فايل پی.دی.اف

عناد ورزيدن با اصلاح طلبان هيچ کمکی نمی کند

درويش رنجبر

جناب نوری علا؛ هم سنخ پنداشتن "اصلاح طلبانی" مانند تاجزاده با اسلامیست‌های ترکیه -با عرض پوزش- یک مغلطه است. اینکه سکولاریزم ترکیه مورد تهدید اسلامیست‌ها قرار دارد پس در نتیجه سکولار دموکراسی آینده ایران نیز از سوی اصلاح طلبان امروز مورد تهدید قرار خواهد گرفت مغلطه دیگری است که از نادیده گرفتن تجربه 36 ساله حکومت اسلامی ناشی‌ می‌‌گردد.

سخنی با آقای درویش رنجبر

مهدی مفخمی

دلایل مخالفت من با هرگونه استبداد؛

چه سکولار و چه دینی!

مصطفی تاج زاده

آن چه حافظ را به خشم می آورد آتشی است که زهد ریایی به خرمن دین می زند و ایمان مردم بر باد می دهد. به باور من خانه قوم ریاکار در میان ملتی که چنین شاعر عارفی دارد، هم چون خانه عنکبوت، سست و لرزان است، اگرچه ظاهری منسجم و حساب شده دارد. یکی از مهم ترین دلایل مخالفت من با هرگونه استبدادی چه سکولار و چه دینی، رشد مفاسد اخلاقی بویژه ریا و دورویی و نفاق و تملق در آن رژیم است.

چرا علما از قانون می ترسند؟

مهدی جامی

قانون يا اسلام در اوايل انقلاب مطرح شد يا زنده شد. عنوان بحث اين بود که چه کسی قانونگذار است؟ در آن بحث صورت بندی سادهء مساله اين بود که قانون همانا قانون خداوند است و بشر حق ندارد برای خود قانونی بگذارد. و طبعاً با اين صورت بندی ختم ماجرا اينطور بود که بله قانون از آن خدا ست و حکم خدا بايد جاری باشد و اسلام همان قانون است. اما مساله به اين سادگی نبود. وقتی علما دارای تجربهء زمامداری شدند خودشان متوجه شدند که بسيار چيزها هست که در حکم خدا نيست و در اسلام نيامده و بايد آدميزاد برای خودش تصميم بگيرد.

واکاوی سه کمپین

محسن بهزاد کریمی

چطور ممکن است که رژيم خود به ساختن کمپین‌هاى اجتماعی، کارگری، صنفی و… اقدام نماید؟ پاسخ ساده‌ است: مراکز و ارگان‌های اطلاعاتى رژیم تنها از ساختار پدافندی برخوردار نیستند، بلکه در این گونه مراکز برنامه ‌های آفندى بسیاری به طور مستمر در جهت انحراف و عقیم کردن و پیشگیری از شکل گرفتن احتمالی تحرکات سیاسی و اجتماعی مشغول به کار هستند. پیش از آنکه کسی به فکر نافرمانی‌های مدنی بیفتد و راه‌کار مبارزه بدون خشونت را از نو و به‌روز ارائه دهد، رژیم و دستگاه اطلاعاتی و عملیاتی‌اش این راه‌کارها را یافته و با مشکلاتی که ممکن است این راه‌کارها برایش ایجاد کنند، آشنا شده است. از همین رو نیز در پی چاره بر آمد و با مهره‌های خود وارد صحنه می شود.

اصلاح جمهوری اسلامی؛ امید یا فریب؟!

مجتبی واحدی

کسانی که به امید اصلاح از درون نشسته اند کدام اهرم داخلی را برای کاهش اختیارات و قدرت مطلق رهبر – که ام الفساد همه نابسامانی های کشور است – در اختیار دارند؟ تغییراتی که او در سالهای اخیر در نهادهای زیر نظر خود انجام داده در جهت بازکردن فضای سیاسی و اجتماعی بوده یا بسته تر کردن آن؟ بازگشت برخی متحجران شارلاتان همچون حسن عباسی به تریبون های رسمی چه مفهومی دارد؟

 
       

 
 

© 2015 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 

HHHH                                         99999